fineract-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From ramesh padmanabhan <ramesh.padm...@gmail.com>
Subject Re: Question on building Mifos I/O
Date Sat, 19 Aug 2017 03:24:53 GMT
Hi Markus,

I tried Chrome also(earlier was on safari). screen shot attached.
I was not sure of the password is init1@I or init1@l .......is it letter I
or letter L ?  I tried both...screen shot of several attempts.




[image: Inline image 1]





On Fri, Aug 18, 2017 at 7:42 AM, Markus Geiss <markus.geiss@kuelap.io>
wrote:

> Hey Ramesh,
>
> what browser are you using? Currently we only prepare the web app for
> Chrome to keep the build process fast ...
>
> If you use chrome can you please open the developer console (just hit F12)
> and swtich to the network tab before you click the button Sign in ...
>
> If it fails you should see the call in red color ... if this is the case
> please share the complete message that was returned ... so we can dive
> deeper into your issue ...
>
> Cheers
>
> Markus
>
> On Fri, Aug 18, 2017 at 3:13 PM ramesh padmanabhan <
> ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
>
>> Sorry, but these credentials do not seem to work....
>>
>> tenant: playground
>> User: operator
>> Pass: init1@l
>>
>>
>> On Fri, Aug 18, 2017 at 2:07 AM, ayuk etta <ettaayuk@gmail.com> wrote:
>>
>>> Use this
>>>
>>> tenant: playground
>>> User: operator
>>> Pass: init1@l
>>>
>>> These credentials are default and binded somewhere in the code
>>>
>>>
>>>
>>> On Aug 18, 2017 9:43 AM, "ramesh padmanabhan" <ramesh.padman2@gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>> Thanks...
>>>
>>> Made some progress and got the  'Welcome to fims' screen up....
>>>
>>> username/password: mifos/password does not log me in.
>>>
>>> Anything else I should try ?
>>>
>>>
>>> Ramesh
>>>
>>>
>>> On Thu, Aug 17, 2017 at 6:39 AM, Markus Geiss <markus.geiss@kuelap.io>
>>> wrote:
>>>
>>>> Hey Ramesh,
>>>>
>>>> given this a demo-server it will run until you stop it ...
>>>>
>>>> If you have a enough of it simply type exit and hit return.
>>>>
>>>> Cheers
>>>>
>>>> Markus
>>>>
>>>> On Thu, Aug 17, 2017 at 3:10 PM ramesh padmanabhan <
>>>> ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
>>>>
>>>>> Thanks Awasum,
>>>>> You are right. I should have looked closer at the script file also!
>>>>>
>>>>> I started the Java run and its been running for over 10 hours now. I
>>>>> am running this on my MacBook Air(1.8Ghz Intel).
>>>>>
>>>>> This was the second time I ran the build.
>>>>> The first time it ran and failed saying 'test failed'.
>>>>>
>>>>>
>>>>> Just wondering....how long has anyone seen this executable take to
>>>>> load all the Services ?
>>>>>
>>>>> Anyone else seen any failures like the one I noticed ?
>>>>>
>>>>>
>>>>> Ramesh
>>>>>
>>>>>
>>>>> On Wed, Aug 16, 2017 at 9:48 AM, Awasum Yannick <
>>>>> yannickawasum@gmail.com> wrote:
>>>>>
>>>>>> Hello Ramesh,
>>>>>>
>>>>>> Looking at the script, there are three other sub folders which hold
>>>>>> microservices: core, tools, integration-tests.
>>>>>> The rest of the services are on the root folder of your script.
>>>>>>
>>>>>> So your demo-server is found in the 'integration-tests' directory.
>>>>>> There you can find the Jar file which you need to run.
>>>>>>
>>>>>> N.B: The script may have to be run several times due to some
>>>>>> dependency management issues.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> On Wed, Aug 16, 2017 at 3:47 PM, ramesh padmanabhan <
>>>>>> ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
>>>>>>
>>>>>>> Hi, I made progress after setting JAVA_HOME
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> FYI for MAC OSX/Unix users, below is how its done
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> export JAVA_HOME=$(/usr/libexec/java_home)
>>>>>>>
>>>>>>> But I see these errors at the end of the build: I presume these
can
>>>>>>> be ignored ?
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> [ERROR] Error fetching link: http://testng.org/apidocs/package-list.
>>>>>>> Ignored it.
>>>>>>>
>>>>>>> [ERROR] Error fetching link: http://java.net/projects/
>>>>>>> javamoney/apidocs/package-list. Ignored it
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> I still cannot find a demo-server directory having been created
at
>>>>>>> the end ?
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Any ideas ?
