flink-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Fabian Hueske <fhue...@gmail.com>
Subject Re: YARN ITCases fail, master broken?
Date Sat, 24 Jan 2015 22:03:52 GMT
The build fails also after the .m2 repository was deleted.

Does anybody else have this problem?

2015-01-24 21:31 GMT+01:00 Stephan Ewen <sewen@apache.org>:

> Is this reproducible on a machine when you delete the .m2/repository
> directory (local maven cache) ?
>
> (I currently cannot try that because I am behind a rather low-bandwith
> connection and would take very long to re-download all dependency
> artifacts)
>
> On Sat, Jan 24, 2015 at 5:54 AM, Fabian Hueske <fhueske@gmail.com> wrote:
>
> > I just tried to build ("mvn clean install") on a fresh Ubuntu VM. Fails
> > with the same exception as natively on MacOS.
> > Something strange is going on...
> >
> > 2015-01-24 11:19 GMT+01:00 Fabian Hueske <fhueske@gmail.com>:
> >
> > > Thanks Robert! Sounds indeed like an environment problem.
> > > Will run the tests again and send you the output.
> > >
> > > 2015-01-24 11:11 GMT+01:00 Robert Metzger <rmetzger@apache.org>:
> > >
> > >> Okay, the tests have finished on my local machine, and they passed. So
> > it
> > >> looks like an environment specific issue.
> > >> Maybe the log helps me already to figure out whats the issue.
> > >> We should make sure that our tests are passing on all platforms ;)
> > >>
> > >> On Sat, Jan 24, 2015 at 11:06 AM, Robert Metzger <rmetzger@apache.org
> >
> > >> wrote:
> > >>
> > >> > Hi,
> > >> >
> > >> > the tests are passing on travis. Maybe its a issue with your
> > >> environment.
> > >> > I'm currently running the tests on my machine as well, just to make
> > >> sure.
> > >> > I haven't ran the tests on OS X, maybe that's causing the issues.
> > >> >
> > >> > Can you send me (privately) the full output of the tests?
> > >> >
> > >> > Best,
> > >> > Robert
> > >> >
> > >> >
> > >> >
> > >> > On Sat, Jan 24, 2015 at 11:00 AM, Fabian Hueske <fhueske@gmail.com>
> > >> wrote:
> > >> >
> > >> >> Hi Henry,
> > >> >>
> > >> >> running "mvn -DskipTests clean install" before "mvn clean install"
> > did
> > >> not
> > >> >> fix the build for me.
> > >> >> The failing tests are also integration tests (*ITCase) which are
> only
> > >> >> executed in Maven's verify phase which is not triggered if you
run
> > "mvn
> > >> >> clean test".
> > >> >> If I run "mvn test" without "mvn install" it fails for me as well
> > with
> > >> the
> > >> >> error you posted.
> > >> >>
> > >> >> So there seem to be at least two build issues with the current
> > master.
> > >> >>
> > >> >> 2015-01-24 1:47 GMT+01:00 Henry Saputra <henry.saputra@gmail.com>:
> > >> >>
> > >> >> > Hmm, I think there could be some weird dependencies to get
the
> > Flink
> > >> >> > YARN uber jar.
> > >> >> >
> > >> >> > If you do "mvn clean install -DskipTests" then call "mvn
test"
> all
> > >> the
> > >> >> > tests passed.
> > >> >> >
> > >> >> > But if you directly call "mvn clean test" then you see the
stack
> I
> > >> >> > have seen before.
> > >> >> >
> > >> >> > - Henry
> > >> >> >
> > >> >> >
> > >> >> > On Fri, Jan 23, 2015 at 3:35 PM, Henry Saputra <
> > >> henry.saputra@gmail.com
> > >> >> >
> > >> >> > wrote:
> > >> >> > > Did not see that trace but do see this:
> > >> >> > >
> > >> >> > > -------------------------------------------------------
> > >> >> > >
> > >> >> > >  T E S T S
> > >> >> > >
> > >> >> > > -------------------------------------------------------
> > >> >> > >
