fineract-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From courage angeh <couragean...@gmail.com>
Subject Re: Unable to start activemq process on Ubuntu Server 14.04.5
Date Thu, 12 Oct 2017 08:17:18 GMT
You are welcome Kumaranath.
Any time.

On Thu, Oct 12, 2017 at 8:20 AM, Kumaranath Fernando <
kumaranathfernando@gmail.com> wrote:

> Hi Everyone!
>
> Was able to successfully resolve ActiveMQ not starting up.Thanks Courage
> for reaching me out. For the kind information of anyone who would run into
> the same issue in future.
>
> 1. Open the file [activemq installation
> directory]/bin/[linux-x86-32/linux-x86-64]/activemq
>
> 2. Uncomment the line RUN_AS_USER.
>
> 3. Edit like  RUN_AS_USER =Your username.
>
> 4.Save it and exit.
>
> 5.Go back to  [activemq installation directory]/bin/  and start the
> activemq.
>
> Regards,
> Kumaranath Fernando
>
> On Wed, Oct 11, 2017 at 9:30 PM, Kumaranath Fernando <
> kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
>
> > Sure, my skype id is kumaranath.fernando911 or we could call WhatsApp?
> >
> > On Wed, Oct 11, 2017 at 9:27 PM, courage angeh <courageangeh@gmail.com>
> > wrote:
> >
> >> Can we have a call now?
> >> It will be easier for me to help that way.
> >>
> >> On Wed, Oct 11, 2017 at 4:36 PM, Kumaranath Fernando <
> >> kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
> >>
> >> > Hi courage!
> >> >
> >> > I've tried that already, it did not work, maybe there 's some special
> >> > configuration for ActiveMQ Linux?
> >> > I've followed the exact steps in
> >> > http://activemq.apache.org/getting-started.html  though.
> >> >
> >> > Regards,
> >> > Kumaranath Fernando
> >> >
> >> > On Wed, Oct 11, 2017 at 8:37 PM, courage angeh <
> courageangeh@gmail.com>
> >> > wrote:
> >> >
> >> > > Can you log out as a root user and try again?
> >> > >
> >> > > On Wed, Oct 11, 2017 at 4:02 PM, Kumaranath Fernando <
> >> > > kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
> >> > >
> >> > > > Hi courage!
> >> > > >
> >> > > > It's already attached to this thread twice. You should be able
to
> >> see
> >> > it
> >> > > I
> >> > > > guess. Anyways, here's a link
> >> > > > <https://drive.google.com/open?id=0B3zd1JJxkP00R0dabVFQamQ1X28>
> to
> >> it.
> >> > > >
> >> > > > Regards,
> >> > > > Kumaranath Fernando
> >> > > >
> >> > > > On Wed, Oct 11, 2017 at 8:26 PM, courage angeh <
> >> courageangeh@gmail.com
> >> > >
> >> > > > wrote:
> >> > > >
> >> > > > > Hi Fernando.
> >> > > > >
> >> > > > > Please can mail me your screenshot please?
> >> > > > >
> >> > > > > On Wed, Oct 11, 2017 at 10:04 AM, Kumaranath Fernando <
> >> > > > > kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
> >> > > > >
> >> > > > > > Hi Courage!
> >> > > > > >
> >> > > > > > It's  a screenshot I have for the moment, I could not
find the
> >> > error
> >> > > > logs
> >> > > > > > for activemq. I've also tried sudo ./activemq start
which
> gives
> >> the
> >> > > > same
> >> > > > > > output.
> >> > > > > >
> >> > > > > > Regards,
> >> > > > > > Kumaranath Fernando
> >> > > > > >
> >> > > > > >
> >> > > > > >
> >> > > > > > On 11 Oct 2017 2:13 pm, "courage angeh" <
> courageangeh@gmail.com
> >> >
> >> > > > wrote:
> >> > > > > >
> >> > > > > >> Yes, I can. Kumaranath please can you resend the
log file
> >> > containing
> >> > > > the
> >> > > > > >> error you get. I cannt find it on your 1st mail.
> >> > > > > >>
> >> > > > > >> Thanks,
> >> > > > > >> Courage
> >> > > > > >>
> >> > > > > >> On Oct 11, 2017 9:15 AM, "Mohit Bajoria" <
> >> mohitbajo36@gmail.com>
> >> > > > wrote:
> >> > > > > >>
> >> > > > > >> > Hello Courage,
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >> > Would you like to see if you can help here.
I believe you
> >> have
> >> > > been
> >> > > > > >> > working on it on GSoC project.
