couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Wil Chung" <iam...@gmail.com>
Subject Getting CouchRest to work--404 on /_uuids
Date Thu, 11 Sep 2008 17:47:42 GMT
Hi,

I just started using CouchDB, and I decided to give CouchRest a shot.  Since
I saw JChris post here before, I figured this would be a good place to
ask--or if anyone else has used CouchRest before.

I'm having trouble just getting CouchRest to talk to the CouchDB.  I am
using couchdb 0.8.1 and couchrest 0.9.2

irb(main):009:0> @db = CouchRest.database!("
http://localhost:5984/couchrest-test")
=> #<CouchRest::Database:0xb7a7346c @name="/couchrest-test", @root="
http://localhost:5984//couchrest-test", @host="http://localhost:5984",
@server=#<CouchRest:0xb7a7364c @uuid_batch_count=1000, @uri="
http://localhost:5984">>
irb(main):010:0> response = @db.save({:key => 'value', 'another key' =>
'another value'})
RestClient::ResourceNotFound: RestClient::ResourceNotFound
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rest-client-0.7/lib/rest_client.rb:186:in
`process_result'
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rest-client-0.7/lib/rest_client.rb:158:in
`transmit'
    from /usr/lib/ruby/1.8/net/http.rb:543:in `start'
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rest-client-0.7/lib/rest_client.rb:155:in
`transmit'
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rest-client-0.7/lib/rest_client.rb:102:in
`execute_inner'
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rest-client-0.7/lib/rest_client.rb:94:in
`execute'
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rest-client-0.7/lib/rest_client.rb:81:in
`execute'
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rest-client-0.7/lib/rest_client.rb:45:in `post'
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jchris-couchrest-0.9.2/lib/couch_rest.rb:78:in
`post'
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jchris-couchrest-0.9.2/lib/couch_rest.rb:61:in
`next_uuid'
    from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/jchris-couchrest-0.9.2/lib/database.rb:68:in
`save'
    from (irb):10
    from :0

I found this in the log:

[info] [<0.65.0>] HTTP Error (code 404): {not_found,unknown_private_path}
[info] [<0.65.0>] 127.0.0.1 - - "POST /_uuids" 404

I'm not sure what I'm doing wrong.  Is there something that I'm missing?
Thanks.

Wil
-- 
http://webjazz.blogspot.com

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message