cxf-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sébastien (JIRA) <j...@apache.org>
Subject [jira] Commented: (CXF-3023) WSDL2Java with Xmlbeans, wrong classpath
Date Wed, 06 Oct 2010 09:14:31 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/CXF-3023?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=12918443#action_12918443
] 

Sébastien commented on CXF-3023:
--------------------------------

Yes I always use the clean goal before testing.

As you suggest, the directory target\generated-sources\cxf\schemaorg_apache_xmlbeans is not
within the classpath, but XMLObject classes in \target\generated-sources\cxf\com\** are correctly
included.

As you suggest:
{code}
    <build>
        <resources>
            <resource>
                <directory>${basedir}/src/main/resources</directory>
            </resource>
            <resource>
                <directory>${basedir}/target/generated-sources/cxf</directory>
              
            </resource>
        </resources>
        <plugins>
            <plugin>
                <groupId>org.apache.cxf</groupId>
                <artifactId>cxf-codegen-plugin</artifactId>
                <version>${cxf-version}</version>
                <executions>
                    <execution>
                        <id>generate-sources</id>
                        <phase>generate-sources</phase>
                        <configuration>
                            <defaultOptions>
                                <extraargs>
                                    <!-- look at -->
                                    <!-- http://cxf.apache.org/docs/wsdl-to-java.html -->
                                    <extraarg>-db</extraarg>
                                    <extraarg>xmlbeans</extraarg>
                                </extraargs>
                            </defaultOptions>
                            <wsdlRoot>${basedir}/src/main/wsdl</wsdlRoot>
                            <includes>
                                <include>*.wsdl</include>
                            </includes>
                        </configuration>
                        <goals>
                            <goal>wsdl2java</goal>
                        </goals>
                    </execution>
                </executions>
            </plugin>
        </plugins>
    </build>
{code}

Why XMLObjects are included while the directory schemaorg_apache_xmlbeans is not?

> WSDL2Java with Xmlbeans, wrong classpath
> ----------------------------------------
>
>                 Key: CXF-3023
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CXF-3023
>             Project: CXF
>          Issue Type: Bug
>          Components: Tooling
>    Affects Versions: 2.2.10
>            Reporter: Sébastien
>             Fix For: NeedMoreInfo
>
>         Attachments: stack-trace-xmlbeans-classpath.txt
>
>
> I'm trying to generate Java stubs from WSDL. With JAXB the created code is working fine.
 So, clients generated from WSDL files can connect to web services.
> The configuration of the JAXB generator is:
> {code}
>             <plugin>
>                 <groupId>org.apache.cxf</groupId>
>                 <artifactId>cxf-codegen-plugin</artifactId>
>                 <version>${cxf-version}</version>
>                 <executions>
>                     <execution>
>                         <id>generate-sources</id>
>                         <phase>generate-sources</phase>
>                         <configuration>
>                             <wsdlRoot>${basedir}/src/main/wsdl</wsdlRoot>
>                             <includes>
>                                 <include>*.wsdl</include>
>                             </includes>
>                         </configuration>
>                         <goals>
>                             <goal>wsdl2java</goal>
>                         </goals>
>                     </execution>
>                 </executions>
>             </plugin>
> {code}
> When I use Xmlbeans instead of JAXB, the source generation succeed,  but once unit tests
are running I got the following exception:
> {code}
> Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: schemaorg_apache_xmlbeans.system.s14C5C2D1E1AB170E2BDAA0B2E05EA32B.TypeSystemHolder
> {code}
> The plugin configuration is the same (I've also tried to remove the <phase> markup):
> {code}
>             <plugin>
>                 <groupId>org.apache.cxf</groupId>
>                 <artifactId>cxf-codegen-plugin</artifactId>
>                 <version>${cxf-version}</version>
>                 <executions>
>                     <execution>
>                         <id>generate-sources</id>
>                         <phase>generate-sources</phase>
>                         <configuration>
>                             <defaultOptions>
>                                 <extraargs>
>                                     <!-- look at -->
>                                     <!-- http://cxf.apache.org/docs/wsdl-to-java.html
-->
>                                     <extraarg>-db</extraarg>
>                                     <extraarg>xmlbeans</extraarg>
>                                 </extraargs>
>                             </defaultOptions>
>                             <wsdlRoot>${basedir}/src/main/wsdl</wsdlRoot>
>                             <includes>
>                                 <include>*.wsdl</include>
>                             </includes>
>                         </configuration>
>                         <goals>
>                             <goal>wsdl2java</goal>
>                         </goals>
>                     </execution>
>                 </executions>
>             </plugin>
> {code}
> If there is something wrong during the generation, the generation should say something?

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message