couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Paul Davis <paul.joseph.da...@gmail.com>
Subject Re: Error trying replicator
Date Fri, 29 Jan 2010 14:21:20 GMT
Do any of the Futon tests pass?

My initial random guess is that the user running CouchDB doesn't have
write permission to the db directory. There are instructions in the
README that list what directories need permission settings.

Paul

2010/1/29 Stéphane Mourey <stephane.mourey@gmail.com>:
> No!
> I got:
>
>   1. *Exception raised:* {"error":"error","reason":"eacces"}
>
> What does it mean?
>
> 2010/1/29 Paul Davis <paul.joseph.davis@gmail.com>
>
>> Does the replicator test in Futon pass for you?
>>
>> 2010/1/29 Stéphane Mourey <stephane.mourey@gmail.com>:
>> > Yes, I've checked that before trying to replicate. I've read somewhere
>> that
>> > you need this flag in your request if your db does not exist yet. If you
>> try
>> > with Futon, you get this javascript alert:
>> > Replication failed: {error,{db_not_found,<<"
>> > http://91.121.54.128:5984/testsofi/">>}}
>> > which is different from the one I got previously and was :
>> > "Replication failed: could not open http://myserver:5984/mydb/".
>> >
>> > 2010/1/29 Paul Davis <paul.joseph.davis@gmail.com>
>> >
>> >> Oh, I should read tracebacks.
>> >>
>> >> You either need to make sure that mydb2 exists before creation or pass
>> >> a flag in the replicator request. I'm not sure if Futon has a UI for
>> >> that yet though.
>> >>
>> >> HTH,
>> >> Paul Davis
>> >>
>> >> 2010/1/29 Stéphane Mourey <stephane.mourey@gmail.com>:
>> >> > Hi Paul,
>> >> >
>> >> > The config of my local server in unchanged. I've bind the correct ip
>> in
>> >> the
>> >> > config file of the distant db, and can access it from my local host
>> with
>> >> my
>> >> > browser, but not with the replicator.
>> >> > But you gave me an idear. I've just tried to replicate from one local
>> db
>> >> to
>> >> > another local db, same server, but adressing the second as a distant
>> >> (i.e.
>> >> > replicate from local mydb to distant http://127.0.0.1:5984/mydb2).
It
>> >> failed
>> >> > too!??!
>> >> > Here is the log:
>> >> > [Fri, 29 Jan 2010 13:23:47 GMT] [error] [<0.13432.0>]
>> >> > {error_report,<0.24.0>,
>> >> >    {<0.13432.0>,crash_report,
>> >> >     [[{initial_call,{couch_rep,init,['Argument__1']}},
>> >> >       {pid,<0.13432.0>},
>> >> >       {registered_name,[]},
>> >> >       {error_info,
>> >> >           {exit,
>> >> >               {db_not_found,<<"http://127.0.0.1:5984/mydb2/">>},
>> >> >               [{gen_server,init_it,6},{proc_lib,init_p_do_apply,3}]}},
>> >> >       {ancestors,
>> >> >
>> >> [couch_rep_sup,couch_primary_services,couch_server_sup,<0.1.0>]},
>> >> >       {messages,[]},
>> >> >       {links,[<0.43.0>]},
>> >> >       {dictionary,[]},
>> >> >       {trap_exit,true},
>> >> >       {status,running},
>> >> >       {heap_size,1597},
>> >> >       {stack_size,24},
>> >> >       {reductions,466}],
>> >> >      []]}}
>> >> >
>> >> > [Fri, 29 Jan 2010 13:23:47 GMT] [info] [<0.5467.0>] 127.0.0.1
- -
>> 'POST'
>> >> > /_replicate 404
>> >> > I tried the same thing on the server (just using the bind adresse
>> instead
>> >> of
>> >> > the 127.0.0.1), and it works.
>> >> > So, it seems not to be a net issue, but a local one...
>> >> >
>> >> > Thanks for your help and best regards,
>> >> >
>> >> > Stephane
>> >> >
>> >> > 2010/1/29 Paul Davis <paul.joseph.davis@gmail.com>
>> >> >
>> >> >> Have you changed your CouchDB bind address? If its still set to
>> >> >> 127.0.0.1 (which is the default) then you will only be able to
access
>> >> >> it through 127.0.0.1 (or localhost if your hosts file is normalish).
>> >> >>
>> >> >> If you want to use both 127.0.0.1 and $server_ip, then you should
>> >> >> update the configuration to 0.0.0.0
>> >> >>
>> >> >> Or alternatively use local replication, or specify 127.0.0.1 instead
>> >> >> of $server_ip.
>> >> >>
>> >> >> I only scanned quickly through the conversation so I may have missed
>> >> >> something.
