flink-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Fabian Hueske (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (FLINK-7990) Strange behavior when configuring Logback for logging
Date Mon, 06 Nov 2017 10:16:00 GMT
Fabian Hueske created FLINK-7990:
------------------------------------

             Summary: Strange behavior when configuring Logback for logging
                 Key: FLINK-7990
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/FLINK-7990
             Project: Flink
          Issue Type: Bug
          Components: Logging, Configuration
            Reporter: Fabian Hueske
            Priority: Critical
             Fix For: 1.4.0, 1.3.3


The following issue was reported on the [user mailinglist|https://lists.apache.org/thread.html/c06a9f0b1189bf21d946d3d9728631295c88bfc57043cdbe18409d52@%3Cuser.flink.apache.org%3E]

{quote}
I have a single node Flink instance which has the required jars for logback in the lib folder
(logback-classic.jar, logback-core.jar, log4j-over-slf4j.jar). I have removed the jars for
log4j from the lib folder (log4j-1.2.17.jar, slf4j-log4j12-1.7.7.jar). 'logback.xml' is also
correctly updated in 'conf' folder. I have also included 'logback.xml' in the classpath, although
this does not seem to be considered while the job is run. Flink refers to logback.xml inside
the conf folder only. I have updated pom.xml as per Flink's documentation in order to exclude
log4j. I have some log entries set inside a few map and flatmap functions and some log entries
outside those functions (eg: "program execution started").

When I run the job, Flink writes only those logs that are coded outside the transformations.
Those logs that are coded inside the transformations (map, flatmap etc) are not getting written
to the log file. If this was happening always, I could have assumed that the Task Manager
is not writing the logs. But Flink displays a strange behavior regarding this. Whenever I
update the logback jars inside the the lib folder(due to version changes), during the next
job run, all logs (even those inside map and flatmap) are written correctly into the log file.
But the logs don't get written in any of the runs after that. This means that my 'logback.xml'
file is correct and the settings are also correct. But I don't understand why the same settings
don't work while the same job is run again.
{quote}



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.4.14#64029)

Mime
View raw message