couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Dennis Sacks" <dennis.sa...@gmail.com>
Subject Re: building couchdb from svn
Date Thu, 17 Apr 2008 21:39:17 GMT
Okay, I installed spidermonkey according to the directions you pointed to,
that seemed to fix the problem. I was able to configure and then compile
couchdb without error. Thanks!

Dennis

On Thu, Apr 17, 2008 at 12:40 PM, Jan Lehnardt <jan@prima.de> wrote:

> and http://wiki.apache.org/couchdb/InstallingSpiderMonkeyFromSource
>
> On Apr 17, 2008, at 21:33, Dennis Sacks wrote:
>
> > I blew away what I was working on, to start anew. I did:
> >
> > svn co http://svn.apache.org/repos/asf/incubator/couchdb/trunk couchdb
> > ./bootstrap
> > ./configure --prefix=/usr/local/couchdb
> >
> > Interestingly, the end of the configure output looks like this:
> >
> > checking for JS_NewContext in -ljs... yes
> > checking jsapi.h usability... no
> > checking jsapi.h presence... no
> > checking for jsapi.h... no
> > configure: error: Could not find the jsapi header.
> >
> > Are Mozilla SpiderMonkey headers installed?
> >
> > So in that case, it looks like the spidermonkey library file is being
> > found.
> >
> >
> > I then try specifying --with-js-include=/usr/local/include or
> > --with-js-include=/usr/local/include/js and neither one alters the
> > output of
> > configure.
> >
> > I also tried doing:
> >
> > CPPFLAGS=-I/usr/local/include ./configure ...
> >
> > and
> >
> > CPPFLAGS=-I/usr/local/include/js ./configure
> >
> > but neither one of those makes a difference either.
> >
> > Dennis
> >
> >
> >
> > On Thu, Apr 17, 2008 at 9:38 AM, Dennis Sacks <dennis.sacks@gmail.com>
> > wrote:
> >
> >  Yep, I've tried with --with-js-include=/usr/local/include and without.
> > >
> > > I'm on CentOS 4
> > >
> > > Dennis
> > >
> > >
> > > On Thu, Apr 17, 2008 at 7:36 AM, Jan Lehnardt <jan@prima.de> wrote:
> > >
> > >  Hi Dennis.
> > > > On Apr 17, 2008, at 13:48, Dennis Sacks wrote:
> > > >
> > > >  ./configure  outout errors with this:
> > > > >
> > > > > checking for JS_NewContext in -ljs... no
> > > > > checking for JS_NewContext in -lmozjs... no
> > > > >
> > > > > configure: error: Could not find the js library.
> > > > >
> > > > > Is the Mozilla SpiderMonkey library installed?
> > > > >
> > > > > I specified --with-js-lib=/usr/local/lib or without (doesn't seem
> > > > > to
> > > > > matter)
> > > > >
> > > > >
> > > > Can you try with setting --with-js-include=/usr/local/include as
> > > > well?
> > > >
> > > > Which OS are you on?
> > > >
> > > > Cheers
> > > > Jan
> > > > --
> > > >
> > > >
> > >
> > >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message