flex-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Joel Tan <joel.ta...@gmail.com>
Subject Re: Flex/AIR on-device debugging
Date Tue, 10 Jun 2014 03:55:04 GMT
I have no issue testing and debugging my app via ADT through USB on my iPad Mini, the only
issue I have is launching my app on iOS simulator, it shows this message:

============ Error Message ===============
SDK is missing GPL component /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs/../../../../../usr/lib/llvm-gcc/

ADT command line:
/System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/bin/java -d32 -Dapplication.home=/Applications/FlexAIRSDK/Flex4.12.1-AIR13
-Dfile.encoding=UTF-8 -Djava.awt.headless=true -Duser.language=en -Duser.region=en -Xmx2048m
-jar /Applications/FlexAIRSDK/Flex4.12.1-AIR13/lib/adt.jar -package -target ipa-test-interpreter-simulator
-storetype PKCS12 -keystore /Applications/IntelliJ IDEA 13.app/plugins/flex/lib/temp_keystore.p12
-storepass keystore_password /Users/poiengtan/Works/Applications/Ponpon/UserMobileApp/output/UserMobileApp.ipa
/Users/poiengtan/Works/Applications/Ponpon/UserMobileApp/output/UserMobileApp-app.xml -platformsdk
/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs
-extdir /Users/poiengtan/Works/Applications/Ponpon/UserMobileApp/lib -C /Users/poiengtan/Works/Applications/Ponpon/UserMobileApp/output
UserMobileApp.swf -C /Users/poiengtan/Works/Applications/Ponpon/UserMobileApp/src assets -C
/Users/poiengtan/Works/Applications/Ponpon/UserMobileApp/src db

============ End Error Message ===============

I am using IntelliJ IDEA 13.1, running on Mac OS X 10.9.3, using Apache Flex 4.12.1, AIR 13.0,
iPhoneSimulator.7.1.sdk

I have been searching for the solution as well, but couldn’t find anything to solve it.

Thanks!

Joel


On Jun 10, 2014, at 2:26 AM, Nick Collins <ndcollins@gmail.com> wrote:

> FYI, I have just tested in Flash Builder as well, and same issue. No joy in
> deployment to iOS devices.
> 
> Also doesn't appear to work anymore with my old Flex 4.6 with AIR 3.8 SDK
> either.
> 
> I'm guessing it is something on the iOS side that is blocking things. I'm
> running the latest iOS 7.1.1
> 
> 
> 
> On Mon, Jun 9, 2014 at 1:00 PM, Nick Collins <ndcollins@gmail.com> wrote:
> 
>> Yes, it doesn't expire until this coming December.
>> 
>> 
>> On Mon, Jun 9, 2014 at 12:57 PM, OmPrakash Muppirala <bigosmallm@gmail.com
>>> wrote:
>> 
>>> Hmm, do you have a valid and current ios development certificate?  I let
>>> mine expire and started seeing weird things.  It was a couple of days
>>> before I realized that it had expired.
>>> 
>>> Thanks,
>>> Om
>>> 
>>> 
>>> On Mon, Jun 9, 2014 at 10:54 AM, Nick Collins <ndcollins@gmail.com>
>>> wrote:
>>> 
>>>> Not unless IntelliJ is putting it in automatically for me. I don't have
>>> it
>>>> set and I don't see it in the console as being one of the compiler
>>> options
>>>> specified.
>>>> 
>>>> 
>>>> On Mon, Jun 9, 2014 at 12:41 PM, OmPrakash Muppirala <
>>> bigosmallm@gmail.com
>>>>> 
>>>> wrote:
>>>> 
>>>>> I see this exact behavior when I use the new "-useLegacyAOT no" custom
>>>>> compiler directive, so I stopped using it.  Any chance that could be
>>> your
>>>>> problem?
>>>>> 
>>>>> Thanks,
>>>>> Om
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> On Mon, Jun 9, 2014 at 10:36 AM, Nick Collins <ndcollins@gmail.com>
>>>> wrote:
>>>>> 
>>>>>> Hey guys,
>>>>>> 
>>>>>> I'm posting this here because I'm not sure if this is an AIR SDK
>>> issue,
>>>>> and
>>>>>> issue with the Flex SDK, or an issue perhaps with the way the
>>> installer
>>>>>> overlays the two.
>>>>>> 
>>>>>> This could also potentially be an IDE issue, though I'm not sure.
>>>>>> 
>>>>>> The setup:
>>>>>> • App is built using Flex 4.12.1 and AIR 13
>>>>>> • Developed in IntelliJ IDEA 13
>>>>>> • 3rd gen Retina iPad connected to MacBook Pro via USB and has
the
>>>>>> appropriate mobile provisioning profile installed
>>>>>> 
>>>>>> The problem(s):
>>>>>> 1) even though ADT can list and see the USB, the app fails to
>>> install
>>>> via
>>>>>> ADT to the connected iPad. No errors displayed in the console, the
>>>>>> application installation simply fails.
>>>>>> 2) if I manually install debug app to iPad via iTunes, it installs
>>>>> without
>>>>>> error. However, the debugger will still not connect to the app.
>>>>>> 3) Deployment via ADT does work to the iOS simulator, as does
>>>> debugging.
>>>>>> However, even though the application descriptor states it is only
>>>>> targeting
>>>>>> iPad devices and not iPhones, the simulator will only ever launch
>>> as a
>>>>> 3.5"
>>>>>> iPhone. Naturally, when I change it to iPad, the app is quit and
so
>>>>>> therefore so does my debugger connection.
>>>>>> 
>>>>>> Has anyone here experienced these issues before and know if the
>>> problem
>>>>> is
>>>>>> somewhere on our side, or not?
>>>>>> 
>>>>>> Nick
>>>>>> 
>>>>> 
>>>> 
>>> 
>> 
>> 


Mime
View raw message