cxf-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daniel Kulp <dk...@apache.org>
Subject Re: CXF do not generate operation parameters
Date Fri, 18 Jul 2014 14:27:40 GMT

On Jul 18, 2014, at 10:12 AM, Thomas Manson <dev.mansonthomas@gmail.com> wrote:

> Thanks Daniel for the bug fix and feedback !
> 
> So it should be included in the following version right ? (2.7.13 and 3.0.2)

Yep.  But with 3.0.1 being voted on now, it will likely be a little while.

Dan


> 
> Regards,
> Thomas.
> 
> 
> On Fri, Jul 18, 2014 at 3:59 PM, Daniel Kulp <dkulp@apache.org> wrote:
> 
>> 
>> This is due to:
>> 
>> https://issues.apache.org/jira/browse/CXF-5888
>> 
>> which I fixed yesterday.   Too late for 2.7.12/3.0.1 though.
>> 
>> Dan
>> 
>> 
>> 
>> On Jul 18, 2014, at 9:24 AM, Thomas Manson <dev.mansonthomas@gmail.com>
>> wrote:
>> 
>>> Note :
>>> 
>>> Seems like a CXF issue, Work around provided by Daniel Kulp that did
>> solve
>>> the issue is to add a parameter : (bareMethods)
>>> 
>>> 
>>>               <wsdlOption>
>>>                 <wsdl>${basedir}/src/main/resources/de.wsdl</wsdl>
>>> 
>>>                 <extraargs>
>>>                   <extraarg>-xjc-Xts</extraarg>
>>>                   <extraarg>-autoNameResolution</extraarg>
>>>                   <extraarg>-bareMethods=executeQuery</extraarg>
>>>                 </extraargs>
>>>               </wsdlOption>
>>> 
>>> Thomas.
>>> 
>>> 
>>> On Fri, Jul 11, 2014 at 4:37 PM, Thomas Manson <
>> dev.mansonthomas@gmail.com>
>>> wrote:
>>> 
>>>> Hi CXF !
>>>> 
>>>> 
>>>> I'm using CXF 2.7.0 to generate the client for the attached WSDL
>> (de.zip)
>>>> with the following options :
>>>> 
>>>>               <wsdlOption>
>>>>                 <wsdl>${basedir}/src/main/resources/de.wsdl</wsdl>
>>>>                 <extraargs>
>>>>                   <extraarg>-xjc-Xts</extraarg>
>>>>                   <extraarg>-autoNameResolution</extraarg>
>>>>                 </extraargs>
>>>>               </wsdlOption>
>>>> 
>>>> The generated client is missing argument on one operation, while if I
>> use
>>>> SOAPUI or another priopriatery tool, I can see the arguments.
>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> For example, with SOAPUI 4.5.2 :
>>>> <soapenv:Envelope xmlns:soapenv="
>> http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
>>>> xmlns:res="http://resourcequery.api.de.n2.tibco.com">
>>>>  <soapenv:Header/>
>>>>  <soapenv:Body>
>>>>     <res:executeQuery model-version="-1" implementation="1">
>>>>        <query>resource(name='tibco-admin')</query>
>>>>     </res:executeQuery>
>>>>  </soapenv:Body>
>>>> </soapenv:Envelope>
>>>> 
>>>> 
>>>> CXF generated client the following :
>>>> 
>>>> public interface ResourceQueryService {    /**
>>>> 
>>>>    * Execute a Resource Query Language (RQL) query to find a set of
>>>> resources that match specific criteria.
>>>> 
>>>>    */
>>>> 
>>>>   @WebResult(name = "resource", targetNamespace = "")
>>>> 
>>>>   @RequestWrapper(localName = "executeQuery", targetNamespace = "
>>>> http://resourcequery.api.de.n2.tibco.com", className =
>>>> "com.tibco.n2.common.organisation.api.XmlExecuteQuery")
>>>> 
>>>>   @WebMethod(action = "executeQuery")
>>>> 
>>>>   @ResponseWrapper(localName = "executeQueryResponse", targetNamespace
>>>> = "http://resourcequery.api.de.n2.tibco.com", className =
>>>> "com.tibco.n2.de.api.resourcequery.ExecuteQueryResponse")
>>>> 
>>>>   public
>>>> java.util.List<com.tibco.n2.de.api.resourcequery.XmlSimpleResource>
>>>> executeQuery() throws InvalidQueryFault, SecurityFault,
>>>> InvalidOrgModelVersionFault, NoSuchNamedEntityFault,
>>>> InvalidServiceRequestFault, InternalServiceFault;
>>>> 
>>>> }
>>>> 
>>>> where you can see that the executeQuery() has no argument.
>>>> 
>>>> Any idea what's going wrong ?
>>>> 
>>>> I would rather not touch the WSLD, so I wonder if there's some options
>>>> available on CXF that would allow the parameters to be generated.
>>>> 
>>>> What's weird is that there's other method signature quite more complexe
>>>> that are generated successfully.
>>>> 
>>>> 
>>>> I'll try to generated the client with the latest version of CXF, but
>> last
>>>> time I tried, It failed... (expected another thread for me on this
>> subject
>>>> then ;))
>>>> 
>>>> 
>>>> Thanks for your help,
>>>> 
>>>> Thomas.
>>>> 
>> 
>> --
>> Daniel Kulp
>> dkulp@apache.org - http://dankulp.com/blog
>> Talend Community Coder - http://coders.talend.com
>> 
>> 

-- 
Daniel Kulp
dkulp@apache.org - http://dankulp.com/blog
Talend Community Coder - http://coders.talend.com


Mime
View raw message