fineract-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kumaranath Fernando <kumaranathferna...@gmail.com>
Subject Re: Unable to start activemq process on Ubuntu Server 14.04.5
Date Thu, 12 Oct 2017 07:20:30 GMT
Hi Everyone!

Was able to successfully resolve ActiveMQ not starting up.Thanks Courage
for reaching me out. For the kind information of anyone who would run into
the same issue in future.

1. Open the file [activemq installation
directory]/bin/[linux-x86-32/linux-x86-64]/activemq

2. Uncomment the line RUN_AS_USER.

3. Edit like  RUN_AS_USER =Your username.

4.Save it and exit.

5.Go back to  [activemq installation directory]/bin/  and start the
activemq.

Regards,
Kumaranath Fernando

On Wed, Oct 11, 2017 at 9:30 PM, Kumaranath Fernando <
kumaranathfernando@gmail.com> wrote:

> Sure, my skype id is kumaranath.fernando911 or we could call WhatsApp?
>
> On Wed, Oct 11, 2017 at 9:27 PM, courage angeh <courageangeh@gmail.com>
> wrote:
>
>> Can we have a call now?
>> It will be easier for me to help that way.
>>
>> On Wed, Oct 11, 2017 at 4:36 PM, Kumaranath Fernando <
>> kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
>>
>> > Hi courage!
>> >
>> > I've tried that already, it did not work, maybe there 's some special
>> > configuration for ActiveMQ Linux?
>> > I've followed the exact steps in
>> > http://activemq.apache.org/getting-started.html  though.
>> >
>> > Regards,
>> > Kumaranath Fernando
>> >
>> > On Wed, Oct 11, 2017 at 8:37 PM, courage angeh <courageangeh@gmail.com>
>> > wrote:
>> >
>> > > Can you log out as a root user and try again?
>> > >
>> > > On Wed, Oct 11, 2017 at 4:02 PM, Kumaranath Fernando <
>> > > kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
>> > >
>> > > > Hi courage!
>> > > >
>> > > > It's already attached to this thread twice. You should be able to
>> see
>> > it
>> > > I
>> > > > guess. Anyways, here's a link
>> > > > <https://drive.google.com/open?id=0B3zd1JJxkP00R0dabVFQamQ1X28>
to
>> it.
>> > > >
>> > > > Regards,
>> > > > Kumaranath Fernando
>> > > >
>> > > > On Wed, Oct 11, 2017 at 8:26 PM, courage angeh <
>> courageangeh@gmail.com
>> > >
>> > > > wrote:
>> > > >
>> > > > > Hi Fernando.
>> > > > >
>> > > > > Please can mail me your screenshot please?
>> > > > >
>> > > > > On Wed, Oct 11, 2017 at 10:04 AM, Kumaranath Fernando <
>> > > > > kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
>> > > > >
>> > > > > > Hi Courage!
>> > > > > >
>> > > > > > It's  a screenshot I have for the moment, I could not find
the
>> > error
>> > > > logs
>> > > > > > for activemq. I've also tried sudo ./activemq start which
gives
>> the
>> > > > same
>> > > > > > output.
>> > > > > >
>> > > > > > Regards,
>> > > > > > Kumaranath Fernando
>> > > > > >
>> > > > > >
>> > > > > >
>> > > > > > On 11 Oct 2017 2:13 pm, "courage angeh" <courageangeh@gmail.com
>> >
>> > > > wrote:
>> > > > > >
>> > > > > >> Yes, I can. Kumaranath please can you resend the log
file
>> > containing
>> > > > the
>> > > > > >> error you get. I cannt find it on your 1st mail.
>> > > > > >>
>> > > > > >> Thanks,
>> > > > > >> Courage
>> > > > > >>
>> > > > > >> On Oct 11, 2017 9:15 AM, "Mohit Bajoria" <
>> mohitbajo36@gmail.com>
>> > > > wrote:
>> > > > > >>
>> > > > > >> > Hello Courage,
>> > > > > >> >
>> > > > > >> > Would you like to see if you can help here. I believe
you
>> have
>> > > been
>> > > > > >> > working on it on GSoC project.
>> > > > > >> >
>> > > > > >> > Regards
>> > > > > >> > Mohit
>> > > > > >> >
>> > > > > >> > On 11 Oct 2017 1:02 pm, "Markus Geiss" <
>> markus.geiss@kuelap.io>
>> > > > > wrote:
>> > > > > >> >
>> > > > > >> >> ha ha ...sorry ... thought you were talking
about the new
>> stuff
>> > > we
>> > > > > are
>> > > > > >> >> working on.
>> > > > > >> >>
>> > > > > >> >> Sadly I'm not the right person to answer the
questions for
>> the
>> > > > > current
>> > > > > >> >> version setup.
>> > > > > >> >>
>> > > > > >> >> Let somebody who knows about it jump in.
>> > > > > >> >>
>> > > > > >> >> Cheers
>> > > > > >> >>
>> > > > > >> >> Markus
>> > > > > >> >>
>> > > > > >> >> .::Yagni likes a DRY KISS::.
>> > > > > >> >>
>> > > > > >> >> On Wed, Oct 11, 2017 at 7:16 AM Kumaranath
Fernando <
>> > > > > >> >> kumaranathfernando@gmail.com> wrote:
>> > > > > >> >>
>> > > > > >> >> > Hi Markus!
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >> > Thanks for your response.Not really clear
on what you're
>> > trying
>> > > > > >> >> > express here*(I'm
