directory-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Chris Betts <ch...@pegacat.com>
Subject Re: BUG: Apache DS does not work on Windows XP (most likely other forms of windows too)
Date Mon, 02 May 2005 03:30:39 GMT
My 2c - I'm still unable to *build* on windows XP, due to the test 
failing, but I can *run* on XP fine using 0.9 jar files downloaded 
directly from the apache site...

   - Chris

On 02/05/2005, at 1:14 PM, Marc Boorshtein wrote:

> I've been running into this bug for a while, and it
> looks like an issue with nio on windows.  Here's the
> problem:
>
> C:\Documents and
> Settings\mboorshtei002\Desktop\downloads\apacheds-0.8>java
> -jar
>  apacheds-main-0.8.jar
> server: using default properties ...
> org.apache.ldap.common.exception.LdapConfigurationException:
> Failed to initializ
> e the frontend subsystem! [Root exception is
> java.io.IOException: Unable to esta
> blish loopback connection]
>         at
> org.apache.ldap.server.jndi.ServerContextFactory.startUpWireProtocol(
> ServerContextFactory.java:557)
>         at
> org.apache.ldap.server.jndi.ServerContextFactory.getInitialContext(Se
> rverContextFactory.java:228)
>         at
> javax.naming.spi.NamingManager.getInitialContext(Unknown
> Source)
>         at
> javax.naming.InitialContext.getDefaultInitCtx(Unknown
> Source)
>         at javax.naming.InitialContext.init(Unknown
> Source)
>         at javax.naming.InitialContext.<init>(Unknown
> Source)
>         at
> javax.naming.directory.InitialDirContext.<init>(Unknown
> Source)
>         at
> org.apache.ldap.server.ServerMain.main(ServerMain.java:86)
> Caused by: java.io.IOException: Unable to establish
> loopback connection
>         at sun.nio.ch.PipeImpl$Initializer.run(Unknown
> Source)
>         at
> java.security.AccessController.doPrivileged(Native
> Method)
>         at sun.nio.ch.PipeImpl.<init>(Unknown Source)
>         at
> sun.nio.ch.SelectorProviderImpl.openPipe(Unknown
> Source)
>         at java.nio.channels.Pipe.open(Unknown Source)
>         at
> sun.nio.ch.WindowsSelectorImpl.<init>(Unknown Source)
>         at
> sun.nio.ch.WindowsSelectorProvider.openSelector(Unknown
> Source)
>         at java.nio.channels.Selector.open(Unknown
> Source)
>         at
> org.apache.apseda.listener.TCPListenerManager.<init>(TCPListenerManag
> er.java:88)
>         at
> org.apache.apseda.DefaultFrontendFactory.createTCPListenerManager(Def
> aultFrontendFactory.java:185)
>         at
> org.apache.apseda.DefaultFrontendFactory.create(DefaultFrontendFactor
> y.java:83)
>         at
> org.apache.ldap.server.jndi.ServerContextFactory.startUpWireProtocol(
> ServerContextFactory.java:552)
>         ... 7 more
> Caused by: java.io.IOException: An existing connection
> was forcibly closed by th
> e remote host
>         at sun.nio.ch.SocketDispatcher.read0(Native
> Method)
>         at sun.nio.ch.SocketDispatcher.read(Unknown
> Source)
>         at
> sun.nio.ch.IOUtil.readIntoNativeBuffer(Unknown Source)
>         at sun.nio.ch.IOUtil.read(Unknown Source)
>         at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.read(Unknown
> Source)
>         ... 19 more
> server: started in 1092 milliseconds
>
> I get similar erros when trying to run "maven
> multiproject:install" from subversion.  It doesn't
> appear to be firewall related and there are several
> threads on the issue without a lot of resolution.  I
> am still reading though them.  I've got no experience
> with NIO, so I am affraid I will not be of much help
> fix this issue.  here's my java -version:
> java version "1.4.2_03"
> Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition
> (build 1.4.2_03-b02)
> Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.4.2_03-b02, mixed
> mode)
>
> Here's the current thread I'm reading through:
> http://forum.java.sun.com/thread.jspa?threadID=459338&start=60
>
> Marc Boorshtein
>


Mime
View raw message