>> >> >>
>> >> >> Paul
>> >> >>
>> >> >> 2010/1/29 Stéphane Mourey <stephane.mourey@gmail.com>:
>> >> >> > Thanks for your help.
>> >> >> > I'll try monday, and let you know.
>> >> >> >
>> >> >> > Best regards.
>> >> >> >
>> >> >> > 2010/1/29 zecat <couchdb@lechat.org>
>> >> >> >
>> >> >> >> No definitively, I think you could give me your new googles...
(-;
>> No
>> >> >> >> difference, right...
>> >> >> >>
>> >> >> >> Yes you answered the question : if you can access from
your
>> browser
>> >> to
>> >> >> >> server_ip, and your source db runs on the same as browser,
yes
>> source
>> >> db
>> >> >> can
>> >> >> >> get server_ip.
>> >> >> >> Except if some antivirus or firewall or something else
denies to
>> cmd
>> >> (or
>> >> >> >> service if running 0.11 - which version are you running
0.9 - 0.11
>> ?
>> >> >> which
>> >> >> >> os ?) to go out to 5984 to remote, but accepts it when
this is
>> >> initiated
>> >> >> by
>> >> >> >> the browser ?
>> >> >> >>
>> >> >> >> At this point, you should try to sniff the communication
to port
>> 5984
>> >> >> >> between 127.0.0.1 and server_ip to check if they are speaking
>> >> together
>> >> >> or
>> >> >> >> not. Try wireshark for exemple. You should see that when
using
>> >> hostname,
>> >> >> >> nothing is going out....
>> >> >> >>
>> >> >> >>
>> >> >> >> To illustrate my first thought :
>> >> >> >> I try two replication  : first with ip, second with hostname.
As
>> you
>> >> >> could
>> >> >> >> read, when using hostname, the log, with error, is exactly
the
>> same
>> >> you
>> >> >> get
>> >> >> >> .
>> >> >> >>
>> >> >> >> First, replication is made with ip : -> success
>> >> >> >>
>> >> >> >> [Fri, 29 Jan 2010 11:25:12 GMT] [info] [<0.11862.0>]
starting
>> >> >> replication
>> >> >> >> "4925b1e30fdce425609eec7e8f3b2202" at <0.11915.0>
>> >> >> >> [Fri, 29 Jan 2010 11:25:12 GMT] [info] [<0.11915.0>]
recording a
>> >> >> checkpoint
>> >> >> >> for db1 -> http://10.0.0.2:5984/mydb/ at source update_seq
5
>> >> >> >> [Fri, 29 Jan 2010 11:25:12 GMT] [info] [<0.11862.0>]
127.0.0.1 - -
>> >> >> 'POST'
>> >> >> >> /_replicate 200
>> >> >> >>
>> >> >> >>
>> >> >> >> Second,  replication is made with hostname : -> fail
>> >> >> >>
>> >> >> >> [Fri, 29 Jan 2010 11:24:10 GMT] [error] [<0.167.0>]
>> >> >> {error_report,<0.24.0>,
>> >> >> >>   {<0.167.0>,crash_report,
>> >> >> >>
>> >> >> >>    [[{initial_call,{couch_rep,init,['Argument__1']}},
>> >> >> >>      {pid,<0.167.0>},
>> >> >> >>
>> >> >> >>      {registered_name,[]},
>> >> >> >>      {error_info,
>> >> >> >>          {exit,
>> >> >> >>              {db_not_found,
>> >> >> >>                  <<"http://server1.mydom.com:5984/mydb/">>},
>> >> >> >>
>> >> >> >>
>>  [{gen_server,init_it,6},{proc_lib,init_p_do_apply,3}]}},
>> >> >> >>      {ancestors,
>> >> >> >>
>> >> >>  [couch_rep_sup,couch_primary_services,couch_server_sup,<0.1.0>]},
>> >> >> >>      {messages,[]},
>> >> >> >>      {links,[<0.43.0>]},
>> >> >> >>      {dictionary,[]},
>> >> >> >>      {trap_exit,true},
>> >> >> >>      {status,running},
>> >> >> >>      {heap_size,987},
>> >> >> >>      {stack_size,24},
>> >> >> >>      {reductions,376}],
>> >> >> >>     []]}}
>> >> >> >> [Fri, 29 Jan 2010 11:24:10 GMT] [info] [<0.89.0>]
127.0.0.1 - -
>> >> 'POST'
>> >> >> >> /_replicate 404
>> >> >> >>
>> >> >> >> I have no more idea at this time. Sorry.
>> >> >> >>
>> >> >> >> Please let me known if you find some solution.
>> >> >> >>
>> >> >> >>
>> >> >> >> Thierry
>> >> >> >>
>> >> >> >> Stéphane Mourey a écrit :
>> >> >> >>
>> >> >> >>> Thierry,
>> >> >> >>>
>> >> >> >>>
>> >> >> >>> Thanks again.
