directory-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Alex Karasulu <aok...@bellsouth.net>
Subject Re: No Schema published?
Date Fri, 03 Dec 2004 23:23:34 GMT
Mark Swanson wrote:

>On December 3, 2004 3:09 pm, Alex Karasulu wrote:
>  
>
>>0.8.0 for sure to make anything useful.  We may not enable schema
>>checking at this point but we sure do need to have a subschemaSubentry.
>>    
>>
>
>Completely agree.
>
>  
>
>>Lots of clients need it to create forms for adding new entries.  That's
>>how they figure out the attributes needed.  Ok Mark can you file this in
>>JIRA too and I'll get to it.  I'll try to get to this one soon as well.
>>    
>>
>
>Done.
>
><snip>
>  
>
>>The idea for using Eve is this.  If you fire it up without password info
>>in the env Hashtable then on the first start the password for this admin
>>user becomes the empty string and you operate as the admin all the
>>time.  Meaning you don't care about security and are just using an LDAP
>>namespace store.  If you do provide credentials for the admin user as
>>the principal (Context.SECURITY_PRINCIPAL) in the properties file then
>>this is set as the admin password when creating the entry on the first
>>start.
>>    
>>
>
>OK - that was enough info for me to fix everything. I can now successfully do 
>this:
>ldapadd -p 10389 -h lin -x -D "uid=admin,ou=system" -v -W -f $*
>
>and my existing entries are imported perfectly.
>
>  
>
>>>(I tried uid=admin,ou=system password=secret but that didn't work)
>>>
>>>When I try to start eve by specifying the eve/eve.properties that fails
>>>too (and I can no longer connect if I do this)
>>>
>>>eve.properties:
>>>java.naming.factory.initial=org.apache.eve.jndi.EveContextFactory
>>>java.naming.security.authentication=simple
>>>java.naming.security.principal=uid=admin,ou=system
>>>java.naming.security.credentials=secret
>>>      
>>>
>
>I commented out credentials, and it works now with uid=admin,ou=system and a 
>blank password. Also, this fixes the "cludge" as the while(true) loop in 
>EnvMain has a good env with no credentials to create an InitialContext with - 
>so no more errors every 20 seconds.
>  
>
Yeah some cludge eh.  That was test case code I just threw into a main.  
We'll beef it up. 

Alex


Mime
View raw message