couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Volker Mische <volker.mis...@gmail.com>
Subject Re: geocouch with polygons
Date Wed, 18 Jul 2012 12:48:10 GMT
Hi Paul,

thanks for spending so much time getting this work.

There was a bug in rebar that lead to the wrong output file. I've
committed a new version, please pull it and try again.

The libgeos on Debian testing and unstable should be fine (everything >
3.3.0 should work).

Cheers,
  Volker

On 07/18/2012 06:40 AM, Paul Torres wrote:
> Volker,
>     Thanks for the tip. It sheds some light on the problem. Your
> suggestion indeed
> produced an error, however I think I have a problem unrelated to GEOS?
> But I'm not
> sure what.
> 
> The error states:
> =ERROR REPORT==== 18-Jul-2012::00:31:27 ===
> The on_load function for module erlgeom returned {error,
>                                                   {load_failed,
>                                                    "Failed to load NIF
> library: '/home/paul/couchdb/geocouch_experimental/geocouch/deps/erlgeom/priv/erlgeom.so:
> cannot open shared object file: No such file or directory'"}}
> ** exception error: undefined function erlgeom:to_geom/1
> 
> In that directory there is a single file but it is named erlgeom_drv.so
> This seems to be a much more fundamental and simpler problem than the
> proper installation of a library. I double checked with git that I am
> using the couchdbgeom branch. The compilation of geocouch runs fine as
> do whatever tests I can run from the provided makefile.
> 
> Am I checking out the wrong branch with git?
> 
> GEOS, compiled for me fine and passes all of its tests. Is there a
> minimum version of GEOS required? Your documentation is silent on the
> matter and I presume there must be a minimum--or at least a version
> you worked with? I could just use the debian package for GEOS instead
> of compiling the latest version from source. If indeed I made a
> mistake somewhere installing GEOS from source that would be one way to
> cure it.
> 
> -Paul
> 
> On Mon, Jul 16, 2012 at 10:21 AM, Volker Mische <volker.mische@gmail.com> wrote:
>> Hi Paul,
>>
>> do you have GEOS [1] installed?
>>
>> In case you start CouchDB with ./utils/run, you can run it with "-i".
>> Now you have an interactive shell. Try there something like:
>>
>> erlgeom:to_geom({'Point',[5,5]}).
>>
>> Now you should get an error, if the NIF can't be loaded (which could be
>> the case if you don't have GEOS installed properly).
>>
>> [1] http://trac.osgeo.org/geos/
>>
>> Cheers,
>>   Volker
>>
>> On 07/15/2012 12:21 AM, Paul Torres wrote:
>>> Volker,
>>>      I finally traced all my mistakes. Couch 1.2.0 works fine now and
>>> passes all Couch 1.2.0 specific tests. I had to upgrade my version of
>>> Firefox in the process amongst other things. I had also forgotten to
>>> update an environment flag.
>>>
>>>      In any event, all but one test for geocouch (with polygons)
>>> passes. The final test spatial_opensearch fails with:
>>> Assertion 'Intersects 3 geometries.' failed: expected '3', got '0'
>>> Assertion 'searching with polygon' failed: expected '["0","1","2"]', got '[]'
>>> Assertion 'Intersects one LineString twice.' failed: expected '1', got '0'
>>> Assertion 'Intersects one geometry.' failed: expected '1', got '0'
>>> Assertion 'Intersects two geometries.' failed: expected '2', got '0'
>>>
>>>      Any clue what that might be?
>>>
>>> -Paul
>>>
>>> On Thu, Jul 12, 2012 at 2:32 AM, Paul Torres <ptorresnyc@gmail.com> wrote:
>>>> Thank you Volker. I am interested in getting this to work.
>>>>
>>>> I'll have to get back to you still later. I thought I was having
>>>> problems with geocouch (with support for polygons) in combination with
>>>> couchdb 1.2.0 but it turns out I'm having problems with couchdb 1.2.0
>>>> itself. Maybe I can get advice on this new issue from someone?
