Ho Ramesh,

Are u sure your backend is running? Show me the log files for the backend.

Also Check your proxy.conf.json in the fims-web-app and make sure it points to the right ports of the different services as shown by Eureka.

On Sat, Aug 19, 2017 at 9:18 AM, ramesh padmanabhan <ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
I tried the small 'L' also and still cannot sign in.
Attaching screen shot with more detail after last attempt:

Inline image 1

On Fri, Aug 18, 2017 at 10:39 PM, ayuk etta <ettaayuk@gmail.com> wrote:
That's small L .

On 19 Aug 2017 04:25, "ramesh padmanabhan" <ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
Hi Markus,

I tried Chrome also(earlier was on safari). screen shot attached.
I was not sure of the password is init1@I or init1@l .......is it letter I or letter L ?  I tried both...screen shot of several attempts.




Inline image 1





On Fri, Aug 18, 2017 at 7:42 AM, Markus Geiss <markus.geiss@kuelap.io> wrote:
Hey Ramesh,

what browser are you using? Currently we only prepare the web app for Chrome to keep the build process fast ...

If you use chrome can you please open the developer console (just hit F12) and swtich to the network tab before you click the button Sign in ...

If it fails you should see the call in red color ... if this is the case please share the complete message that was returned ... so we can dive deeper into your issue ...

Cheers

Markus

On Fri, Aug 18, 2017 at 3:13 PM ramesh padmanabhan <ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
Sorry, but these credentials do not seem to work....

tenant: playground
User: operator
Pass: init1@l


On Fri, Aug 18, 2017 at 2:07 AM, ayuk etta <ettaayuk@gmail.com> wrote:
Use this

tenant: playground
User: operator
Pass: init1@l

These credentials are default and binded somewhere in the code



On Aug 18, 2017 9:43 AM, "ramesh padmanabhan" <ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
Thanks...

Made some progress and got the  'Welcome to fims' screen up....

username/password: mifos/password does not log me in.

Anything else I should try ?


Ramesh


On Thu, Aug 17, 2017 at 6:39 AM, Markus Geiss <markus.geiss@kuelap.io> wrote:
Hey Ramesh,

given this a demo-server it will run until you stop it ...

If you have a enough of it simply type exit and hit return.

Cheers

Markus

On Thu, Aug 17, 2017 at 3:10 PM ramesh padmanabhan <ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
Thanks Awasum,
You are right. I should have looked closer at the script file also! 

I started the Java run and its been running for over 10 hours now. I am running this on my MacBook Air(1.8Ghz Intel).

This was the second time I ran the build.
The first time it ran and failed saying 'test failed'.


Just wondering....how long has anyone seen this executable take to load all the Services ?

Anyone else seen any failures like the one I noticed ?


Ramesh


On Wed, Aug 16, 2017 at 9:48 AM, Awasum Yannick <yannickawasum@gmail.com> wrote:
Hello Ramesh,

Looking at the script, there are three other sub folders which hold microservices: core, tools, integration-tests.
The rest of the services are on the root folder of your script.

So your demo-server is found in the 'integration-tests' directory. There you can find the Jar file which you need to run.

N.B: The script may have to be run several times due to some dependency management issues.
  

On Wed, Aug 16, 2017 at 3:47 PM, ramesh padmanabhan <ramesh.padman2@gmail.com> wrote:

Hi, I made progress after setting JAVA_HOME


FYI for MAC OSX/Unix users, below is how its done


export JAVA_HOME=$(/usr/libexec/java_home)

But I see these errors at the end of the build: I presume these can be ignored ?


[ERROR] Error fetching link: http://testng.org/apidocs/package-list. Ignored it.

[ERROR] Error fetching link: http://java.net/projects/javamoney/apidocs/package-list. Ignored it




I still cannot find a demo-server directory having been created at the end ?


Any ideas ?

p.s.  I did delete all previous directories/files (except install-script) and re-ran.




thanks

Ramesh





On Wed, Aug 16, 2017 at 3:18 AM, Markus Geiss <markus.geiss@kuelap.io> wrote:
Hey Ramesh,

first of all thanks for the effort.

I missed the fact that you need to add the JAVA_HOME variable to your environment variables.

This is done differently depending on your operating system, see here for more details:


Cheers

Markus

PS: I'd suggest to delete everything that was created by the script so far (the whole content of the folder you've executed the script in, except the script itself (; ) and rerun it.