>>>>>>>
>>>>>>> p.s.  I did delete all previous directories/files (except
>>>>>>> install-script) and re-ran.
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> thanks
>>>>>>>
>>>>>>> Ramesh
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> On Wed, Aug 16, 2017 at 3:18 AM, Markus Geiss <
>>>>>>> markus.geiss@kuelap.io> wrote:
>>>>>>>
>>>>>>>> Hey Ramesh,
>>>>>>>>
>>>>>>>> first of all thanks for the effort.
>>>>>>>>
>>>>>>>> I missed the fact that you need to add the JAVA_HOME variable
to
>>>>>>>> your environment variables.
>>>>>>>>
>>>>>>>> This is done differently depending on your operating system,
see
>>>>>>>> here for more details:
>>>>>>>>
>>>>>>>> https://docs.oracle.com/cd/E19182-01/820-7851/inst_cli_
>>>>>>>> jdk_javahome_t/
>>>>>>>>
>>>>>>>> Cheers
>>>>>>>>
>>>>>>>> Markus
>>>>>>>>
>>>>>>>> PS: I'd suggest to delete everything that was created by
the script
>>>>>>>> so far (the whole content of the folder you've executed the
script in,
>>>>>>>> except the script itself (; ) and rerun it.
>>>>>>>>
>>>>>>>> On Wed, Aug 16, 2017 at 12:01 PM ramesh padmanabhan <
>>>>>>>> ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Hi Markus,
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I tried following the instructions you had laid out for
building
>>>>>>>>> Mifos Generation 3.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Had a few questions:
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> - I presume for now I only execute the initial-setup.sh
script and
>>>>>>>>> *not* the pull-all.sh script?
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> - I get an error saying 'JAVA_HOME' is not set. However
java -v on
>>>>>>>>> my machine shows me the latest downloaded Java SDK8 that
I installed
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> - At the end of the script run, I cannot find a 'demo-server'
>>>>>>>>> directory having been created...
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Any ideas/feedback will help.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> thanks
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Ramesh
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> [ERROR] MavenReportException: Error while creating archive:
>>>>>>>>> Unable to find javadoc command: The environment variable
JAVA_HOME is not
>>>>>>>>> correctly set.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> On Sun, Aug 13, 2017 at 2:51 AM, Markus Geiss <mage@apache.org>
>>>>>>>>> wrote:
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Hey Ramesh,
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> first of all, welcome to our community. I need to
apologize for
>>>>>>>>>> the belated reply, but my email filters weren't working
properly so I just
>>>>>>>>>> did not see your first request.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> As of today, Mifos I/O is a source only release,
so you'd need to
>>>>>>>>>> meet some prerequisites before you can start testing
it.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>    1. Install Java SDK 8
>>>>>>>>>>    2. Install Gradle
>>>>>>>>>>    3. Install Maven
>>>>>>>>>>    4. Install git
>>>>>>>>>>    5. Install NodeJS (incl. npm)
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Once you have installed the mentioned tools you need
to:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>    1. Fork all repositories available at
>>>>>>>>>>    https://github.com/mifosio
>>>>>>>>>>    2. Fork https://github.com/JavaMoney/javamoney-lib
>>>>>>>>>>    3. You'll find a script to initialize all resources
on your
>>>>>>>>>>    computer
>>>>>>>>>>       1. The scripts are located in the demo-server
project at
>>>>>>>>>>       scripts
>>>>>>>>>>       2. Copy the initial-setup script for your system
into the
>>>>>>>>>>       root directory where you want all projects
to be cloned into
>>>>>>>>>>          1. The easiest way is to browse to
>>>>>>>>>>          https://github.com/mifosio/demo-server/tree/develop/
>>>>>>>>>>          scripts/Unix
>>>>>>>>>>          <https://github.com/mifosio/demo-server/tree/develop/scripts/Unix>
(windows)
>>>>>>>>>>          and open the script in raw mode, then selact
all and copy and paste to file
>>>>>>>>>>          on your disk
>>>>>>>>>>       3. Run the script
