directory-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Stefan Zoerner (JIRA)" <directory-...@incubator.apache.org>
Subject [jira] Commented: (DIREVE-163) Putting a jpeg picture in the inetOrgPerson jpegPhoto attribute alter the bytes datas of the picture
Date Thu, 03 Nov 2005 10:43:59 GMT
    [ http://issues.apache.org/jira/browse/DIREVE-163?page=comments#action_12356691 ] 

Stefan Zoerner commented on DIREVE-163:
---------------------------------------

I have created a new test case in the testsuite to demonstrate that this problem does not
occur anymore:
    http://svn.apache.org/viewcvs.cgi?rev=330524&view=rev
It creates (inetOrg)person entries with userPassword and jpegPhoto attributes, one method
is exactly the one already attached here. Afterwards it reads the entries and checks whether
the data has been modified by the server (as described in the issue here).

If I use the current server.xml from here
    http://svn.apache.org/viewcvs.cgi/directory/apacheds/trunk/main/server.xml
the test is successful (it is not for 0.9.3, therefore the test is ok, I think). I was also
able to use Softerra LDAP Administrator and attach my photo to an inetOrgPerson entry via
its UI functionality. What a beautiful me, the image is not corrupted if I read it back. That
didn't work in previous versions, as well. 

I still face problems if I do not use the server.xml described above, but start the server
main without configuration (i.e. the default config from the jar is used). The test case above
fails. I have to figure out, what the difference between the configurations is ...

Anyway, Great work, Emmanuel  + Alex! This was my favorite error for ages ...

> Putting a jpeg picture in the inetOrgPerson jpegPhoto attribute alter the bytes datas
of the picture
> ----------------------------------------------------------------------------------------------------
>
>          Key: DIREVE-163
>          URL: http://issues.apache.org/jira/browse/DIREVE-163
>      Project: Directory Server
>         Type: Bug
>     Versions: 0.9
>  Environment: Windows XP SP2
> JRE 1.5
> Built with Netbeans 4.0
> Mevenide.
>     Reporter: Tony Blanchard
>     Assignee: Emmanuel Lecharny
>     Priority: Minor
>      Fix For: 0.9.4
>  Attachments: BinaryTest.java
>
> All the picture byte values like those (-113 , -115, -112, -127 and -99) are changed
to the "63" value when reading jpeg datas. "-39" value is changed to "0".
> This is on my jpeg sample picture but I think there is enought datas to be representative.
> I have tried to put a picture with JXplorer and my own client program. The same thing
happens...
> Seems to be a server problem.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators:
   http://issues.apache.org/jira/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see:
   http://www.atlassian.com/software/jira


Mime
View raw message