directory-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Christoph Czurda <hasnoadditi...@gmail.com>
Subject Re: connection.exists(Dn) is false although entry exists
Date Wed, 01 Feb 2012 12:22:09 GMT


On 02/01/2012 01:13 PM, Pierre-Arnaud Marcelot wrote:
> Christoph,
> 
> I guess the 'cn=testAttribute' entry is an instance of the 'openengsb-namedObject' Object
Class, right?
Yes, that's correct.
> 
> Regards,
> Pierre-Arnaud
> 
> 
> On 1 févr. 2012, at 12:26, Christoph Czurda wrote:
> 
>> Hi Pierre-Arnaud,
>>
>> I attached the ldif file. Btw, I used the LdapNetworkConnection as
>> proposed in another thread. While it enabled my custom schema, it still
>> gives the same result for this particular unit test.
>>
>> If you have the time, feel free to comment on my schema. It is my first
>> schema and I appreciate any feedback.
>>
>> Kind regards,
>> Christoph
>>
>> On 02/01/2012 11:34 AM, Pierre-Arnaud Marcelot wrote:
>>> Thanks Christoph,
>>>
>>> I replicated the whole hierarchy of the DN you gave with standard schema element
and I have not been able to reproduce the issue.
>>>
>>> As you mentioned in another mail, you're using a custom schema for your own set
of Attribute Types and Object Classes.
>>> Would you be allowed to share it with us (even in a private email, not on the
ML), so we can replicate the issue and found out more about this strange issue?
>>>
>>> Regards,
>>> Pierre-Arnaud
>>>
>>>
>>> On 1 févr. 2012, at 10:40, Christoph Czurda wrote:
>>>
>>>> On 02/01/2012 10:34 AM, Pierre-Arnaud Marcelot wrote:
>>>>> Hi Christoph,
>>>>>
>>>>> Could we have a look at the full DN you're using?
>>>> Sure, here it is:
>>>> cn=testAttribute,ou=attributes,cn=testUser,ou=users,ou=userdata,dc=openengsb,dc=org
>>>>>
>>>>> Thanks,
>>>>> Pierre-Arnaud
>>>>>
>>>>> On 1 févr. 2012, at 06:16, Christoph Czurda wrote:
>>>>>
>>>>>> Hello!
>>>>>>
>>>>>> I came accross a strange issue in a unit test. (server ApacheDS 2.0)
>>>>>>
>>>>>> Testing connection.exists(Dn dn) returns false.
>>>>>> When I test the String overload with the same dn I get true.
>>>>>>
>>>>>> The code can probably explain better than words:
>>>>>>
>>>>>> Dn dn;
>>>>>> //dn is initialized with an existing Dn.
>>>>>>
>>>>>> //this test passes:
>>>>>> assertThat(connection.exists(dn.getName()), is(true));
>>>>>>
>>>>>> //this fails. AssertionError: expected true, got false
>>>>>> assertThat(connection.exists(dn), is(true));
>>>>>>
>>>>>> How can that be? exists(Dn) works fine in other tests.
>>>>>>
>>>>>> Maybe I should mention that I get lots of these messages:
>>>>>>
>>>>>> 2012-02-01 05:56:00,730 [NioProcessor-2] WARN
>>>>>> org.apache.directory.shared.asn1.ber.Asn1Decoder -
>>>>>> ERR_00043_REMAINING_BYTES_FOR_DECODED_PDU The PDU has been fully
decoded
>>>>>> but there are still bytes in the buffer.
>>>>>>
>>>>>> But they occur with almost every message sent to the server. Btw,
can I
>>>>>> get rid of them somehow?
>>>>>>
>>>>>> Kind regards,
>>>>>> Christoph
>>>>>
>>>
>> <openengsbSchema.ldif>
> 

Mime
View raw message