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> After you done this, there are two ways to get started:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>    1. Run Mifos I/O locally
>>>>>>>>>>       1. Navigate into the folder build/libs under
demo-server
>>>>>>>>>>       on your machine
>>>>>>>>>>          1. execute: java -Ddemoserver.provision=true
>>>>>>>>>>          -jar demo-server-0.1.0-BUILD-SNAPSHOT.jar
>>>>>>>>>>          2. Be aware this is a very heavy process
because all
>>>>>>>>>>          services will get started locally on your
machine (10), and multiple data
>>>>>>>>>>          source will be started in embedded mode
(Apache Cassandra, Apache ActiveMQ,
>>>>>>>>>>          MySQL)
>>>>>>>>>>          3. After the services all have started simply
navigate
>>>>>>>>>>          to the root fims-web-app folder and follow
the steps mentioned in the README
>>>>>>>>>>       2. Run Mifos I/O on the Cloud:
>>>>>>>>>>       1. Before you can start the microservices you
need to
>>>>>>>>>>       provide resources that contains:
>>>>>>>>>>          1. Apache Cassandra
>>>>>>>>>>          2. Apache ActiveMQ
>>>>>>>>>>          3. MySQL
>>>>>>>>>>       2. Before you can push the services into your
cloud you
>>>>>>>>>>       need to adjust the properties in every application.yml
for a service to
>>>>>>>>>>       point to the above installed datasources
>>>>>>>>>>       3. Every Microservice is build with the capability
to run
>>>>>>>>>>       on a VM. For this simply copy all microservice
jar file to one or multiple
>>>>>>>>>>       VMs and start them using java -jar service-0.1.0-BUILD-
>>>>>>>>>>       SNAPSHOT-boot.jar
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Just a kind reminder, Mifos I/O is not ready to be
used in a
>>>>>>>>>> production environment and is still under heavy development.
We expect to
>>>>>>>>>> have the frist functioning version ready in approx.
8 weeks, until then
>>>>>>>>>> some functionality will not be available or work
properly (e.g. checking
>>>>>>>>>> accounts, individual loans).
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> But any feedback is appreciated.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Cheers
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Markus
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> On Sun, Aug 13, 2017 at 2:14 AM ramesh padmanabhan
<
>>>>>>>>>> ramesh.padman2@gmail.com> wrote:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Hi,
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Trying again to see if anyone can help with tips
for setting up
>>>>>>>>>>> a Gen 3 environment ?
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> thanks
>>>>>>>>>>> Ramesh
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> ---------- Forwarded message ----------
>>>>>>>>>>> From: ramesh padmanabhan <ramesh.padman2@gmail.com>
>>>>>>>>>>> Date: Tue, Aug 8, 2017 at 7:58 PM
>>>>>>>>>>> Subject: Question on building Mifos I/O
>>>>>>>>>>> To: user@fineract.apache.org
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Hi everyone,
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> My name is Ramesh Padmanabhan. I have recently
signed up as a
>>>>>>>>>>> Volunteer with Mifos.
>>>>>>>>>>> My background is as an engineering and product
management leader
>>>>>>>>>>> from Juniper Networks, Fortinet and most recently
at Facebook.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> I am looking forward to helping this organization
in whatever
>>>>>>>>>>> way I can contribute. But I have a lot to learn
here first.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> As a first step, I am familiarizing myself with
the Mifos
>>>>>>>>>>> environments and have played around with the
AWS instance of Mifos that I
>>>>>>>>>>> was able to setup for the Gen 2 version.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> I am trying to figure out how to get a Gen 3
Mifos I/O
>>>>>>>>>>> environment setup in an AWS environment.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Any clues that you can share will help me greatly.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> thanks
>>>>>>>>>>> Ramesh
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> --
>>>>>>>>>> Markus Geiss
>>>>>>>>>> Chief Technology Officer, Kuelap, Inc. <http://kuelap.io/>
>>>>>>>>>> +49 1522 9505306 <+49%201522%209505306>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>
>>>
>>

Mime
View raw message