flink-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stephan Ewen <se...@apache.org>
Subject Re: YARN ITCases fail, master broken?
Date Sat, 24 Jan 2015 20:31:32 GMT
Is this reproducible on a machine when you delete the .m2/repository
directory (local maven cache) ?

(I currently cannot try that because I am behind a rather low-bandwith
connection and would take very long to re-download all dependency artifacts)

On Sat, Jan 24, 2015 at 5:54 AM, Fabian Hueske <fhueske@gmail.com> wrote:

> I just tried to build ("mvn clean install") on a fresh Ubuntu VM. Fails
> with the same exception as natively on MacOS.
> Something strange is going on...
>
> 2015-01-24 11:19 GMT+01:00 Fabian Hueske <fhueske@gmail.com>:
>
> > Thanks Robert! Sounds indeed like an environment problem.
> > Will run the tests again and send you the output.
> >
> > 2015-01-24 11:11 GMT+01:00 Robert Metzger <rmetzger@apache.org>:
> >
> >> Okay, the tests have finished on my local machine, and they passed. So
> it
> >> looks like an environment specific issue.
> >> Maybe the log helps me already to figure out whats the issue.
> >> We should make sure that our tests are passing on all platforms ;)
> >>
> >> On Sat, Jan 24, 2015 at 11:06 AM, Robert Metzger <rmetzger@apache.org>
> >> wrote:
> >>
> >> > Hi,
> >> >
> >> > the tests are passing on travis. Maybe its a issue with your
> >> environment.
> >> > I'm currently running the tests on my machine as well, just to make
> >> sure.
> >> > I haven't ran the tests on OS X, maybe that's causing the issues.
> >> >
> >> > Can you send me (privately) the full output of the tests?
> >> >
> >> > Best,
> >> > Robert
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > On Sat, Jan 24, 2015 at 11:00 AM, Fabian Hueske <fhueske@gmail.com>
> >> wrote:
> >> >
> >> >> Hi Henry,
> >> >>
> >> >> running "mvn -DskipTests clean install" before "mvn clean install"
> did
> >> not
> >> >> fix the build for me.
> >> >> The failing tests are also integration tests (*ITCase) which are only
> >> >> executed in Maven's verify phase which is not triggered if you run
> "mvn
> >> >> clean test".
> >> >> If I run "mvn test" without "mvn install" it fails for me as well
> with
> >> the
> >> >> error you posted.
> >> >>
> >> >> So there seem to be at least two build issues with the current
> master.
> >> >>
> >> >> 2015-01-24 1:47 GMT+01:00 Henry Saputra <henry.saputra@gmail.com>:
> >> >>
> >> >> > Hmm, I think there could be some weird dependencies to get the
> Flink
> >> >> > YARN uber jar.
> >> >> >
> >> >> > If you do "mvn clean install -DskipTests" then call "mvn test"
all
> >> the
> >> >> > tests passed.
> >> >> >
> >> >> > But if you directly call "mvn clean test" then you see the stack
I
> >> >> > have seen before.
> >> >> >
> >> >> > - Henry
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> > On Fri, Jan 23, 2015 at 3:35 PM, Henry Saputra <
> >> henry.saputra@gmail.com
> >> >> >
> >> >> > wrote:
> >> >> > > Did not see that trace but do see this:
> >> >> > >
> >> >> > > -------------------------------------------------------
> >> >> > >
> >> >> > >  T E S T S
> >> >> > >
> >> >> > > -------------------------------------------------------
> >> >> > >
> >> >> > > Running org.apache.flink.yarn.UtilsTest
> >> >> > >
> >> >> > > log4j:WARN No such property [append] in
> >> >> org.apache.log4j.ConsoleAppender.
> >> >> > >
> >> >> > > Tests run: 1, Failures: 1, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed:
> >> 0.476
> >> >> > > sec <<< FAILURE! - in org.apache.flink.yarn.UtilsTest
> >> >> > >
> >> >> > > testUberjarLocator(org.apache.flink.yarn.UtilsTest)  Time
> elapsed:
> >> >> > > 0.405 sec  <<< FAILURE!
> >> >> > >
> >> >> > > java.lang.AssertionError: null
> >> >> > >
> >> >> > > at org.junit.Assert.fail(Assert.java:86)
> >> >> > >
> >> >> > > at org.junit.Assert.assertTrue(Assert.java:41)
> >> >> > >
> >> >> > > at org.junit.Assert.assertNotNull(Assert.java:621)
> >> >> > >
> >> >> > > at org.junit.Assert.assertNotNull(Assert.java:631)
> >> >> > >
> >> >> > > at
> >> >> org.apache.flink.yarn.UtilsTest.testUberjarLocator(UtilsTest.java:32)
> >> >> > >
> >> >> > >
> >> >> > >
> >> >> > > Results :
> >> >> > >
> >> >> > >
> >> >> > > Failed tests:
> >> >> > >
> >> >> > >   UtilsTest.testUberjarLocator:32 null
> >> >> > >
> >> >> > >
> >> >> > > Tests run: 1, Failures: 1, Errors: 0, Skipped: 0
> >> >> > >
> >> >> > >
> >> >> > > - Henry
> >> >> > >
> >> >> > > On Fri, Jan 23, 2015 at 2:16 PM, Fabian Hueske <
> fhueske@gmail.com>
> >> >> > wrote:
> >> >> > >> Hi all,
> >> >> > >>
> >> >> > >> I tried to build the current master (mvn clean install)
and some
> >> >> tests
> >> >> > in
> >> >> > >> the flink-yarn-tests module fail:
> >> >> > >>
> >> >> > >> Failed tests:
> >> >> > >>
> >> >> > >>
> >> >> > >>
> >> >> >
> >> >>
> >>
> YARNSessionCapacitySchedulerITCase.testClientStartup:50->YarnTestBase.runWithArgs:314
> >> >> > >> During the timeout period of 60 seconds the expected
string did
> >> not
> >> >> > show up
> >> >> > >>
> >> >> > >>
> >> >>
> YARNSessionCapacitySchedulerITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
> >> >> > >> There is at least one application on the cluster is not
finished
> >> >> > >>
> >> >> > >>
> >> >> >
> >> >>
> >>
> YARNSessionFIFOITCase.perJobYarnCluster:184->YarnTestBase.runWithArgs:314
> >> >> > >> During the timeout period of 60 seconds the expected
string did
> >> not
> >> >> > show up
> >> >> > >>
> >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
There
> >> is
> >> >> at
> >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> >> >> > >>
> >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
There
> >> is
> >> >> at
> >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> >> >> > >>
> >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
There
> >> is
> >> >> at
> >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> >> >> > >>
> >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
There
> >> is
> >> >> at
> >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> >> >> > >>
> >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
There
> >> is
> >> >> at
> >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> >> >> > >>
> >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
There
> >> is
> >> >> at
> >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> >> >> > >>
> >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
There
> >> is
> >> >> at
> >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> >> >> > >>
> >> >> > >>
> >> >> > >> Tests run: 10, Failures: 10, Errors: 0, Skipped: 0
> >> >> > >>
> >> >> > >> Anybody else got this problem?
> >> >> > >>
> >> >> > >> Cheers, Fabian
> >> >> >
> >> >>
> >> >
> >> >
> >>
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message