> > >> >> > > Running org.apache.flink.yarn.UtilsTest
> > >> >> > >
> > >> >> > > log4j:WARN No such property [append] in
> > >> >> org.apache.log4j.ConsoleAppender.
> > >> >> > >
> > >> >> > > Tests run: 1, Failures: 1, Errors: 0, Skipped: 0, Time
elapsed:
> > >> 0.476
> > >> >> > > sec <<< FAILURE! - in org.apache.flink.yarn.UtilsTest
> > >> >> > >
> > >> >> > > testUberjarLocator(org.apache.flink.yarn.UtilsTest)
 Time
> > elapsed:
> > >> >> > > 0.405 sec  <<< FAILURE!
> > >> >> > >
> > >> >> > > java.lang.AssertionError: null
> > >> >> > >
> > >> >> > > at org.junit.Assert.fail(Assert.java:86)
> > >> >> > >
> > >> >> > > at org.junit.Assert.assertTrue(Assert.java:41)
> > >> >> > >
> > >> >> > > at org.junit.Assert.assertNotNull(Assert.java:621)
> > >> >> > >
> > >> >> > > at org.junit.Assert.assertNotNull(Assert.java:631)
> > >> >> > >
> > >> >> > > at
> > >> >>
> org.apache.flink.yarn.UtilsTest.testUberjarLocator(UtilsTest.java:32)
> > >> >> > >
> > >> >> > >
> > >> >> > >
> > >> >> > > Results :
> > >> >> > >
> > >> >> > >
> > >> >> > > Failed tests:
> > >> >> > >
> > >> >> > >   UtilsTest.testUberjarLocator:32 null
> > >> >> > >
> > >> >> > >
> > >> >> > > Tests run: 1, Failures: 1, Errors: 0, Skipped: 0
> > >> >> > >
> > >> >> > >
> > >> >> > > - Henry
> > >> >> > >
> > >> >> > > On Fri, Jan 23, 2015 at 2:16 PM, Fabian Hueske <
> > fhueske@gmail.com>
> > >> >> > wrote:
> > >> >> > >> Hi all,
> > >> >> > >>
> > >> >> > >> I tried to build the current master (mvn clean install)
and
> some
> > >> >> tests
> > >> >> > in
> > >> >> > >> the flink-yarn-tests module fail:
> > >> >> > >>
> > >> >> > >> Failed tests:
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>
> > >> >> >
> > >> >>
> > >>
> >
> YARNSessionCapacitySchedulerITCase.testClientStartup:50->YarnTestBase.runWithArgs:314
> > >> >> > >> During the timeout period of 60 seconds the expected
string
> did
> > >> not
> > >> >> > show up
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>
> > >> >>
> > YARNSessionCapacitySchedulerITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
> > >> >> > >> There is at least one application on the cluster
is not
> finished
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>
> > >> >> >
> > >> >>
> > >>
> > YARNSessionFIFOITCase.perJobYarnCluster:184->YarnTestBase.runWithArgs:314
> > >> >> > >> During the timeout period of 60 seconds the expected
string
> did
> > >> not
> > >> >> > show up
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
> There
> > >> is
> > >> >> at
> > >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
> There
> > >> is
> > >> >> at
> > >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
> There
> > >> is
> > >> >> at
> > >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
> There
> > >> is
> > >> >> at
> > >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
> There
> > >> is
> > >> >> at
> > >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
> There
> > >> is
> > >> >> at
> > >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>   YARNSessionFIFOITCase>YarnTestBase.checkClusterEmpty:146
> There
> > >> is
> > >> >> at
> > >> >> > >> least one application on the cluster is not finished
> > >> >> > >>
> > >> >> > >>
> > >> >> > >> Tests run: 10, Failures: 10, Errors: 0, Skipped:
0
> > >> >> > >>
> > >> >> > >> Anybody else got this problem?
> > >> >> > >>
> > >> >> > >> Cheers, Fabian
> > >> >> >
> > >> >>
> > >> >
> > >> >
> > >>
> > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message