directory-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Pierre-Arnaud Marcelot ...@marcelot.net>
Subject Re: [VOTE] Release of Apache Directory Studio 1.5
Date Mon, 26 Oct 2009 08:02:40 GMT
Hi guys,

Maybe, it is safer to cancel this vote, fix the issues, and launch a new one
after that.

WDYT ?

Regards,
Pierre-Arnaud

On Sat, Oct 24, 2009 at 12:33 PM, Emmanuel Lecharny <elecharny@apache.org>wrote:

> Stefan Seelmann wrote:
>
>> Hi Emmanuel,
>>
>> Emmanuel Lecharny wrote:
>>
>>
>>> Some few issues I have :
>>> - when opening the Schema Borwoser with an OpenLDAP server, I can only
>>> see the AT and Syntax, nothing else.
>>>
>>>
>>
>> I can see all schema object (OC, AT, MR, MRU, Syntax). I'm using
>> OpenLDAP 2.4.15 on my Ubuntu box. I'll test with other OpenLDAP versions
>> as well.
>>
>> What happens if you reload the schema in the schema browser?
>>
>>
> Never mind, I was using the default Ubuntu OpenLDAP version (2.4.11).
> Totally outdated.
>
>
>>
>>> Also, if I right click on the cn=Subschema entry, and check the "Include
>>> the operational atttributes' box, and click on 'Refresh', I get an LDAP
>>> error 32: No such Object message. However, this is the only way to see
>>> all the SchemaObjects (and it works).
>>>
>>>
>>
>> First, if you toggle the checkbox there should be an automatic refresh.
>>
>> Second, the error message occurs, that is right. The reason is that the
>> 'Refresh' action in the 'LDAP Browser' view does two searches:
>> - a scope=base search for the entry to load all its attributes
>> - a scope=one search for the entry to load all its children
>>
>> OpenLDAP returns such an error for the latter search. BTW, this error
>> exists since day one of studio ;-)
>>
>>
>
> I guess that it's an OpenLDAP issue then. If there is no entries with a
> scope ONE? there is no reason to get an error ...
>
>
>
>>
>>> When the entry is opened, if I right click on the AT, and select 'Show
>>> in Ldap Browser', nothing happens.
>>>
>>>
>>
>> This action selects the entry that is opened in the entry editor in the
>> LDAP Browser. This could make sense if the "Link with Editor" action is
>> off. Of course, if the entry is already selected in the LDAP Browser
>> than nothing happens.
>>
>> However I found another issue with that feature. The label of the
>> selected entry in the LDAP Browser changes to "-1, filtered". I'll
>> investigate...
>>
>>
> Yeah, saw that too.
>
>
>>
>>> The very same, if I right click on AT and select 'show in Ldap browser',
>>> and then right click on ObjectClasses, the 'Open Schema Browser' menu is
>>> all disabled.
>>>
>>>
>>
>> Yes, I could confirm this bug.
>>
>>
>>
>>> Seems like a bit unstable at this point...
>>>
>>>
>>
>> Thanks for testing!
>>
>>
>
> I will do more testing with an updated OpenLDAP.
>
> Thanks !
>
>
> --
> --
> cordialement, regards,
> Emmanuel L├ęcharny
> www.iktek.com
> directory.apache.org
>
>
>

Mime
View raw message