directory-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Pierre Smits" <pierre.sm...@gmail.com>
Subject Re: adding schema
Date Fri, 09 May 2008 12:25:21 GMT
I see that nis (which is has m-oid= 1.3.6.1.1.1.1.0) has m-disabled = true,
but see no way to change te value.

Do you know how I could go about it?

On Fri, May 9, 2008 at 11:16 AM, Jeroen Vriesman <linuxificator@gmail.com>
wrote:

> Hi,
>
> maybe the schema defining attribute type 1.3.6.1.1.1.1.0 is disabled?
>
> Looking at the samba schema I see:
> m-dependencies: system
> m-dependencies: core
> m-dependencies: inetorgperson
> m-dependencies: nis
>
> did you also set m-disabled=FALSE in inetorgperson and nis?
>
> On Fri, May 9, 2008 at 11:09 AM, Pierre Smits <pierre.smits@gmail.com>
> wrote:
>
> > The verion I am using is apacheds 1.5.2 with jvm 1.5.
> >
> > It happened both on the linux and the windows version.
> >
> > On Thu, May 8, 2008 at 11:40 PM, Alex Karasulu <akarasulu@apache.org>
> > wrote:
> >
> > > Give me some information to go on: platform, jvm, and ApacheDS version.
> > > Also turn on debugging after clearing out the log file and send it
> over.
> > >
> > > Alex
> > >
> > > On Thu, May 8, 2008 at 11:19 AM, Pierre Smits <pierre.smits@gmail.com>
> > > wrote:
> > >
> > > > When enabling the samba schema via above mentioned method and
> > restarting
> > > > the
> > > > server again, I get following error message:
> > > >
> > > >
> > > > Error while opening connection
> > > > [LDAP: error code 80 - failed on search operation: attributeType w/
> OID
> > > > 1.3.6.1.1.1.1.0 not registered!]
> > > >  [LDAP: error code 80 - failed on search operation: attributeType w/
> > OID
> > > > 1.3.6.1.1.1.1.0 not registered!]
> > > >  Error occurred while loading schema, using default schema
> > > >
> > > > How do I correct this?
> > > >
> > > > Regards,
> > > >
> > > > Pierre
> > > >
> > > >
> > > > On Thu, May 8, 2008 at 3:28 PM, Jeroen Vriesman <
> > linuxificator@gmail.com
> > > >
> > > > wrote:
> > > >
> > > > > I had the same problem some time ago,
> > > > >
> > > > > under cn=admin,ou=shema you can see that "m-disabled" is TRUE, set
> it
> > > to
> > > > > FALSE
> > > > >
> > > > >
> > > > > By the way, another question for the rest of us, is there an easy
> way
> > > to
> > > > > convert the openldap schema's to apachds (is it enough to convert
> > them
> > > > and
> > > > > add them under ou=schema?)
> > > > >
> > > > > what I want is to take the file of an openldap schema and just
> > ldap-add
> > > > > some
> > > > > converted stuff to apache on the commandline, is there such a
> > > converter?
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > On Thu, May 8, 2008 at 3:20 PM, Pierre Smits <
> pierre.smits@gmail.com
> > >
> > > > > wrote:
> > > > >
> > > > > > I am testing the 1.5.2 windows version.
> > > > > >
> > > > > > When accessing the running ds service with apache studio I see
> the
> > > > samba
> > > > > > schema. However, when creating new entries I cannot select samba
> > > > objects.
> > > > > >
> > > > > > How do I make the samba schema available in the list of
> selectable
> > > > > > objects?
> > > > > > Do I need to configure something?
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > Regards,
> > > > > >
> > > > > > Pierre
> > > > > >
> > > > >
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message