cxf-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daniel Kulp <dk...@apache.org>
Subject Re: 2.2.x Build failure
Date Wed, 20 Oct 2010 03:31:10 GMT
On Tuesday 19 October 2010 11:18:03 pm Daniel Kulp wrote:
> Hmm...  That's interesting.   Good sleuthing.
> 
> I may try shutting down all apps and run a build with wireshark monitoring
> eth0 and seeing what goes in and out.
> 
> I actually completely forgot about this.   When I flew to europe a couple
> months ago, I had a couple failures when on the plane due to the wifi
> "login" form on the planes internet connection.   I think the issues was
> with "example.com" or something, but don't really remember.   Those were
> test failures, not build failures, but I probably had already done the
> wsdl2java parts at that point.

OK.   38 TCP streams opened as part of a
mvn -Pnochecks -o -Dmaven.test.skip.exec=true

Thus, definitely some work to be done to figure them all out.   Definitely 
need to add some more catalogs.

Dan


> Dan
> 
> On Tuesday 19 October 2010 5:32:36 am Freeman Fang wrote:
> > Hi Dan,
> > 
> > Adding -Dcxf.compiler.fork doesn't work here.
> > 
> > IMHO this isn't a memory issue.
> > 
> > I dig into this issue today as I also saw the problem described in
> > thread with title "Intermediate build issues on the trunk"[1], I
> > believe they're pretty much same issue for me.
> > 
> > For the 2.2.x branch, systests/uncategorized/src/test/resources/
> > wsdl_systest/soap_fault.wsdl import a xsd file from remote link
> > http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/ , so somehow if this link isn't
> > available(Intermediately connection error or especially if there's a
> > firewall setup on the CI build
> > machine, this is my case, I fail each time), then we failed, I changed
> > soap_fault.wsdl to use local xsd copy, then I can build successfully.
> > 
> > Also for the trunk build failure describle in [1], the error is like
> > [ERROR] The declaration for the entity "ContentType" must end with '>'.
> > line 81 of http://www.w3.org/TR/1999/REC-html401-19991224/strict.dtd
> > Also something wrong for reading files from remote url, I grep cxf src
> > base but cannot found anywhere cxf use strict.dtd directly, so I guess
> > some third party jars read this remote url(please correct me if I'm
> > wrong), not sure how to overcome this issue for this case.
> > 
> > [1]http://cxf.547215.n5.nabble.com/Intermediate-build-issues-on-the-trunk
> > -t d3046821.html#a3046821
> > 
> > Best Regards
> > Freeman
> > 
> > On 2010-10-18, at 下午11:34, Daniel Kulp wrote:
> > > On Monday 18 October 2010 8:55:15 am David Valeri wrote:
> > >> I've hit this one too as well as another class not found issue on
> > >> Windows,
> > >> but they seem intermittent for me.  It could be JVM related and I
> > >> just
> > >> haven't noticed that it always occurs with a certain JVM.  Running
> > >> the
> > >> build again usually resolves the issues for me.
> > > 
> > > I think it would be great if we could try and correlate the JVM with
> > > this
> > > issue.   I haven't been able to reproduce this on my machine at all
> > > lately,
> > > but I'm on 1.6.0_20 and I KNOW a bunch of memory leaks were fixed
> > > between _15
> > > and _20 someplace.   Thus, it might be "fixed".
> > > 
> > > For people that CAN reproduce it, I'd love to know if
> > > mvn -Dcxf.compiler.fork=true
> > > would fix it.
> > > 
> > > Dan
> > > 
> > >> David Valeri
> > >> ---------------------------
> > >> http://davidvaleri.wordpress.com/
> > >> http://twitter.com/DavidValeri
> > >> 
> > >> 
> > >> -----Original Message-----
> > >> From: Benson Margulies [mailto:bimargulies@gmail.com]
> > >> Sent: Monday, October 18, 2010 7:11 AM
> > >> To: dev@cxf.apache.org
> > >> Subject: Re: 2.2.x Build failure
> > >> 
> > >> I hit these from time to time on trunk, and running maven again
> > >> always
> > >> makes forward progress.
> > >> 
