directory-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Emmanuel Lecharny <elecha...@apache.org>
Subject Re: Using Apache ds in a web application - user names, passwords
Date Tue, 22 May 2007 20:20:43 GMT
Hi Ceren,

as I already told you, without tomcat logs, we are quite blind...

Can you provide those logs so that we can check them ? Your server.xml , 
web.xml files could be helpfull too.

Thanks !

Ceren KOKSAL a écrit :

> I applied the instructions that you said.Build was succesful, then I
> deployed the war on the Tomcat server.I listed applications on the server
> and ApacheDS ' s running status is false. There is a message like this:
>
> FAIL - Application at context path /ApacheDS could not be started
>
>
> And when I type in the browser, 
> http://localhost:8080/ApacheDS/RootDse, it
> still says
>
> *type* Status report
>
> *message* */ApacheDS/RootDse*
>
> *description* *The requested resource (/ApacheDS/RootDse) is not 
> available.*
> I tried while Apacheds is closed and tried while open.But gives the same
> message:(..?
>
> On 5/22/07, Stefan Seelmann <seelmann@apache.org> wrote:
>
>>
>> I was curious and just tested it:
>> - I downloaded and unzipped the  ApacheDSWebApp.zip
>> - I adjusted the path to ApacheDS and Tomcat in the build.xml file
>> - then I run ant, that generated the AapcheDS.war
>> - I deployed the war into tomcat
>>
>> Then I got an error in the catalina.out:
>> ------------------------------------------------
>> [20:50:28] ERROR [org.apache.directory.server.jndi.ServerContextFactory]
>> - Failed to bind an LDAP
>> service (10389) to the service registry.
>> java.net.BindException: Address already in use
>> --------------------------------------------------
>>
>> The cause is that another ApacheDS was running on port 10389. After
>> stopping the other ApacheDS and restarting Tomcat it works fine.
>>
>> Regards,
>> Stefan Seelmann
>>
>>
>> Stefan Zoerner schrieb:
>> > Hi Ceren!
>> >
>> > StefanS is right, URL should be as defined in the url-pattern of the
>> > WebApp. Have you checked the logs of your Tomcat? One possible 
>> thing is
>> > that there are libraries missing in  the WEB-INF/lib folder. This 
>> should
>> > raise an exception in the Tomcat logs, if the WebApp starts (not if 
>> the
>> > browser requests the servlet it, by the way ...)
>> >
>> > Greetings,
>> >     StefanZ
>> >
>> > Stefan Seelmann wrote:
>> >> Hi Ceren,
>> >>
>> >> please check the web.xml, there you could find the URL pattern 
>> which is
>> >> mapped to the RootDseServlet:
>> >>
>> >> ----------------------------------------------
>> >> <servlet-mapping>
>> >>   <servlet-name>RootDseServlet</servlet-name>
>> >>   <url-pattern>/RootDse</url-pattern>
>> >> </servlet-mapping>
>> >> ----------------------------------------------
>> >>
>> >> So could you please try the URL 
>> http://localhost:8080/ApacheDS/RootDse?
>> >>
>> >> Regards,
>> >> Stefan Seelmann
>> >
>>
>>
>


Mime
View raw message