couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Adam Kocoloski <kocol...@apache.org>
Subject Re: Performance drop after upgrading erlang
Date Fri, 14 Aug 2009 16:53:36 GMT
I think R12B-3 didn't properly fsync data on OS X, so the speediness  
had a possible side effect of data corruption.  Jan submitted a patch  
to the OTP team and it was applied in a later version.  That might be  
one reason for the difference ...

Adam

On Aug 14, 2009, at 12:23 PM, Paul Carey wrote:

> Paul
>
> I'm not sure I did, so I deleted the install completely, re-installed
> and am running via ./utils/run so I'm pretty sure there's no detritus
> hanging around.
>
> After re-running the test suite 3 times the avg run time on 0.9.1 was
> 47s and and on 0.10 (804278) was 31s.
>
> On Fri, Aug 14, 2009 at 4:50 PM, Paul Davis<paul.joseph.davis@gmail.com 
> > wrote:
>> Paul,
>>
>> That's most odd. This is the first i've heard of a performance drop
>> after upgrading Erlang. When you re-built CouchDB did you make sure
>> that there weren't old beam files in the build directory?
>>
>> Paul
>>
>> On Fri, Aug 14, 2009 at 11:44 AM, Paul  
>> Carey<paul.p.carey@gmail.com> wrote:
>>> Hi
>>>
>>> I've been behind the curve in my otp version, running R12B (5.6.3)
>>> until just now.
>>>
>>> Using R12B, the 0.9.1 test suite ran to completion in about 12s.
>>>
>>> I've just upgraded to R13B01 (5.7.2) and now the 0.9.1 test suite
>>> takes about 50s - 60s to complete. This is a big difference. Is it
>>> expected or have I got problems?
>>>
>>> I'm running OS X 10.5.8 and simply ran ./configure without any flags
>>> when building both Erlang and CouchDB. I re-ran ./configure and make
>>> for CouchDB after upgrading Erlang.
>>>
>>> Many thanks
>>>
>>> Paul
>>>
>>


Mime
View raw message