commons-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Mladen Turk (Commented) (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (DAEMON-218) CLONE - procrun as tomcat5.exe from Tomcat 5.5.17 does not start, when installed into the file path containing non-ascii character
Date Thu, 03 Nov 2011 12:37:32 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/DAEMON-218?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=13143077#comment-13143077
] 

Mladen Turk commented on DAEMON-218:
------------------------------------


Didn't we agree that the Fix Version/s should reflect the version fixed?
We had that discussion couple of months back and the
Fix Version/s means: Version fixed not version containing the fix!
You were even contacting and opened upstream JIRA ticket for that.

So please stop editing those properties, and revert the changes.

Regards
-- 
^TM

                
> CLONE - procrun as tomcat5.exe from Tomcat 5.5.17 does not start, when installed into
the file path containing non-ascii character
> ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: DAEMON-218
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/DAEMON-218
>             Project: Commons Daemon
>          Issue Type: Bug
>    Affects Versions: 1.0.7
>            Reporter: Alexey Grishkov
>            Assignee: Mladen Turk
>             Fix For: 1.0.8
>
>         Attachments: prunsrv.c, utils.c
>
>
> Tomcat Service can not be started if Tomcat was installed into the path, 
> containing non-ASCII (e.g. Japanese or Chinese) symbols.
> The problem is apparently due to the improper treatment of non-ascii 
> characters in the "Java classpath" section of the Service settings.
> In tomcat5w.exe GUI or windows registry I could see proper PATH, namely
> C:\[ONE CHINESE HIEROGLIPH]\Tomcat 5.5\bin\bootstrap.jar
> Unfortunately, service doesn't get started with the following log:
> [2006-09-15 18:29:17] [457  javajni.c] [error] FindClass 
> org/apache/catalina/startup/Bootstrap failed
> [2006-09-15 18:29:17] [935  prunsrv.c] [error] Failed loading main 
> org/apache/catalina/startup/Bootstrap class C:\ss\Tomcat 5.5\bin\bootstrap.jar
> [2006-09-15 18:29:17] [1179 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 3
> where the non-ascii symbol gets replaced with improper ascii 'ss' sequence.
> Moreover, I tried to define environmental variables PR_CLASSPATH and 
> PR_STARTPATH instead of using corresponding service params. The result is 
> exactly the same.
> Please, suggest me the workaround to make Tomcat service run.
> P.S. The problem is stable either under JRE 1.5.0_02 or 1.4.2_10 (within 
> tomcat compatibility package). The problem exist apparently under all OS (in 
> particular, it was detected on Windows 2000 and Windows XP Pro 2002 SP2 either 
> Chinese version or standard English with Chinese System locale installed.

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators: https://issues.apache.org/jira/secure/ContactAdministrators!default.jspa
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

        

Mime
View raw message