cxf-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Daniel Kulp (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Resolved: (CXF-1157) WS-Policy reference issues
Date Thu, 10 Dec 2009 02:33:18 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/CXF-1157?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Daniel Kulp resolved CXF-1157.
------------------------------

       Resolution: Not A Problem
    Fix Version/s: Invalid


The problem is actually the wsu namespace in the above example:

 xmlns:wsu=" http://docs.oasis-open.org/wss/2004/01/oasis-200401-wss-wssecurity-utility-1.0.xsd"

Note the space between the opening "  and the http.   If you remove that space, it works (at
least with the latest code).



> WS-Policy reference issues
> --------------------------
>
>                 Key: CXF-1157
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CXF-1157
>             Project: CXF
>          Issue Type: Bug
>          Components: WS-* Components
>    Affects Versions: 2.0.2
>            Reporter: Bharath Ganesh
>             Fix For: Invalid
>
>
> RM and Addressing are not getting enabled while using the WS-RM policy assertions using
a policy reference in the WSDL.
> Sample wsdl snippet:
> <wsdl:service name="CartSLSBBeanService">
>         <wsdl:port binding="ns1:CartSLSBBeanServiceSoapBinding" name="CartSLSBBeanPort">
>             <wswa:UsingAddressing xmlns:wswa="http://www.w3.org/2005/02/addressing/wsdl"/>
>             <soap:address location=" http://localhost:8181/cart/cart"/>
>             <wsp:PolicyReference xmlns:wsp="http://www.w3.org/2006/07/ws-policy" URI="#RM"/>
>         </wsdl:port>
>     </wsdl:service>
>     <wsp:Policy xmlns:wsp="http://www.w3.org/2006/07/ws-policy"
>                 xmlns:wsu=" http://docs.oasis-open.org/wss/2004/01/oasis-200401-wss-wssecurity-utility-1.0.xsd"
>                 wsu:Id="RM">
>         <wsam:Addressing xmlns:wsam="http://www.w3.org/2007/02/addressing/metadata">
>             <wsp:Policy/>
>         </wsam:Addressing>
>         <wsrmp:RMAssertion xmlns:wsrmp="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/02/rm/policy">
>             <wsrmp:BaseRetransmissionInterval Milliseconds="10000"/>
>         </wsrmp:RMAssertion>
>     </wsp:Policy>
> The policy was being referred through the element:  <wsp:PolicyReference xmlns:wsp="http://www.w3.org/2006/07/ws-policy"
URI="#RM"/>
> But this was not causing addressing and rm to be enabled. (note: policy engine is enabled)
> Workaround: Embed the policy into the service, instead of Policy reference)

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message