>> >> >> >>> I cannot see any diffence between your two posts,
I may need new
>> >> >> >>> googles...
>> >> >> >>> But I think I get the point. So:
>> >> >> >>>
>> >> >> >>> My source db runs on the same host as my browser (i.e.
on my
>> >> desktop),
>> >> >> and
>> >> >> >>> I
>> >> >> >>> try to run the replication from Futon on this host
(i.e.
>> >> >> >>> http://127.0.0.1:5984/_utils/replicator.html). I suppose
that if
>> my
>> >> >> >>> browser
>> >> >> >>> can access to the remote db (http://server_ip:5984/mydb),
my
>> local
>> >> >> >>> couchdb
>> >> >> >>> server can also, am I right?
>> >> >> >>> I suppose this answer your question.
>> >> >> >>>
>> >> >> >>> Any idears?
>> >> >> >>>
>> >> >> >>> Best regards,
>> >> >> >>>
>> >> >> >>> Stephane
>> >> >> >>>
>> >> >> >>> 2010/1/29 zecat <couchdb@lechat.org>
>> >> >> >>>
>> >> >> >>>
>> >> >> >>>
>> >> >> >>>> Ouppss some mistakes in urls: Please use this
answer...
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>> Stéphane,
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>> You open Futon from your browser by calling
>> http://ip1:5984/_utils
>> >> >> >>>> Right ? (ie : http://10.0.0.1:5984/mydb  )
>> >> >> >>>> You have checked you can access the db using
>> >> >> >>>> http://server_ip:5984/mydbfrom your browser. (ie
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>> http://10.0.0.2:5984/mydb )
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>> Have you checked that server IP1 (ie: 10.0.0.1)
is able to
>> >> communicate
>> >> >> >>>> with
>> >> >> >>>> server_ip (ie 10.0.0.2) on port 5984  ?
>> >> >> >>>> As the replication script runs on IP1 (ie : 10.0.0.1)
, it must
>> >> have
>> >> >> this
>> >> >> >>>> access.
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>> Thierry
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>> zecat a écrit :
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>>> Stéphane,
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>> You open Futon from your browser by calling
>> >> http://ip1:5984/_utils
>> >> >> >>>>> Right ? (ie : http://10.0.0.1:5984/mydb  )
>> >> >> >>>>> You have checked you can access the db using
>> >> >> >>>>> http://server_ip:5984/mydbfrom your browser.
(ie
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>> http://10.0.0.2:5984/mydb )
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>> Have you checked that server IP1 (ie: 10.0.0.1)
is able to
>> >> >> communicate
>> >> >> >>>>> with server_ip (ie 10.0.0.2) on port 5984
 ?
>> >> >> >>>>> As the replication script runs on IP1 (ie
: 10.0.0.1) , it must
>> >> have
>> >> >> >>>>> this
>> >> >> >>>>> access.
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>> Thierry
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>> Stéphane Mourey a écrit :
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>>> Hi Thierry,
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>> Many thanks for your quick answer.
>> >> >> >>>>>> Butit it's still not working.
>> >> >> >>>>>> Same javascript alert.
>> >> >> >>>>>> The log said:
>> >> >> >>>>>> [Fri, 29 Jan 2010 10:36:15 GMT] [error]
[<0.3117.0>]
>> >> >> >>>>>> {error_report,<0.24.0>,
>> >> >> >>>>>>   {<0.3117.0>,crash_report,
>> >> >> >>>>>>    [[{initial_call,{couch_rep,init,['Argument__1']}},
>> >> >> >>>>>>      {pid,<0.3117.0>},
>> >> >> >>>>>>      {registered_name,[]},
>> >> >> >>>>>>      {error_info,
>> >> >> >>>>>>          {exit,
>> >> >> >>>>>>              {db_not_found,<<"http://server_ip:5984/mydb/
>> ">>},
>> >> >> >>>>>>
>> >> >>  [{gen_server,init_it,6},{proc_lib,init_p_do_apply,3}]}},
>> >> >> >>>>>>      {ancestors,
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>
>> [couch_rep_sup,couch_primary_services,couch_server_sup,<0.1.0>]},
>> >> >> >>>>>>      {messages,[]},
>> >> >> >>>>>>      {links,[<0.43.0>]},
>> >> >> >>>>>>      {dictionary,[]},
>> >> >> >>>>>>      {trap_exit,true},
>> >> >> >>>>>>      {status,running},
>> >> >> >>>>>>      {heap_size,1597},
>> >> >> >>>>>>      {stack_size,24},
>> >> >> >>>>>>      {reductions,473}],
>> >> >> >>>>>>     []]}}
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>> [Fri, 29 Jan 2010 10:36:15 GMT] [info]
[<0.3064.0>] 127.0.0.1
>> - -
>> >> >> >>>>>> 'POST'
>> >> >> >>>>>> /_replicate 404
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>> I've checked I can access the db using
>> >> http://server_ip:5984/mydbfrom
>> >> >> >>>>>> my browser.
