directory-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Philip Colmer <philip.col...@linaro.org>
Subject Re: Apache Directory Studio getting "stuck" on opening LDAP connection login
Date Thu, 21 Jan 2016 09:02:51 GMT
This is really weird ... switching back to LDAP API now works *and*
ADS is able to display the default schema, which wasn't working
yesterday.

BTW, it is OpenLDAP that I'm connecting to and, yes, it is via LDAPS.

I had switched back to -M8 since that continued to work without
problems. I'll switch back again to -M10 and see how I get on with
that. If it gets stuck again, I've got the JDK installed now and I'll
give you the thread dump.

Regards

Philip


On 20 January 2016 at 19:57, Stefan Seelmann <mail@stefan-seelmann.de> wrote:
> On 01/19/2016 10:25 AM, Philip Colmer wrote:
>> Switching to JNDI *does* fix the problem.
>
> Could you tell me which LDAP server you try to connect to? Is it Active
> Directory? And are you connecting via LDAPS?
>
> If possible, can you switch back to Apache LDAP API, make it stuck
> again, and create a thread dump? To create a thread dump you need a to
> have the JDK installed. Then from commandline you can first use "jps" to
> get PIDs of Java processes, then use "jstack <pid>" to generate the
> thread dump. I just want to know if it gets stuck while communicating
> with the server, or if some Studio code is the cause.
>
> I'm asking because Radovan found an issue with Mina (the framework we
> use in LDAP API) that describes your problem[1].
>
> Kind Regards,
> Stefan
>
> [1]
> https://mail-archives.apache.org/mod_mbox/directory-dev/201601.mbox/%3C569FD0EC.8050203%40evolveum.com%3E
>
>

Mime
View raw message