commons-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jaran.nil...@gmail.com
Subject Re: [commons-email]: Some headers not added by 1.1
Date Sun, 18 Jan 2009 18:55:07 GMT
I believe your problem is the same as I encountered a few months back.
The thread is available here:

http://www.mail-archive.com/user@commons.apache.org/msg02224.html

On 1/18/09, uma_rk@comcast.net <uma_rk@comcast.net> wrote:
> Env:
>    commons-email:  ver 1.1
>    mail.jar: ver 1.1
>    JDK: 1.6
>    RedHat 4
>
> I am composing and dispatching a SimpleEmail from workstation
> ws.xxx.com (RedHat4) to admin@xxx.com as shown below.
>
> I have enabled debugs. And I find that the mail is received without the
> Subject line.
>
> 		SimpleEmail message = new SimpleEmail();
> 		message.setDebug(true);
>
> 		// Set header details
> 		message.setFrom(getFrom());
> 		message.addTo(getTo());
> 		message.setSubject("test");
> 		final String text= ... ( some text ) ... ;
> 		message.setMsg(text);
> 		//...
>                message.setHostName(mailserver);
> 		try {
> 				message.send();
> 		} catch (EmailException e) { }
> 				
> The mail is received without the Subject header.
> The debug traces are shown below.
>
> I am at my wit's end on why this is happening.
> Please help!
>
> Regards
>
> /Um
>
> Debugs:
> Loading javamail.default.providers from
> jar:file:/usr/lib/mail-1.0.jar!/META-INF/javamail.default.providers
> DEBUG: loading new provider protocol=imap,
> className=com.sun.mail.imap.IMAPStore, vendor=Sun Microsystems, Inc,
> version=null
> DEBUG: loading new provider protocol=smtp,
> className=com.sun.mail.smtp.SMTPTransport, vendor=Sun Microsystems, Inc,
> version=null
> DEBUG: loading new provider protocol=pop3,
> className=com.sun.mail.pop3.POP3Store, vendor=Sun Microsystems, Inc,
> version=null
> DEBUG: getProvider() returning provider protocol=smtp;
> type=javax.mail.Provider$Type@120f96a;
> class=com.sun.mail.smtp.SMTPTransport; vendor=Sun Microsystems, Inc
> DEBUG SMTP: useEhlo true, useAuth false
> DEBUG SMTP: trying to connect to host "mailserver.xxx.com", port 25
>
> 220 mailserver.xxx.com ESMTP Sendmail 8.13.8/8.13.8; Sun, 18 Jan 2009
> 18:13:47 GMT
> DEBUG SMTP: connected to host "mailserver.xxx.com", port: 25
>
> EHLO ws.xxx.com
> 250-mailserver.xxx.com Hello ws.xxx.com [10.194.53.15], pleased to meet you
> 250-ENHANCEDSTATUSCODES
> 250-PIPELINING
> 250-EXPN
> 250-VERB
> 250-8BITMIME
> 250-SIZE 32000000
> 250-DSN
> 250-ETRN
> 250-DELIVERBY
> 250 HELP
> DEBUG SMTP: Found extension "ENHANCEDSTATUSCODES", arg ""
> DEBUG SMTP: Found extension "PIPELINING", arg ""
> DEBUG SMTP: Found extension "EXPN", arg ""
> DEBUG SMTP: Found extension "VERB", arg ""
> DEBUG SMTP: Found extension "8BITMIME", arg ""
> DEBUG SMTP: Found extension "SIZE", arg "32000000"
> DEBUG SMTP: Found extension "DSN", arg ""
> DEBUG SMTP: Found extension "ETRN", arg ""
> DEBUG SMTP: Found extension "DELIVERBY", arg ""
> DEBUG SMTP: Found extension "HELP", arg ""
> DEBUG SMTP: use8bit false
> MAIL FROM:<root@ws.xxx.com>
> 250 2.1.0 <root@ws.xxx.com>... Sender ok
> RCPT TO:<admin@xxx.com>
> 250 2.1.5 <admin@xxx.com>... Recipient ok
> DEBUG SMTP: Verified Addresses
> DEBUG SMTP:   "admin@xxx.com" <admin@xxx.com>
> DATA
> 354 Enter mail, end with "." on a line by itself
>
>
> This is a test email.
>
> .
> 250 2.0.0 n0IIDlCb025075 Message accepted for delivery
> QUIT
>
>
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@commons.apache.org
> For additional commands, e-mail: user-help@commons.apache.org
>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@commons.apache.org
For additional commands, e-mail: user-help@commons.apache.org


Mime
View raw message