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>> Any idears, guys?
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>> Best regards,
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>> Stephane
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>> 2010/1/29 zecat <couchdb@lechat.org
<mailto:
>> couchdb@lechat.org>>
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>   Hi,
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>   I have experimented this trouble during
two days, until I
>> found
>> >> >> >>>>>>   that replication (_replicate) is not
able to work with
>> hostname
>> >> in
>> >> >> >>>>>>   from or target field.
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>   Try only with IP address and you will
see that replication
>> is
>> >> >> >>>>>>   working very well as expected (-;
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>   Thierry
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>   Stéphane Mourey a écrit :
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>       Hi everybody,
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>       I've start to work with Couch
just a month ago, and I'm
>> >> very
>> >> >> >>>>>>       enthousiastic
>> >> >> >>>>>>       about it.
>> >> >> >>>>>>       I'm working on my desktop for
development purposes. Now
>> I'm
>> >> >> >>>>>>       trying to
>> >> >> >>>>>>       replicate my local db on our
server.
>> >> >> >>>>>>       Both Couchdb server seems to
work correctly. I can
>> access
>> >> >> >>>>>>       http://127.0.0.1:5984/_utils/database.html?mydb,
>> >> >> >>>>>>       http://127.0.0.1:5984/mydb,
>> >> >> >>>>>>       http://myserver:5984/_utils/database.html?mydb,
>> >> >> >>>>>>       http://myserver:5984/mydbwith
my browser, and can add
>> >> >> >>>>>>       documents from
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>       Futon. mydb is empty on the
>> >> >> >>>>>>       server, and I'm trying to replicate
datas from the local
>> db
>> >> to
>> >> >> >>>>>>       the server.
>> >> >> >>>>>>       For this, I use the Replicator
function from Futon on my
>> >> >> >>>>>>       localhost. I did
>> >> >> >>>>>>       not try from the server, as incomming
connections are
>> not
>> >> >> >>>>>>       allowed on my lan.
>> >> >> >>>>>>       I got this JavaScript alertbox:
"Replication failed:
>> could
>> >> not
>> >> >> >>>>>>       open
>> >> >> >>>>>>       http://myserver:5984/mydb/".
>> >> >> >>>>>>       In the log: I found:
>> >> >> >>>>>>       Fri, 29 Jan 2010 08:33:10 GMT]
[error] [<0.1851.0>]
>> >> >> >>>>>>       {error_report,<0.24.0>,
>> >> >> >>>>>>          {<0.1851.0>,crash_report,
>> >> >> >>>>>>           [[{initial_call,{couch_rep,init,['Argument__1']}},
>> >> >> >>>>>>             {pid,<0.1851.0>},
>> >> >> >>>>>>             {registered_name,[]},
>> >> >> >>>>>>             {error_info,
>> >> >> >>>>>>                 {exit,
>> >> >> >>>>>>                     {db_not_found,<<"
>> http://myserver:5984/mydb/
>> >> >> ">>},
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>> [{gen_server,init_it,6},{proc_lib,init_p_do_apply,3}]}},
>> >> >> >>>>>>             {ancestors,
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>
>> [couch_rep_sup,couch_primary_services,couch_server_sup,<0.1.0>]},
>> >> >> >>>>>>             {messages,[]},
>> >> >> >>>>>>             {links,[<0.43.0>]},
>> >> >> >>>>>>             {dictionary,[]},
>> >> >> >>>>>>             {trap_exit,true},
>> >> >> >>>>>>             {status,running},
>> >> >> >>>>>>             {heap_size,1597},
>> >> >> >>>>>>             {stack_size,24},
>> >> >> >>>>>>             {reductions,460}],
>> >> >> >>>>>>            []]}}
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>       [Fri, 29 Jan 2010 08:33:10 GMT]
[info] [<0.1282.0>]
>> >> 127.0.0.1
>> >> >> >>>>>>       - - 'POST'
>> >> >> >>>>>>       /_replicate 404
>> >> >> >>>>>>       I googled a while, but did not
find anything helpfull
>> for
>> >> the
>> >> >> >>>>>>       moment.
>> >> >> >>>>>>       Can anyone told what's wrong
with this?
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>       Best regards,
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>       Stephane Mourey
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>>
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>>
>> >> >> >>>>
>> >> >> >>>
>> >> >> >>>
>> >> >> >>
>> >> >> >
>> >> >>
>> >> >
>> >>
>> >
>>
>

Mime
View raw message