> > >> On Mon, Oct 18, 2010 at 4:48 AM, Freeman Fang
> > >> <freeman.fang@gmail.com>
> > > 
> > > wrote:
> > >>> Hi Sergey,
> > >>> 
> > >>> I hit exactly same issue from my side now.
> > >>> 
> > >>> How did you get this issue resolved?
> > >>> 
> > >>> Best Regards
> > >>> 
> > >>> Freeman
> > >>> 
> > >>> On 2010-7-8, at 下午4:29, Sergey Beryozkin wrote:
> > >>>> Hi Jim
> > >>>> 
> > >>>> On Thu, Jul 8, 2010 at 3:58 AM, jim ma <mail2jimma@gmail.com>
> > >>>> 
> > >>>> wrote:
> > >>>>> I am using  java6 and  there is no problem for me on Fedora
.
> > >>>>> 
> > >>>>> java version "1.6.0_17"
> > >>>>> Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_17-b04)
> > >>>>> Java HotSpot(TM) Server VM (build 14.3-b01, mixed mode)
> > >>>>> 
> > >>>>> I did not find failures in cxf hudson :
> > >>>>> http://hudson.zones.apache.org/hudson/view/CXF.
> > >>>>> 
> > >>>>> Which jdk version did you use ? Did you ran it on Windows ?
> > >>>> 
> > >>>> I'm not using Windows for my development work since May :-) I'll
> > >>>> check a
> > >>>> specific JDK version in the next hour (not having a laptop with
> > >>>> me right
> > >>>> now)
> > >>>> 
> > >>>>> This test is actually added by me . If there isn't license
> > >>>>> problem , I
> > >>>>> can change the imported to
> > >>>>> the local one instead of retrieving it from remote .
> > >>>> 
> > >>>> Let me try building it again later on today
> > >>>> 
> > >>>> cheers, Sergey
> > >>>> 
> > >>>> Cheers,
> > >>>> 
> > >>>>> Jim
> > >>>>> 
> > >>>>> On Thu, Jul 8, 2010 at 4:56 AM, Sergey Beryozkin
> > >>>>> <sberyozkin@gmail.com
> > >>>>> 
> > >>>>> wrote:
> > >>>>>> Still failing for me, I'm using Java 6.0 though,
> > >>>>>> 
> > >>>>>> Sergey
> > >>>>>> 
> > >>>>>> On Wed, Jul 7, 2010 at 9:25 PM, Sergey Beryozkin
> > >>>>>> <sberyozkin@gmail.com
> > >>>>>> 
> > >>>>>> wrote:
> > >>>>>>> thanks Alessio - I did 'mvn clean install -Pfastinstall'
-
> > >>>>>>> I'll try
> > >>>>>>> it again
> > >>>>>>> 
> > >>>>>>> cheers, Sergey
> > >>>>>>> 
> > >>>>>>> 
> > >>>>>>> On Wed, Jul 7, 2010 at 6:47 PM, Alessio Soldano
> > >>>>>>> <asoldano@redhat.com
> > >>>>>> 
> > >>>>>> wrote:
> > >>>>>>>> I tried a mvn -Pfastinstall and it succeeded here.
> > >>>>>>>> 
> > >>>>>>>> Alessio
> > >>>>>>>> 
> > >>>>>>>> Sergey Beryozkin wrote:
> > >>>>>>>>> Hi
> > >>>>>>>>> 
> > >>>>>>>>> I'm seeing the following build failure on the
2.2.x branch, in
> > >>>>>>>>> uncategorized
> > >>>>>>>>> system tests :
> > >>>>>>>>> 
> > >>>>>>>>> [INFO] org.apache.cxf.wsdl11.WSDLRuntimeException:
Fail to
> > >>>>>>>>> create
> > >>>>>>>>> wsdl
> > >>>>> 
> > >>>>>>>>> definition from :
> > >>>>> file:/home/sberyozkin/work/cxf/2.2.x/systests/uncategorized/src/
> > >>>>> test/re
> > >>>>> sources/wsdl_systest/soap_fault.wsdl
> > >>>>> 
> > >>>>>>>>> Caused by : WSDLException (at /definitions/types/s:schema):
> > >>>>>>>>> faultCode=PARSER_ERROR: Problem parsing '
> > >>>>>>>>> http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/'<
> > >>>>> 
> > >>>>> http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/%27>.:
> > >>>>>>>>> org.xml.sax.SAXParseException:
> > >>>>>>>>> The declaration for the entity "ContentType"
must end with
> > >>>>>>>>> '>'.
> > >>>>>>>>> 
> > >>>>>>>>> 
> > >>>>>>>>> Is it only me ? Can someone try and build the
2.2.x ?
> > >>>>>>>>> 
> > >>>>>>>>> thanks, Sergey
> > >>>>>>>> 
> > >>>>>>>> --
> > >>>>>>>> Alessio Soldano
> > >>>>>>>> Web Service Lead, JBoss
> > >>> 
> > >>> --
> > >>> Freeman Fang
> > >>> 
> > >>> ------------------------
> > >>> blog: http://freemanfang.blogspot.com
> > >>> twitter: http://twitter.com/freemanfang
> > >>> Open Source SOA: http://fusesource.com
> > >>> Apache Servicemix:http://servicemix.apache.org
> > >>> Apache Cxf: http://cxf.apache.org
> > >>> Apache Karaf: http://karaf.apache.org
> > >>> Apache Felix: http://felix.apache.org

-- 
Daniel Kulp
dkulp@apache.org
http://dankulp.com/blog

Mime
View raw message