directory-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Alex Karasulu" <akaras...@apache.org>
Subject Re: adding schema
Date Fri, 09 May 2008 18:14:56 GMT
Hmmm don't remember.  Feel free to point me in the direction of the latest
and greatest and I'll upgrade it.

Alex

On Fri, May 9, 2008 at 8:40 AM, Pierre Smits <pierre.smits@gmail.com> wrote:

> To which samba version does the samba schema adhere?
>
>
> On Fri, May 9, 2008 at 2:32 PM, Pierre Smits <pierre.smits@gmail.com>
> wrote:
>
> > Reinstall the server, set m-disabled for nis to FALSE and then set
> > m-disabled for samba to FALSE did the trick. Samba objects classes are
> now
> > available.
> >
> > Thanks.
> >
> >
> >
> > On Fri, May 9, 2008 at 2:25 PM, Pierre Smits <pierre.smits@gmail.com>
> > wrote:
> >
> >> I see that nis (which is has m-oid= 1.3.6.1.1.1.1.0) has m-disabled =
> >> true, but see no way to change te value.
> >>
> >> Do you know how I could go about it?
> >>
> >>
> >> On Fri, May 9, 2008 at 11:16 AM, Jeroen Vriesman <
> linuxificator@gmail.com>
> >> wrote:
> >>
> >>> Hi,
> >>>
> >>> maybe the schema defining attribute type 1.3.6.1.1.1.1.0 is disabled?
> >>>
> >>> Looking at the samba schema I see:
> >>> m-dependencies: system
> >>> m-dependencies: core
> >>> m-dependencies: inetorgperson
> >>> m-dependencies: nis
> >>>
> >>> did you also set m-disabled=FALSE in inetorgperson and nis?
> >>>
> >>> On Fri, May 9, 2008 at 11:09 AM, Pierre Smits <pierre.smits@gmail.com>
> >>> wrote:
> >>>
> >>> > The verion I am using is apacheds 1.5.2 with jvm 1.5.
> >>> >
> >>> > It happened both on the linux and the windows version.
> >>> >
> >>> > On Thu, May 8, 2008 at 11:40 PM, Alex Karasulu <akarasulu@apache.org
> >
> >>> > wrote:
> >>> >
> >>> > > Give me some information to go on: platform, jvm, and ApacheDS
> >>> version.
> >>> > > Also turn on debugging after clearing out the log file and send
it
> >>> over.
> >>> > >
> >>> > > Alex
> >>> > >
> >>> > > On Thu, May 8, 2008 at 11:19 AM, Pierre Smits <
> >>> pierre.smits@gmail.com>
> >>> > > wrote:
> >>> > >
> >>> > > > When enabling the samba schema via above mentioned method
and
> >>> > restarting
> >>> > > > the
> >>> > > > server again, I get following error message:
> >>> > > >
> >>> > > >
> >>> > > > Error while opening connection
> >>> > > > [LDAP: error code 80 - failed on search operation: attributeType
> w/
> >>> OID
> >>> > > > 1.3.6.1.1.1.1.0 not registered!]
> >>> > > >  [LDAP: error code 80 - failed on search operation: attributeType
> >>> w/
> >>> > OID
> >>> > > > 1.3.6.1.1.1.1.0 not registered!]
> >>> > > >  Error occurred while loading schema, using default schema
> >>> > > >
> >>> > > > How do I correct this?
> >>> > > >
> >>> > > > Regards,
> >>> > > >
> >>> > > > Pierre
> >>> > > >
> >>> > > >
> >>> > > > On Thu, May 8, 2008 at 3:28 PM, Jeroen Vriesman <
> >>> > linuxificator@gmail.com
> >>> > > >
> >>> > > > wrote:
> >>> > > >
> >>> > > > > I had the same problem some time ago,
> >>> > > > >
> >>> > > > > under cn=admin,ou=shema you can see that "m-disabled"
is TRUE,
> >>> set it
> >>> > > to
> >>> > > > > FALSE
> >>> > > > >
> >>> > > > >
> >>> > > > > By the way, another question for the rest of us, is
there an
> easy
> >>> way
> >>> > > to
> >>> > > > > convert the openldap schema's to apachds (is it enough
to
> convert
> >>> > them
> >>> > > > and
> >>> > > > > add them under ou=schema?)
> >>> > > > >
> >>> > > > > what I want is to take the file of an openldap schema
and just
> >>> > ldap-add
> >>> > > > > some
> >>> > > > > converted stuff to apache on the commandline, is there
such a
> >>> > > converter?
> >>> > > > >
> >>> > > > >
> >>> > > > >
> >>> > > > > On Thu, May 8, 2008 at 3:20 PM, Pierre Smits <
> >>> pierre.smits@gmail.com
> >>> > >
> >>> > > > > wrote:
> >>> > > > >
> >>> > > > > > I am testing the 1.5.2 windows version.
> >>> > > > > >
> >>> > > > > > When accessing the running ds service with apache
studio I
> see
> >>> the
> >>> > > > samba
> >>> > > > > > schema. However, when creating new entries I cannot
select
> >>> samba
> >>> > > > objects.
> >>> > > > > >
> >>> > > > > > How do I make the samba schema available in the
list of
> >>> selectable
> >>> > > > > > objects?
> >>> > > > > > Do I need to configure something?
> >>> > > > > >
> >>> > > > > >
> >>> > > > > > Regards,
> >>> > > > > >
> >>> > > > > > Pierre
> >>> > > > > >
> >>> > > > >
> >>> > > >
> >>> > >
> >>> >
> >>>
> >>
> >>
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message