>> > > > > >> >> > referring to Apache Fineract here and
not Fineract CN)*.I
>> was
>> > > > able
>> > > > > to
>> > > > > >> >> start
>> > > > > >> >> > up the server, using ./gradlew clean tomcatRunWar
but it
>> does
>> > > not
>> > > > > >> >> connect
>> > > > > >> >> > with the activemq since it's not started
properly.
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >> > I followed the instructions on
>> > > > > >> >> > http://activemq.apache.org/getting-started.html
for unix,
>> > with
>> > > > > root
>> > > > > >> >> being
>> > > > > >> >> > the user, screenshot of error log attached
above.
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >> > Any help is appreciated!
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >> > Regards,
>> > > > > >> >> > Kumaranath Fernando
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >> > On Tue, Oct 10, 2017 at 4:39 PM, Markus
Geiss <
>> > > > > >> markus.geiss@kuelap.io>
>> > > > > >> >> > wrote:
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >> > > ok ... sounds like you are not using
a centralized
>> > > > configuration
>> > > > > >> than
>> > > > > >> >> ...
>> > > > > >> >> > > so if you start the services with
java -jar simply  add
>> the
>> > > > > >> following
>> > > > > >> >> > > before -jar
>> > > > > >> >> > >
>> > > > > >> >> > > -Dactivemq.brokerUrl=tcp://<your
host>:61616
>> > > > > >> >> > >
>> > > > > >> >> > > You need to add this to all services
...
>> > > > > >> >> > >
>> > > > > >> >> > > Cheers
>> > > > > >> >> > >
>> > > > > >> >> > > Markus
>> > > > > >> >> > >
>> > > > > >> >> > > .::Yagni likes a DRY KISS::.
>> > > > > >> >> > >
>> > > > > >> >> > >
>> > > > > >> >> > > On Tue, Oct 10, 2017 at 9:55 AM Kumaranath
Fernando <
>> > > > > >> >> > > kumaranathfernando@gmail.com>
wrote:
>> > > > > >> >> > >
>> > > > > >> >> > > > Hi Markus!
>> > > > > >> >> > > >
>> > > > > >> >> > > > Thanks for your response.Where
do I locate my
>> > > > application.yml?
>> > > > > >> >> > > >
>> > > > > >> >> > > > Regards,
>> > > > > >> >> > > > Kumaranath Fernando
>> > > > > >> >> > > >
>> > > > > >> >> > > > On Tue, Oct 10, 2017 at 1:07
PM, Markus Geiss <
>> > > > > >> >> markus.geiss@kuelap.io>
>> > > > > >> >> > > > wrote:
>> > > > > >> >> > > >
>> > > > > >> >> > > > > Hey Kumaranath,
>> > > > > >> >> > > > >
>> > > > > >> >> > > > > can you share your application.yml
so we can check
>> the
>> > > > > >> connection
>> > > > > >> >> > > > > parameters for ActiveMQ
...
>> > > > > >> >> > > > >
>> > > > > >> >> > > > > By default it will try
to connect to
>> > > vm://localhost?broker.
>> > > > > >> >> > > > > persistent=false
>> > > > > >> >> > > > > an embedded version.
>> > > > > >> >> > > > >
>> > > > > >> >> > > > > Cheers
>> > > > > >> >> > > > >
>> > > > > >> >> > > > > Markus
>> > > > > >> >> > > > >
>> > > > > >> >> > > > > .::Yagni likes a DRY KISS::.
>> > > > > >> >> > > > >
>> > > > > >> >> > > > > On Tue, Oct 10, 2017 at
8:53 AM Kumaranath Fernando
>> <
>> > > > > >> >> > > > > kumaranathfernando@gmail.com>
wrote:
>> > > > > >> >> > > > >
>> > > > > >> >> > > > > > Hi!
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > > > I'm facing some difficulty
when trying to startup
>> the
>> > > > > >> ActiveMQ
>> > > > > >> >> > using
>> > > > > >> >> > > > the
>> > > > > >> >> > > > > > command
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > > > cd [activemq_install_dir]/bin
./activemq start
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > > > This was on a remote
Ubuntu Server 14.04.5 which I
>> > was
>> > > > > >> >> accessing to
>> > > > > >> >> > > > setup
>> > > > > >> >> > > > > > Fineract.Attached
is a screenshot after executing
>> the
>> > > > > >> >> > command.Though
>> > > > > >> >> > > it
>> > > > > >> >> > > > > > says "INFO: pidfile
created". I'm still facing the
>> > > > > >> >> > > > "ConnectionException:
>> > > > > >> >> > > > > > Connection refused:"
on fineract terminal.
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > > > Any help is appreciated!
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > > > Regards,
>> > > > > >> >> > > > > > Kumaranath Fernando
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > > >
>> > > > > >> >> > > > >
>> > > > > >> >> > > >
>> > > > > >> >> > >
>> > > > > >> >> >
>> > > > > >> >>
>> > > > > >> >
>> > > > > >>
>> > > > > >
>> > > > >
>> > > >
>> > >
>> >
>>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message