deltaspike-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Markus Lachat" <markuslac...@gmx.de>
Subject AW: WindowClientMode shows white Loading... Page
Date Fri, 31 Jul 2015 14:02:06 GMT
@Gerhard: Thanks for the hint. I followed your migration demo on os890 github. Very helpful!

I did a lot of research and found that difference for our button navigation. They are mostly
commandButtons and within the action method they use a ViewNavigationHandler and ViewConfig
to navigate. I forked deltaspike, created a branch and modified the jsf-playground example,
so it is now showing the intermediate page with the loading text. For my local tests I used
Firefox 39 where I don't see the flickering, but it occurs on Google Chrome 44. IE11 is causing
many exceptions on postback links and buttons

I tested with Tomee and Glassfish profile, both same behavior. Here is the Fork/Branch link:
https://github.com/mlachat/deltaspike/tree/ds-1.4.2-WindowHandling

In our application, running on WAS 8.5.5.4, even Firefox is not working and shows the loading
page.

Best regards,
Markus

-----Urspr√ľngliche Nachricht-----
Von: Gerhard Petracek [mailto:gerhard.petracek@gmail.com] 
Gesendet: Mittwoch, 29. Juli 2015 22:25
An: users@deltaspike.apache.org
Betreff: Re: WindowClientMode shows white Loading... Page

hi markus,

fyi (since you migrate from codi):
please don't forget to add the component ds:windowId [1] to your page(-template).
(codi adds such a component automatically to the page, but with ds you need to do it manually.)

regards,
gerhard

[1] http://deltaspike.apache.org/documentation/jsf.html#Configuration

http://www.irian.at

Your JavaEE powerhouse -
JavaEE Consulting, Development and
Courses in English and German

Professional Support for Apache
MyFaces, DeltaSpike and OpenWebBeans



2015-07-29 22:06 GMT+02:00 Markus Lachat <markuslachat@gmx.de>:

>  I tried both versions of DS (1.3.0 and 1.4.2) and also changed the 
> playground to use type-safe navigation, the same way my application does.
> For my application the window handler stores away the site on most 
> buttons and links, but not for all. Playground is fully working now, I 
> don't see the loading text there anymore. Really strange I saw it before.
>
> I am now trying to find the difference between the links and buttons 
> on playground and my application. I will let you know, thanks for your 
> help so far!
>
> -----Urspr√ľngliche Nachricht-----
> Von: Thomas Andraschko [mailto:andraschko.thomas@gmail.com]
> Gesendet: Dienstag, 28. Juli 2015 16:00
> An: users@deltaspike.apache.org
> Betreff: Re: WindowClientMode shows white Loading... Page
>
> FYI:
> Just tried it in the playground and it works fine e.g. when you open 
> http://localhost:8080/ds/views/windowhandling/clientwindow/test.xhtml 
> and click on "GET Link".
>
> The Problem is probably the Post-Redirect-Get as only the onclick of 
> links will overwriten. If you use a  button it might not work.
> Could you please post a sample?
>
>
> 2015-07-28 15:42 GMT+02:00 Thomas Andraschko 
> <andraschko.thomas@gmail.com
> >:
>
> > Hi,
> >
> > which version do you use?
> > I refactored many things in the last release. Can you also verify 
> > this e.g. with 1.3.0?
> >
> > 2015-07-28 15:39 GMT+02:00 Markus Lachat <MarkusLachat@gmx.de>:
> >
> >> Hi,
> >>
> >> I migrated from CODI and everything went fine so far. I am using 
> >> TypeSafe Navigation and Navigation Mode is set to redirect and 
> >> viewParams is also included. So the application follows mostly the 
> >> Post-Redirect-Get Pattern (as far as I understood).
> >>
> >> However I am seeing the white intermediate page, displaying the 
> >> loading... text. The documentation states a HTML5 enabled browser 
> >> caches the screen, css etc. to the localstorage and the flickering 
> >> effect would be gone.
> >>
> >> I also tested the playground app, where I see the same effect. The 
> >> main application runs on Websphere and the playground testing app 
> >> on
> TomEE.
> >>
> >> Any suggestions? What am I doing wrong?
> >>
> >> Kind regards,
> >> Markus
> >>
> >
> >
>
>


Mime
View raw message