fineract-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Awasum Yannick <yannickawa...@gmail.com>
Subject Re: Unable to start activemq process on Ubuntu Server 14.04.5
Date Thu, 12 Oct 2017 08:03:17 GMT
Courage,

Do you have this process all documented in your final GSoC report or
project Wiki?

So people should not get into such problems in the future.

Thanks

On Thu, Oct 12, 2017 at 8:20 AM, Kumaranath Fernando <
kumaranathfernando@gmail.com> wrote:

> Hi Everyone!
>
> Was able to successfully resolve ActiveMQ not starting up.Thanks Courage
> for reaching me out. For the kind information of anyone who would run into
> the same issue in future.
>
> 1. Open the file [activemq installation
> directory]/bin/[linux-x86-32/linux-x86-64]/activemq
>
> 2. Uncomment the line RUN_AS_USER.
>
> 3. Edit like  RUN_AS_USER =Your username.
>
> 4.Save it and exit.
>
> 5.Go back to  [activemq installation directory]/bin/  and start the
> activemq.
>
> Regards,
> Kumaranath Fernando
>
> On Wed, Oct 11, 2017 at 9:30 PM, Kumaranath Fernando <
> kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
>
> > Sure, my skype id is kumaranath.fernando911 or we could call WhatsApp?
> >
> > On Wed, Oct 11, 2017 at 9:27 PM, courage angeh <courageangeh@gmail.com>
> > wrote:
> >
> >> Can we have a call now?
> >> It will be easier for me to help that way.
> >>
> >> On Wed, Oct 11, 2017 at 4:36 PM, Kumaranath Fernando <
> >> kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
> >>
> >> > Hi courage!
> >> >
> >> > I've tried that already, it did not work, maybe there 's some special
> >> > configuration for ActiveMQ Linux?
> >> > I've followed the exact steps in
> >> > http://activemq.apache.org/getting-started.html  though.
> >> >
> >> > Regards,
> >> > Kumaranath Fernando
> >> >
> >> > On Wed, Oct 11, 2017 at 8:37 PM, courage angeh <
> courageangeh@gmail.com>
> >> > wrote:
> >> >
> >> > > Can you log out as a root user and try again?
> >> > >
> >> > > On Wed, Oct 11, 2017 at 4:02 PM, Kumaranath Fernando <
> >> > > kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
> >> > >
> >> > > > Hi courage!
> >> > > >
> >> > > > It's already attached to this thread twice. You should be able
to
> >> see
> >> > it
> >> > > I
> >> > > > guess. Anyways, here's a link
> >> > > > <https://drive.google.com/open?id=0B3zd1JJxkP00R0dabVFQamQ1X28>
> to
> >> it.
> >> > > >
> >> > > > Regards,
> >> > > > Kumaranath Fernando
> >> > > >
> >> > > > On Wed, Oct 11, 2017 at 8:26 PM, courage angeh <
> >> courageangeh@gmail.com
> >> > >
> >> > > > wrote:
> >> > > >
> >> > > > > Hi Fernando.
> >> > > > >
> >> > > > > Please can mail me your screenshot please?
> >> > > > >
> >> > > > > On Wed, Oct 11, 2017 at 10:04 AM, Kumaranath Fernando <
> >> > > > > kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
> >> > > > >
> >> > > > > > Hi Courage!
> >> > > > > >
> >> > > > > > It's  a screenshot I have for the moment, I could not
find the
> >> > error
> >> > > > logs
> >> > > > > > for activemq. I've also tried sudo ./activemq start
which
> gives
> >> the
> >> > > > same
> >> > > > > > output.
> >> > > > > >
> >> > > > > > Regards,
> >> > > > > > Kumaranath Fernando
> >> > > > > >
> >> > > > > >
> >> > > > > >
> >> > > > > > On 11 Oct 2017 2:13 pm, "courage angeh" <
> courageangeh@gmail.com
> >> >
> >> > > > wrote:
> >> > > > > >
> >> > > > > >> Yes, I can. Kumaranath please can you resend the
log file
> >> > containing
> >> > > > the
> >> > > > > >> error you get. I cannt find it on your 1st mail.
> >> > > > > >>
> >> > > > > >> Thanks,
> >> > > > > >> Courage
> >> > > > > >>
> >> > > > > >> On Oct 11, 2017 9:15 AM, "Mohit Bajoria" <
> >> mohitbajo36@gmail.com>
> >> > > > wrote:
> >> > > > > >>
> >> > > > > >> > Hello Courage,
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >> > Would you like to see if you can help here.
I believe you
> >> have
> >> > > been
> >> > > > > >> > working on it on GSoC project.
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >> > Regards
> >> > > > > >> > Mohit
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >> > On 11 Oct 2017 1:02 pm, "Markus Geiss" <
> >> markus.geiss@kuelap.io>
> >> > > > > wrote:
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >> >> ha ha ...sorry ... thought you were talking
about the new
> >> stuff
> >> > > we
> >> > > > > are
> >> > > > > >> >> working on.
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> Sadly I'm not the right person to answer
the questions for
> >> the
> >> > > > > current
> >> > > > > >> >> version setup.
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> Let somebody who knows about it jump in.
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> Cheers
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> Markus
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> .::Yagni likes a DRY KISS::.
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> On Wed, Oct 11, 2017 at 7:16 AM Kumaranath
Fernando <
