directory-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Alex Karasulu" <akaras...@apache.org>
Subject Re: [ApacheDS] Having trouble setting up access control
Date Mon, 28 Jul 2008 17:47:34 GMT
That sucks.  I've never had these problems.  Let's try to get to the bottom
of it though.

Alex

On Mon, Jul 28, 2008 at 1:28 PM, Shon Vella <svella@novell.com> wrote:

> FWIW - I had exactly the same experience when trying to do anything with
> Apache Directory Studio 1.1 plugin for access control (haven't tried 1.2
> RC). Works great from LDIF, but the studio plugin seems barely functional. I
> was only ever able to get them to work for editing existing ACI entries that
> were created via LDIF.
>
> -Shon
>
> >>> "Alex Karasulu" <akarasulu@apache.org> 07/28/08 10:59 AM >>>
> FROM IRC:
>
> <akarasulu> notdf
> <akarasulu> I just installed 1.5.3 on a clean ubuntu 8.04 machine
> <akarasulu> and then changed the dc=example,dc=com entry
> <akarasulu> adding the new administrativeRole attribute
>
> Below is the LDIF output from Studio of this operation:
>
> <akarasulu> #!RESULT OK
> <akarasulu> #!CONNECTION ldap://localhost:10389
> <akarasulu> #!DATE 2008-07-28T12:53:20.623
> <akarasulu> dn: dc=example,dc=com
> <akarasulu> changetype: modify
> <akarasulu> add: administrativeRole
> <akarasulu> administrativeRole: accessControlSpecificArea
> <akarasulu> -
>
> <akarasulu> worked like a champion
> <akarasulu> just try putting this LDIF into a file and importing it
> <akarasulu> http://rafb.net/p/EzcKhp43.html
> <akarasulu> notdf let me know what happens
> <akarasulu> ttys
>
> Alex
>
> On Mon, Jul 28, 2008 at 12:38 PM, Dylan Taft <soundmanok@yahoo.com> wrote:
>
> > I'm having trouble with setting up access control in apacheDS.  I'm using
> > Apache DS 1.5.3
> > Apache Studio 1.2.0 RC1
> >
> > I've tried to follow the docs listed here
> > http://directory.apache.org/apacheds/1.5/32-basic-authorization.html
> >
> > I've added accessControlEnabled in my server.xml file, restarted the
> > services..
> >
> > I've tried to add administrativeRole as an attribute to dc=example,dc=com
> > in DS studio
> > When I try, it just doesn't do it.  I get a little red X next to the
> object
> > in the ldap browser..no other errors.
> >
> > Does anyone have a moment to walk me through doing this in studio?  I'm
> > trying to have everything marked as read only to normal users except the
> > userPassword attribute.  I've tried for several hours with no luck...
> >
> > Thanks in advance!
> >
> >
> >
> >
>
>
> --
> Microsoft gives you Windows, Linux gives you the whole house ...
>
>


-- 
Microsoft gives you Windows, Linux gives you the whole house ...

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message