db-derby-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stanley Bradbury <Stan.Bradb...@gmail.com>
Subject Re: Can't use any GUI tools!
Date Tue, 19 Sep 2006 14:59:44 GMT
David Harrigan wrote:
> Hi,
>
> I'm running Derby 10.1.3.1 from within Eclipse 3.2 (using the
> plugins from the Apache Derby Website). I'm trying to connect
> to the database (after adding a nature and starting up the
> Network Server on 1527) using SQLExplorer and IBM Cloudscape
> Workbench, but in every occasion I'm getting this error:
>
> Communication error has been detected....TCP/IP SOCKETS
>
> I've included the full trace.log that I generated from the
> connection string.
>
> Does anyone have any idea what I'm doing wrong? 
>
> -=david=-
>
> This email and the files transmitted with it are meant solely for the use of the individual
addressee(s) named above. They may contain confidential and/or legally privileged information.
If you are not the addressee(s) or responsible for delivery of the message to the addressee(s),
please delete it from your system and contact the sender right away. The opinions, conclusions
and other information in this message which do not relate to the official business of Orange
Home UK plc are not necessarily endorsed by it. Orange Home UK plc has taken steps to ensure
that this email and any attachments are virus-free, but it remains your responsibility to
confirm and ensure this.
>
> Orange Home UK plc is a subsidiary of France Telecom SA. Our registered office is at:
Verulam Point, Station Way, St. Albans, Herts, AL1 5HE, and we are registered in England and
Wales, as Company No. 3014367
>   
Hi David -
Not sure if this is your issue but thought it worth a mention that you 
should use Eclipse 3.2.1 or higher due to a bug that was fixed in that 
release.  This post talks more about the problem:

http://www.nabble.com/forum/ViewPost.jtp?post=5462550&framed=y

Here's an excerpt (post date: 7/23/06):

The *eclipse* issue that the
ContextFinder can enter in infinite loop while delegating to other 
classloaders  has been resolved, so marking this fixed.  I am not 
marking a fix version as it is an  *eclipse* fix for a regression *3.2*.  
https://bugs.*eclipse*.org/bugs/show_bug.cgi?id=149754 
<https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=149754>

 Currently the fix is not available in an official release. When 
*eclipse* *3.2*.1 is released,  people encountering the problem can 
 upgrade. In the interim people could grab the osgi bundle from the 
build leading to *3.2*.1.



Mime
View raw message