cxf-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Balana, Vishal" <Vishal.Bal...@fmr.com.INVALID>
Subject RE: Schema Validation on input doesn't work
Date Wed, 25 Mar 2015 14:54:04 GMT
I tried 2.7.15 and now I am able to see WARNING message during server start up:

Failed to parse WSDL
javax.wsdl.WSDLException: WSDLException (at /wsdl:definitions/wsdl:types/xsd:schema/xsd:schema):
faultCode=PARSER_ERROR: Problem parsing 'http://www.w3.org/TR/xmldsig-core/xmldsig-core-schema.xsd'.:
java.net.ConnectException: Connection timed out

I looked at CXF Defect for it and it has been closed due to not Reproducible, no solution?
 https://issues.apache.org/jira/browse/CXF-1505

Anybody able to get rid of it yet?

Thanks,
Vishal

-----Original Message-----
From: jasonmpell@gmail.com [mailto:jasonmpell@gmail.com] On Behalf Of Jason Pell
Sent: Tuesday, March 24, 2015 3:55 PM
To: dev@cxf.apache.org
Subject: RE: Schema Validation on input doesn't work

Can you try this on 2.7.15 or 3.0.4?

I don't know why your issue is occurring but a more up to date cxf might
have already fixed it.

Would be good to know
On 25/03/2015 6:17 AM, "Balana, Vishal" <Vishal.Balana@fmr.com.invalid>
wrote:

> I am giving example below about how I have added wsse header to wsdl:
>
> <wsdl:definitions name = "ABC"
>   targetNamespace= "XXX"
>  xmlns:sec="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2003/06/secext">
>
> <wsdl:types>
>     <xsd:schema xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
> targetNamespace="XYZ">
>         <xsd:import namespace="
> http://schemas.xmlsoap.org/ws/2003/06/secext"
>                         schemaLocation="/ws_security.xsd" />
>   </xsd:schema>
> </wsdl:types>
>
> <wsdl:message name="Req">
>        <wsdl:part name="KeyVal" element="sec:UsernameToken" />
>        <wsdl:part name="RequestBody" element="tns:zzz " />
>   </wsdl:message>
>
> <wsdl:message name="Resp">
>         <wsdl:part name="ResponseBody" element="tns:yyy " />
>   </wsdl:message>
>
> <wsdl:portType name="RRR">
>         <wsdl:operation name="AAA">
>                 <wsdl:input message="tns:zzz" />
>                 <wsdl:output message=" tns:yyy " />
>         </wsdl:operation>
> </wsdl:portType>
>
> <wsdl:binding name="Binding" type=" RRR">
>         <soap:binding style="document" transport="
> http://schemas.xmlsoap.org/soap/http" />
>         <wsdl:operation name="AAA">
>                 <soap:operation
>                 soapAction="" />
>                 <wsdl:input>
>                         <soap:header use="literal" part="KeyVal"
> message="tns:zzz " />
>                         <soap:body   use="literal" parts="RequestBody" />
>                  </wsdl:input>
>                 <wsdl:output>
>                         <soap:body use="literal" parts="ResponseBody" />
>                 </wsdl:output>
>        </wsdl:operation>
>   </wsdl:binding>
>
> <wsdl:service name="Service">
>         <wsdl:port binding="tns: Binding" name=" RRR">
>             <soap:address location="http://localhost:8080/ " />
>         </wsdl:port>
>    </wsdl:service>
>
> </wsdl:definitions>
>
> My AppContext.xml has following:
>
> <jaxws:endpoint id="Service"  implementor="com.service.SOAPService"
> address="/myService" >
>             <jaxws:properties>
>                 <entry key="schema-validation-enabled" value="true"/>
>            </jaxws:properties>
>  </jaxws:endpoint>
>
> And also wants to remind what I said earlier, Schema validation on input
> works perfectly fine when wsse header is removed from WSDL.
>
>
> Thanks,
> Vishal
> -----Original Message-----
> From: Mohana Rao S V [mailto:mohanaraosv@gmail.com]
> Sent: Tuesday, March 24, 2015 2:45 PM
> To: dev@cxf.apache.org
> Subject: RE: Schema Validation on input doesn't work
>
> Hi Vishal,
>
>   Could you please share details how are trying to achieve the wsse header
> share the configuration and wsdl.
>
> Thanks,
> Mohan.
>
> -----Original Message-----
> From: Balana, Vishal [mailto:Vishal.Balana@fmr.com.INVALID]
> Sent: Wednesday, March 25, 2015 12:07 AM
> To: dev@cxf.apache.org
> Subject: Schema Validation on input doesn't work
>
> Hi All,
>
> Any help would do wonders!
>
> We have CXF SOAP service using wsdl-first approach.
> Schema validation works fine if do not add wsse optional explicit header.
> As soon as wsse header added to our wsdl CXF stops validating input
> requests.
>
> We are using CXF 2.7.3.
> Service is deployed on tomcat 7.0.55.
>
> What needs to be done to make it working?
>
> Thanks,
> Vishal
>
>
>
Mime
View raw message