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >> > Regards
> >> > > > > >> > Mohit
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >> > On 11 Oct 2017 1:02 pm, "Markus Geiss" <
> >> markus.geiss@kuelap.io>
> >> > > > > wrote:
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >> >> ha ha ...sorry ... thought you were talking
about the new
> >> stuff
> >> > > we
> >> > > > > are
> >> > > > > >> >> working on.
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> Sadly I'm not the right person to answer
the questions for
> >> the
> >> > > > > current
> >> > > > > >> >> version setup.
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> Let somebody who knows about it jump in.
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> Cheers
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> Markus
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> .::Yagni likes a DRY KISS::.
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> On Wed, Oct 11, 2017 at 7:16 AM Kumaranath
Fernando <
> >> > > > > >> >> kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> > Hi Markus!
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > Thanks for your response.Not really
clear on what you're
> >> > trying
> >> > > > > >> >> > express here*(I'm
> >> > > > > >> >> > referring to Apache Fineract here
and not Fineract
> CN)*.I
> >> was
> >> > > > able
> >> > > > > to
> >> > > > > >> >> start
> >> > > > > >> >> > up the server, using ./gradlew clean
tomcatRunWar but it
> >> does
> >> > > not
> >> > > > > >> >> connect
> >> > > > > >> >> > with the activemq since it's not
started properly.
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > I followed the instructions on
> >> > > > > >> >> > http://activemq.apache.org/getting-started.html
for
> unix,
> >> > with
> >> > > > > root
> >> > > > > >> >> being
> >> > > > > >> >> > the user, screenshot of error log
attached above.
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > Any help is appreciated!
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > Regards,
> >> > > > > >> >> > Kumaranath Fernando
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > On Tue, Oct 10, 2017 at 4:39 PM,
Markus Geiss <
> >> > > > > >> markus.geiss@kuelap.io>
> >> > > > > >> >> > wrote:
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > > ok ... sounds like you are not
using a centralized
> >> > > > configuration
> >> > > > > >> than
> >> > > > > >> >> ...
> >> > > > > >> >> > > so if you start the services
with java -jar simply
> add
> >> the
> >> > > > > >> following
> >> > > > > >> >> > > before -jar
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > -Dactivemq.brokerUrl=tcp://<your
host>:61616
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > You need to add this to all
services ...
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > Cheers
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > Markus
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > .::Yagni likes a DRY KISS::.
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > On Tue, Oct 10, 2017 at 9:55
AM Kumaranath Fernando <
> >> > > > > >> >> > > kumaranathfernando@gmail.com>
wrote:
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > > Hi Markus!
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > > > Thanks for your response.Where
do I locate my
> >> > > > application.yml?
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > > > Regards,
> >> > > > > >> >> > > > Kumaranath Fernando
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > > > On Tue, Oct 10, 2017 at
1:07 PM, Markus Geiss <
> >> > > > > >> >> markus.geiss@kuelap.io>
> >> > > > > >> >> > > > wrote:
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > > > > Hey Kumaranath,
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > can you share your
application.yml so we can check
> >> the
> >> > > > > >> connection
> >> > > > > >> >> > > > > parameters for ActiveMQ
...
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > By default it will
try to connect to
> >> > > vm://localhost?broker.
> >> > > > > >> >> > > > > persistent=false
> >> > > > > >> >> > > > > an embedded version.
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > Cheers
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > Markus
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > .::Yagni likes a DRY
KISS::.
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > On Tue, Oct 10, 2017
at 8:53 AM Kumaranath
> Fernando
> >> <
> >> > > > > >> >> > > > > kumaranathfernando@gmail.com>
wrote:
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > Hi!
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > I'm facing some
difficulty when trying to
> startup
> >> the
> >> > > > > >> ActiveMQ
> >> > > > > >> >> > using
> >> > > > > >> >> > > > the
> >> > > > > >> >> > > > > > command
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > cd [activemq_install_dir]/bin
./activemq start
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > This was on a
remote Ubuntu Server 14.04.5
> which I
> >> > was
> >> > > > > >> >> accessing to
> >> > > > > >> >> > > > setup
> >> > > > > >> >> > > > > > Fineract.Attached
is a screenshot after
> executing
> >> the
> >> > > > > >> >> > command.Though
> >> > > > > >> >> > > it
> >> > > > > >> >> > > > > > says "INFO: pidfile
created". I'm still facing
> the
> >> > > > > >> >> > > > "ConnectionException:
> >> > > > > >> >> > > > > > Connection refused:"
on fineract terminal.
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > Any help is appreciated!
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > Regards,
> >> > > > > >> >> > > > > > Kumaranath Fernando
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >>
> >> > > > > >
> >> > > > >
> >> > > >
> >> > >
> >> >
> >>
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message