directory-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Luca Sokoll <luca.sok...@linaro.org>
Subject Re: [Studio] Bug with Mac version of Directory Studio
Date Tue, 14 Jul 2015 14:15:30 GMT
Thanks, my apologies. I think one or two of the emails in this thread have not come through
to me. I did not receive that one from you.

Cheers,

Luca Sokoll

IT Systems Administrator | Linaro IT Services | irc: sokoll


> On Jul 14, 2015, at 07:23, Emmanuel Lécharny <elecharny@gmail.com> wrote:
> 
> Le 14/07/15 14:01, Lucas Theisen a écrit :
>> On Jul 14, 2015 2:09 AM, "Emmanuel Lécharny" <elecharny@gmail.com> wrote:
>>> Le 14/07/15 04:23, Luca Sokoll a écrit :
>>>> So which java version do I need? I did say several times which versions
>> of everything I was running and nobody pointed out I was running the wrong
>> version…
>>> Java 7 is required.
>>> 
>>> For the record, in my first mail, I asked you the version of Java you
>>> were using, and your response was :
>>> `
>>> "
>>> 
>>> No worries.
>>> 
>>> $ /Library/Internet\
>>> Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin/Contents/Home/bin/java -version
>>> java version "1.8.0_45"
>>> Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_45-b14)
>>> Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.45-b02, mixed mode)
>>> 
>>> "
>>> 
>>> For some unknown reason, it's not the version you are running Studio with
>> (as shown by the logs you provided), so there must be something weird on
>> your setup, but it's hard to tell what can be wrong.
>>> Please test it with either Java 7 or Java 8 (and check in the first lines
>> of the log if this is the version which is used by Eclipse), and tell us if
>> it's ok. A JIRA has been created to try to improve the error message,
>> because it's quite a pain to go through that many mails to finally find out
>> what's wrong...
>>> Thanks !
>>> 
>>> 
>> From that same email, Luca also stated:
>> 
>>> $java -version
>>> 
>>> java version "1.6.0_65"
>>> 
>>> Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-466.1-11M4716)
>>> 
>>> Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-466.1, mixed mode)
> 
> This was the *previous* Java version he was using.
> 
>> Which is the same version reported by the eclipse log.  In this command, he
>> does not specify the absolute path to the java command, leading me to
>> believe this is the first java found by the path variable.  Perhaps he just
>> needs to either edit the ApacheDirectoryStudio.ini to specify which java
>> install to use (not recommended), or better yet, update his PATH
>> environment variable.
> 
> I guess it's something like that. There are 2 Java installation on his
> machine, with a Path that points to the oldest version.
> 

Mime
View raw message