flex-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nicholas Kwiatkowski <nicholaskwiatkow...@gmail.com>
Subject Re: SDK Installer trouble
Date Tue, 08 Sep 2015 11:58:08 GMT
We haven't done anything yet.  We need to make changes to the installer,
and installer badge to read the JSON parsed output.  The change that is in
place is a fix we put in place on the server so that the current versions
will still function.

I'm really booked out this week, but can start looking at it this weekend.
Somebody else is more than welcome to look as well.

-Nick

On Tue, Sep 8, 2015 at 3:59 AM, Tom Chiverton <tc@extravision.com> wrote:

> So what did we do in the end ?
>
> Tom
>
>
> On 03/09/15 13:53, Nicholas Kwiatkowski wrote:
>
>> They didn't give a drop-dead date for the move, but they asked us to start
>> making the change.  I think it would be reasonable for us to push that
>> change with the next installer update.
>>
>> I don't think we need our own CGI script in the future, if we can utilize
>> the JSON file.  They originally put that in for the Open Office folks, so
>> I
>> know they won't change it on the fly for the next reason.
>>
>> -Nick
>>
>> On Thu, Sep 3, 2015 at 1:19 AM, Alex Harui <aharui@adobe.com> wrote:
>>
>> Yup, it certainly is a hack, but one we could put in place quickly.
>>>
>>> How long did Infra say they’d let us run the way we currently are?  Are
>>> they also deprecating the asjson param in favor of as_json?
>>>
>>> If we do go and change the Installer, it seems like we need to have it
>>> pull its mirror URL from a new entry in the sdk-installer-4.0.xml file,
>>> otherwise we’ll break current installs.  Does that make sense?  And if we
>>> are going to use JSON, do we even our own cgi script.  Seems like we can
>>> just parse what we need out of the JSON?
>>>
>>> -Alex
>>>
>>> On 9/2/15, 1:37 PM, "Nicholas Kwiatkowski" <
>>> nicholaskwiatkowski@gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>> We could, but that is very hack-ish.  Even more hack-ish than the
>>>> installer
>>>> code-base.
>>>>
>>>> -Nick
>>>>
>>>> On Wed, Sep 2, 2015 at 3:27 PM, Alex Harui <aharui@adobe.com> wrote:
>>>>
>>>> I’m just exploring ways to avoid having to make another Installer
>>>>> release.
>>>>>   From a quick look at the code, the Installer code effectively
>>>>> screen-scrapes the cgi result.  It looks like it is looking for the
>>>>> first
>>>>> <p> tag.  Switching to JSON certainly makes sense, but then we
need a
>>>>> new
>>>>> release.  Could our single-mirror-url.cgi call mirror.cgi with as_json
>>>>> and
>>>>> find the URL in the JSON, wrap it in a <p> tag and return that?
 I
>>>>> don’t
>>>>> know much about cgi.
>>>>>
>>>>> -Alex
>>>>>
>>>>> On 9/2/15, 12:18 PM, "Nicholas Kwiatkowski"
>>>>> <nicholaskwiatkowski@gmail.com> wrote:
>>>>>
>>>>> We are OK still having the .cgi on our site as is.  But they deprecated
>>>>>> the
>>>>>> results of mirrors.cgi that output just the URL.  They want us to
use
>>>>>>
>>>>> that
>>>>>
>>>>>> same script, but with the JSON output.
>>>>>>
>>>>>> -Nick
>>>>>>
>>>>>> On Wed, Sep 2, 2015 at 11:26 AM, Alex Harui <aharui@adobe.com>
wrote:
>>>>>>
>>>>>> Hi Nick,
>>>>>>>
>>>>>>> Thanks for digging into this.  FWIW, the flex-sdk download.xml
ant
>>>>>>> script
>>>>>>> currently uses closer.cgi.  The FlexJS install script uses
>>>>>>> http://www.apache.org/dyn/mirrors/mirrors.cgi.  If infra has
shut
>>>>>>>
>>>>>> off
>>>
>>>> mirrors.cgi then we have more work to do, although we already hit
>>>>>>> mirrors.cgi with an “asjson” parameter as opposed to the
“as_json”
>>>>>>> parameter Infra is now suggesting.  Is Infra blocking the old
asjson
>>>>>>> parameter?
>>>>>>>
>>>>>>> Before we put everything on hold to try to create another Installer
>>>>>>> release, is there any way we can redirect our single-mirror-url.cgi
>>>>>>>
>>>>>> to
>>>>>
>>>>>> some other URL?  I don’t know if the .htaccess files kick in first,
>>>>>>>
>>>>>> or
>>>>>
>>>>>> if
>>>>>>> we can fix the installer by changing the
>>>>>>>
>>>>>> sdk-installer-config-4.0.xml to
>>>>>
>>>>>> point to a single-mirror-url.lua or something like that.  AFAICT,
the
>>>>>>> installer picks up the URL of single-mirror-url.cgi from the
>>>>>>> sdk-installer-config-4.0.xml file.
>>>>>>>
>>>>>>> -Alex
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> On 9/2/15, 7:11 AM, "Nicholas Kwiatkowski"
>>>>>>> <nicholaskwiatkowski@gmail.com>
>>>>>>> wrote:
>>>>>>>
>>>>>>> Infra has put in a temporary fix for this.  Everything should
be
>>>>>>>>
>>>>>>> working
>>>>>>>
>>>>>>>> again.
>>>>>>>>
>>>>>>>> They have asked us to switch to a system that can parse JSON.
 The
>>>>>>>>
>>>>>>> JSON
>>>>>
>>>>>> call will call the new LUA script which helps them out.
>>>>>>>>
>>>>>>>> It looks like we will have to fix the installer badge and
the
>>>>>>>>
>>>>>>> installer
>>>>>
>>>>>> itself.  I don't think anything else depends on the CGI on our
>>>>>>>>
>>>>>>> server
>>>>>
>>>>>> (somebody correct me if I'm wrong).  The new URL to parse would be
>>>>>>>> http://flex.apache.org/single-mirror-url.cgi?as_json=1
>>>>>>>>
>>>>>>>> -Nick
>>>>>>>>
>>>>>>>> On Wed, Sep 2, 2015 at 9:40 AM, Nicholas Kwiatkowski <
>>>>>>>> nicholaskwiatkowski@gmail.com> wrote:
>>>>>>>>
>>>>>>>> I'm working with infra to see what is going on.  We are not
the
>>>>>>>>>
>>>>>>>> only
>>>>>
>>>>>> project to report it, it seems.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> -Nick
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> On Wed, Sep 2, 2015 at 8:09 AM, Tom Chiverton <tc@extravision.com
>>>>>>>>> wrote:
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Yes, I am afraid so.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> They have made changes to how the mirror URLs are
retrieved.
>>>>>>>>>> It looks like we will need to change the installer
to replace
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>> .cgi
>>>>>
>>>>>> with
>>>>>>>
>>>>>>>> .lua in the call, and also tidy up whatever is causing the
HTML
>>>>>>>>>> comment to
>>>>>>>>>> appear.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> In the mean time, you should be able to install using
Ant
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>> (instructions
>>>>>>>
>>>>>>>> on the help page linked from the side of the installer Flash
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>> app).
>>>>>
>>>>>> Tom
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> On 02/09/15 12:30, Harbs wrote:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Is this a problem with the Apache mirror setup?
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>
>>> ______________________________________________________________________
>> This email has been scanned by the Symantec Email Security.cloud service.
>> For more information please visit http://www.symanteccloud.com
>> ______________________________________________________________________
>>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message