> >> > > > > >> >> kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >> > Hi Markus!
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > Thanks for your response.Not really
clear on what you're
> >> > trying
> >> > > > > >> >> > express here*(I'm
> >> > > > > >> >> > referring to Apache Fineract here
and not Fineract
> CN)*.I
> >> was
> >> > > > able
> >> > > > > to
> >> > > > > >> >> start
> >> > > > > >> >> > up the server, using ./gradlew clean
tomcatRunWar but it
> >> does
> >> > > not
> >> > > > > >> >> connect
> >> > > > > >> >> > with the activemq since it's not
started properly.
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > I followed the instructions on
> >> > > > > >> >> > http://activemq.apache.org/getting-started.html
for
> unix,
> >> > with
> >> > > > > root
> >> > > > > >> >> being
> >> > > > > >> >> > the user, screenshot of error log
attached above.
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > Any help is appreciated!
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > Regards,
> >> > > > > >> >> > Kumaranath Fernando
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > On Tue, Oct 10, 2017 at 4:39 PM,
Markus Geiss <
> >> > > > > >> markus.geiss@kuelap.io>
> >> > > > > >> >> > wrote:
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >> > > ok ... sounds like you are not
using a centralized
> >> > > > configuration
> >> > > > > >> than
> >> > > > > >> >> ...
> >> > > > > >> >> > > so if you start the services
with java -jar simply
> add
> >> the
> >> > > > > >> following
> >> > > > > >> >> > > before -jar
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > -Dactivemq.brokerUrl=tcp://<your
host>:61616
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > You need to add this to all
services ...
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > Cheers
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > Markus
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > .::Yagni likes a DRY KISS::.
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > On Tue, Oct 10, 2017 at 9:55
AM Kumaranath Fernando <
> >> > > > > >> >> > > kumaranathfernando@gmail.com>
wrote:
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> > > > Hi Markus!
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > > > Thanks for your response.Where
do I locate my
> >> > > > application.yml?
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > > > Regards,
> >> > > > > >> >> > > > Kumaranath Fernando
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > > > On Tue, Oct 10, 2017 at
1:07 PM, Markus Geiss <
> >> > > > > >> >> markus.geiss@kuelap.io>
> >> > > > > >> >> > > > wrote:
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > > > > Hey Kumaranath,
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > can you share your
application.yml so we can check
> >> the
> >> > > > > >> connection
> >> > > > > >> >> > > > > parameters for ActiveMQ
...
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > By default it will
try to connect to
> >> > > vm://localhost?broker.
> >> > > > > >> >> > > > > persistent=false
> >> > > > > >> >> > > > > an embedded version.
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > Cheers
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > Markus
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > .::Yagni likes a DRY
KISS::.
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > On Tue, Oct 10, 2017
at 8:53 AM Kumaranath
> Fernando
> >> <
> >> > > > > >> >> > > > > kumaranathfernando@gmail.com>
wrote:
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > Hi!
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > I'm facing some
difficulty when trying to
> startup
> >> the
> >> > > > > >> ActiveMQ
> >> > > > > >> >> > using
> >> > > > > >> >> > > > the
> >> > > > > >> >> > > > > > command
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > cd [activemq_install_dir]/bin
./activemq start
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > This was on a
remote Ubuntu Server 14.04.5
> which I
> >> > was
> >> > > > > >> >> accessing to
> >> > > > > >> >> > > > setup
> >> > > > > >> >> > > > > > Fineract.Attached
is a screenshot after
> executing
> >> the
> >> > > > > >> >> > command.Though
> >> > > > > >> >> > > it
> >> > > > > >> >> > > > > > says "INFO: pidfile
created". I'm still facing
> the
> >> > > > > >> >> > > > "ConnectionException:
> >> > > > > >> >> > > > > > Connection refused:"
on fineract terminal.
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > Any help is appreciated!
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > > Regards,
> >> > > > > >> >> > > > > > Kumaranath Fernando
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > > >
> >> > > > > >> >> > > > >
> >> > > > > >> >> > > >
> >> > > > > >> >> > >
> >> > > > > >> >> >
> >> > > > > >> >>
> >> > > > > >> >
> >> > > > > >>
> >> > > > > >
> >> > > > >
> >> > > >
> >> > >
> >> >
> >>
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message