cxf-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "David Portabella (Commented) (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (CXF-4026) SOAP re-declaring qname inside body
Date Tue, 21 Feb 2012 16:10:34 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/CXF-4026?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=13212695#comment-13212695
] 

David Portabella commented on CXF-4026:
---------------------------------------

Hi, the above test still shows the problem in our environment, but it's a bit difficult to
isolate it to have a compact test case.

Instead, I'll try to build a test case showing the problem starting from a simple test case.
I see that you already have a simple test that accepts an XSD type through a POST.
apache-cxf-2.5.2-src/testutils/src/main/java/org/apache/cxf/customer/wraped/CustomerService.java


I'll modify this test until I get the same problem as before.

how do I run this test? 
can I run it without deploying it to an application server?


Regards,
David

                
> SOAP re-declaring qname inside body 
> ------------------------------------
>
>                 Key: CXF-4026
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CXF-4026
>             Project: CXF
>          Issue Type: Bug
>            Reporter: David Portabella
>            Priority: Minor
>             Fix For: NeedMoreInfo
>
>
> This request fails on CXF:
> <soapenv:Envelope 
> xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" 
> xmlns:myqname="http://example.com/hello" 
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
> <soapenv:Header/>
> <soapenv:Body>
> <myqname:MyRequest>
> ...
> </myqname:MyRequest>
> </soapenv:Body>
> </soapenv:Envelope>
> with the error:
> <soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
> <soap:Body>
> <soap:Fault>
> <faultcode>soap:Client</faultcode>
> <faultstring>Unmarshalling Error: UndeclaredPrefix: Cannot resolve 'myqname:MyRequest'
as a QName: the prefix 'myqname' is not declared.</faultstring>
> </soap:Fault>
> </soap:Body>
> </soap:Envelope>
> However, if I re-define the myqname inside the body node, then it works.
> <soapenv:Envelope 
> xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" 
> xmlns:myqname="http://example.com/hello" 
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
> <soapenv:Header/>
> <soapenv:Body>
> <myqname:MyRequest xmlns:myqname="http://example.com/hello">
> ...
> </myqname:MyRequest>
> </soapenv:Body>
> </soapenv:Envelope>
> Is this a bug from CXF?

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators: https://issues.apache.org/jira/secure/ContactAdministrators!default.jspa
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

        

Mime
View raw message