On Wed, Aug 16, 2017 at 12:01 PM ramesh padmanabhan <ramesh.padman2@gmail.com> wrote:

Hi Markus,


I tried following the instructions you had laid out for building Mifos Generation 3.


Had a few questions:

- I presume for now I only execute the initial-setup.sh script and not the pull-all.sh script?

- I get an error saying 'JAVA_HOME' is not set. However java -v on my machine shows me the latest downloaded Java SDK8 that I installed

- At the end of the script run, I cannot find a 'demo-server' directory having been created...


Any ideas/feedback will help.



thanks

Ramesh





[ERROR] MavenReportException: Error while creating archive: Unable to find javadoc command: The environment variable JAVA_HOME is not correctly set.


On Sun, Aug 13, 2017 at 2:51 AM, Markus Geiss <mage@apache.org> wrote:
Hey Ramesh,

first of all, welcome to our community. I need to apologize for the belated reply, but my email filters weren't working properly so I just did not see your first request.

As of today, Mifos I/O is a source only release, so you'd need to meet some prerequisites before you can start testing it.
  1. Install Java SDK 8
  2. Install Gradle
  3. Install Maven
  4. Install git
  5. Install NodeJS (incl. npm)
Once you have installed the mentioned tools you need to:
  1. Fork all repositories available at https://github.com/mifosio
  2. Fork https://github.com/JavaMoney/javamoney-lib
  3. You'll find a script to initialize all resources on your computer
    1. The scripts are located in the demo-server project at scripts
    2. Copy the initial-setup script for your system into the root directory where you want all projects to be cloned into
      1. The easiest way is to browse to https://github.com/mifosio/demo-server/tree/develop/scripts/Unix (windows) and open the script in raw mode, then selact all and copy and paste to file on your disk
    3. Run the script
After you done this, there are two ways to get started:
  1. Run Mifos I/O locally
    1. Navigate into the folder build/libs under demo-server on your machine
      1. execute: java -Ddemoserver.provision=true -jar demo-server-0.1.0-BUILD-SNAPSHOT.jar
      2. Be aware this is a very heavy process because all services will get started locally on your machine (10), and multiple data source will be started in embedded mode (Apache Cassandra, Apache ActiveMQ, MySQL)
      3. After the services all have started simply navigate to the root fims-web-app folder and follow the steps mentioned in the README
  2. Run Mifos I/O on the Cloud:
    1. Before you can start the microservices you need to provide resources that contains:
      1. Apache Cassandra
      2. Apache ActiveMQ
      3. MySQL
    2. Before you can push the services into your cloud you need to adjust the properties in every application.yml for a service to point to the above installed datasources
    3. Every Microservice is build with the capability to run on a VM. For this simply copy all microservice jar file to one or multiple VMs and start them using java -jar service-0.1.0-BUILD-SNAPSHOT-boot.jar
Just a kind reminder, Mifos I/O is not ready to be used in a production environment and is still under heavy development. We expect to have the frist functioning version ready in approx. 8 weeks, until then some functionality will not be available or work properly (e.g. checking accounts, individual loans).

But any feedback is appreciated.

Cheers

Markus

On Sun, Aug 13, 2017 at 2:14 AM ramesh padmanabhan <ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
Hi,

Trying again to see if anyone can help with tips for setting up a Gen 3 environment ?

thanks
Ramesh


---------- Forwarded message ----------
From: ramesh padmanabhan <ramesh.padman2@gmail.com>
Date: Tue, Aug 8, 2017 at 7:58 PM
Subject: Question on building Mifos I/O
To: user@fineract.apache.org


Hi everyone,

My name is Ramesh Padmanabhan. I have recently signed up as a Volunteer with Mifos.
My background is as an engineering and product management leader from Juniper Networks, Fortinet and most recently at Facebook.

I am looking forward to helping this organization in whatever way I can contribute. But I have a lot to learn here first.

As a first step, I am familiarizing myself with the Mifos environments and have played around with the AWS instance of Mifos that I was able to setup for the Gen 2 version.

I am trying to figure out how to get a Gen 3 Mifos I/O environment setup in an AWS environment.

Any clues that you can share will help me greatly.

thanks
Ramesh
--
Markus Geiss
Chief Technology Officer, Kuelap, Inc.