flink-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Robert Metzger <rmetz...@apache.org>
Subject Re: YARN ITCases fail, master broken?
Date Sat, 24 Jan 2015 10:11:18 GMT
Okay, the tests have finished on my local machine, and they passed. So it
looks like an environment specific issue.
Maybe the log helps me already to figure out whats the issue.
We should make sure that our tests are passing on all platforms ;)

On Sat, Jan 24, 2015 at 11:06 AM, Robert Metzger <rmetzger@apache.org>
wrote:

> Hi,
>
> the tests are passing on travis. Maybe its a issue with your environment.
> I'm currently running the tests on my machine as well, just to make sure.
> I haven't ran the tests on OS X, maybe that's causing the issues.
>
> Can you send me (privately) the full output of the tests?
>
> Best,
> Robert
>
>
>
> On Sat, Jan 24, 2015 at 11:00 AM, Fabian Hueske <fhueske@gmail.com> wrote:
>
>> Hi Henry,
>>
>> running "mvn -DskipTests clean install" before "mvn clean install" did not
>> fix the build for me.
>> The failing tests are also integration tests (*ITCase) which are only
>> executed in Maven's verify phase which is not triggered if you run "mvn
>> clean test".
>> If I run "mvn test" without "mvn install" it fails for me as well with the
>> error you posted.
>>
>> So there seem to be at least two build issues with the current master.
>>
>> 2015-01-24 1:47 GMT+01:00 Henry Saputra <henry.saputra@gmail.com>:
>>
>> > Hmm, I think there could be some weird dependencies to get the Flink
>> > YARN uber jar.
>> >
>> > If you do "mvn clean install -DskipTests" then call "mvn test" all the
>> > tests passed.
>> >
>> > But if you directly call "mvn clean test" then you see the stack I
>> > have seen before.
>> >
>> > - Henry
>> >
>> >
>> > On Fri, Jan 23, 2015 at 3:35 PM, Henry Saputra <henry.saputra@gmail.com
>> >
>> > wrote:
>> > > Did not see that trace but do see this:
>> > >
>> > > -------------------------------------------------------
>> > >
>> > >  T E S T S
>> > >
>> > > -------------------------------------------------------
>> > >
>> > > Running org.apache.flink.yarn.UtilsTest
>> > >
>> > > log4j:WARN No such property [append] in
>> org.apache.log4j.ConsoleAppender.
>> > >
>> > > Tests run: 1, Failures: 1, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 0.476
>> > > sec <<< FAILURE! - in org.apache.flink.yarn.UtilsTest
>> > >
>> > > testUberjarLocator(org.apache.flink.yarn.UtilsTest)  Time elapsed:
>> > > 0.405 sec  <<< FAILURE!
>> > >
>> > > java.lang.AssertionError: null
>> > >
>> > > at org.junit.Assert.fail(Assert.java:86)
>> > >
>> > > at org.junit.Assert.assertTrue(Assert.java:41)
>> > >
>> > > at org.junit.Assert.assertNotNull(Assert.java:621)
>> > >
>> > > at org.junit.Assert.assertNotNull(Assert.java:631)
>> > >
>> > > at
>> org.apache.flink.yarn.UtilsTest.testUberjarLocator(UtilsTest.java:32)
>> > >
>> > >
>> > >
>> > > Results :
>> > >
>> > >
>> > > Failed tests:
>> > >
>> > >   UtilsTest.testUberjarLocator:32 null
>> > >
>> > >
>> > > Tests run: 1, Failures: 1, Errors: 0, Skipped: 0
>> > >
>> > >
>> > > - Henry
>> > >
>> > > On Fri, Jan 23, 2015 at 2:16 PM, Fabian Hueske <fhueske@gmail.com>
>> > wrote:
>> > >> Hi all,
>> > >>
>> > >> I tried to build the current master (mvn clean install) and some
>> tests
>> > in
>> > >> the flink-yarn-tests module fail:
>> > >>
>> > >> Failed tests:
>> > >>
>> > >>
>> > >>
>> >
>> YARNSessionCapacitySchedulerITCase.testClientStartup:50->YarnTestBase.runWithArgs:314
>> > >> During the timeout period of 60 seconds the expected string did not
>> > show up
>> > >>
>> > >>
>>  YARNSessionCapacitySchedulerITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
>> > >> There is at least one application on the cluster is not finished
>> > >>
>> > >>
>> >
>> YARNSessionFIFOITCase.perJobYarnCluster:184->YarnTestBase.runWithArgs:314
>> > >> During the timeout period of 60 seconds the expected string did not
>> > show up
>> > >>
>> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146 There
is
>> at
>> > >> least one application on the cluster is not finished
>> > >>
>> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146 There
is
>> at
>> > >> least one application on the cluster is not finished
>> > >>
>> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146 There
is
>> at
>> > >> least one application on the cluster is not finished
>> > >>
>> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146 There
is
>> at
>> > >> least one application on the cluster is not finished
>> > >>
>> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146 There
is
>> at
>> > >> least one application on the cluster is not finished
>> > >>
>> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146 There
is
>> at
>> > >> least one application on the cluster is not finished
>> > >>
>> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146 There
is
>> at
>> > >> least one application on the cluster is not finished
>> > >>
>> > >>
>> > >> Tests run: 10, Failures: 10, Errors: 0, Skipped: 0
>> > >>
>> > >> Anybody else got this problem?
>> > >>
>> > >> Cheers, Fabian
>> >
>>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message