>>>>
>>>> 1.2.0 builds fine, make check passes all tests, the configure script
>>>> is happy, and
>>>> I removed the first installation (I used make uninstall to do some of
>>>> that as well).
>>>> I manually removed the old geocouch.ini file. After the new install I
>>>> changed the
>>>> ownership and groups to my couchdb user and group, etc. And I am not
>>>> forgetting to
>>>> use Firefox.
>>>>
>>>> But some of the futon tests are failing...and then many of them fail.
>>>> To be precise, the attachments test fails right away with:
>>>> Assertion failed: xhr.responseText == lorem
>>>> Exception raised: {}
>>>>
>>>> list_views fails right away with:
>>>> Assertion 'xhr.status == 200, "standard get should be 200"' failed:
>>>> standard get should be 200
>>>> Assertion failed: /head0123456789tail/.test(xhr.responseText)
>>>>
>>>> rev_stemming fails right away with:
>>>> Assertion failed: db.open("bar", {revs: true})._revisions.ids.length
>>>> == newLimit + 1
>>>> Assertion failed: db.open("bar", {revs: true})._revisions.ids.length
>>>> == newLimit + 1
>>>>
>>>> view_compaction fails [but succeeds on a 2nd manual try] with:
>>>> Assertion failed: resp.view_index.disk_size < disk_size_before_compact
>>>>
>>>>
>>>> Then if I run all the tests again, a whole lot more of them fail. In particular
>>>> all tests after users_db_security fail with the error:
>>>> Exception raised: {"error":"unauthorized","reason":"You are not a
>>>> server admin."}
>>>> The test users_db_security itself fails with: Exception raised: {}
>>>>
>>>>
>>>> And following any links--or clicking on reload--causes the "admin party"
to
>>>> suddenly end and I'm no longer admin nor can I run any more tests. The "Verify
>>>>  your installation" works the first time (before all these failed tests)
but
>>>> after the failures, it returns X: [object Object]
>>>>
>>>> I'm not sure what to do. I have a nagging feeling something from the
>>>> 1.1.0 install
>>>> lingers and screws up the 1.2.0 install, but I cannot find it. And if it
is not
>>>> that I don't have a clue right now what is causing this error. I've never
had
>>>> this much trouble building from source before and it's eaten up so much time.
>>>>
>>>> -Paul
>>>>
>>>> On Wed, Jul 11, 2012 at 11:19 AM, Volker Mische <volker.mische@gmail.com>
wrote:
>>>>> Hi Paul
>>>>>
>>>>> On 07/11/2012 03:44 AM, Paul Torres wrote:
>>>>>> Does anyone have any experience with the latest experimental geocouch
>>>>>> that supports
>>>>>> polygons? From: https://github.com/vmx/geocouch/tree/couchdbgeom
>>>>>
>>>>> Yes ;)
>>>>>
>>>>>> Being experimental, does that mean the tests in the futon test suite
do not
>>>>>> neccessarily all pass? I have a few that are failing, but I cannot
track down
>>>>>> any (more) of my own errors that might be causing it. I have all
the
>>>>>> dependencies
>>>>>> including GEOS available in my PATH, and my ERL_FLAGS are set, etc.
I
>>>>>> compiled and copied the .ini file and the tests and updated the list
>>>>>> of tests that
>>>>>> should be run... I'm running couch 1.1.0 compiled from source.
>>>>>
>>>>> All Futon tests should work. The problem might be that this version is
>>>>> for CouchDB 1.2.0 and was only tested with it.
>>>>>
>>>>>> Poking around the makefile for the geocouch I noticed it included
targets for
>>>>>> running tests and these do not all pass either, so it would seem
to me that
>>>>>> something might be wrong at the compilation stage. If true then I
guess the
>>>>>> code just needs more work. But is that the case? I'm not very fluent
in Erlang
>>>>>> yet to read it all and determine definitely for myself and I'd like
to
>>>>>> double check
>>>>>> with anyone who knows for certain.
>>>>>
>>>>> Try again with CouchDB 1.2.0 and let me know if it still doesn't pass
>>>>> all tests.
>>>>>
>>>>> Cheers,
>>>>>   Volker
>>>>>
>>


Mime
View raw message