cocoon-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andre Thenot <a...@thenot.net>
Subject Problem with Actions (C2)
Date Thu, 07 Feb 2002 20:27:09 GMT
Hi,

I've looked in the docs and in the archives but I can't find out 
why I'm having trouble with actions in Cocoon 2.0 (binary 
version). Here's what I did:

1. I created a HelloPoohAction.java, almost identical to the one 
in the "Creating and using actions" docs, except that I added 
import statements for Redirector and SourceResolver, and the 
act() method contains:

   Map sitemapParams = new HashMap();
   sitemapParams.put("mySiteParamValue", "Eeyore");
   Request request = (Request) objectModel.get(Constants.REQUEST_OBJECT);
   request.setAttribute("myname", "Tigger");
   return sitemapParams;

2. I compiled this file and placed the class file into a 
sub-directory of WEB-INF/classes (to match the package).

3. I stopped Tomcat (4.0.1), and removed Cocoon's work directory 
(just in case anything was cached).

4. At the top of my sitemap, I have in the <map:actions> section:

    <map:action name="hello-pooh" 
src="com.newhomesdirect.web.HelloPoohAction"/>

and my <match> section looks like this:

    <map:match pattern="xsp/*">
     <map:act type="hello-pooh">
      <map:generate type="serverpages" src="docs/samples/xsp/{1}.xsp"/>
      <map:transform src="stylesheets/dynamic-page2html.xsl">
       <map:parameter name="view-source" 
value="docs/samples/xsp/{1}.xsp"/>
      </map:transform>
     </map:act>
     <map:serialize/>
    </map:match>

5. I started Tomcat and pulled up the Cocoon welcome page. No 
problem here. I checked the logs and I have:

DEBUG   (2002-02-07) 14:58.41:890   [cocoon  ] (/cocoon/welcome) 
HttpProcessor[8080][1]/ExcaliburComponentSelector: Adding 
com.newhomesdirect.web.HelloPoohAction for hello-pooh

so I see it found my class.

6. In a web browser, I do a request for /cocoon/xsp/simple and 
get a Resource Not Found error. Again, I check the logs, and 
this time I see that it instantiated my class all right, and I 
even see the parameter values:

DEBUG   (2002-02-07) 15:01.07:982   [cocoon  ] 
(/cocoon/xsp/simple) HttpProcessor[8080][1]/sitemap_xmap: Action 
hello-pooh
DEBUG   (2002-02-07) 15:01.07:983   [cocoon  ] 
(/cocoon/xsp/simple) HttpProcessor[8080][1]/AbstractSitemap:
Current Sitemap Parameters:
PARAM: 'mySiteParamValue' VALUE: 'Eeyore'
PARAM: '../1' VALUE: 'simple'
PARAM: '../0' VALUE: 'xsp/simple'

but right after that, I see:

DEBUG   (2002-02-07) 15:01.07:983   [cocoon  ] 
(/cocoon/xsp/simple) HttpProcessor[8080][1]/sitemap_xmap: 
Source=docs/samples/xsp/{1}.xsp
WARN    (2002-02-07) 15:01.07:984   [cocoon  ] 
(/cocoon/xsp/simple) HttpProcessor[8080][1]/AbstractSitemap: 
Substitute: value not found for 1 while evaluating 
docs/samples/xsp/{1}.xsp
    ...snip...
DEBUG   (2002-02-07) 15:01.07:989   [cocoon  ] 
(/cocoon/xsp/simple) HttpProcessor[8080][1]/URLFactoryImpl: 
Making URL from 
file:/web/tomcat/webapps/cocoon/docs/samples/xsp/.xsp

Which explains the error on the web browser. But why does the 
parameter "1" just disappear like that?
If this is documented somewhere please throw me a URL; if not, 
does anyone have any suggestions?

Thanks in advance!

Andre.


---------------------------------------------------------------------
Please check that your question has not already been answered in the
FAQ before posting. <http://xml.apache.org/cocoon/faqs.html>

To unsubscribe, e-mail: <cocoon-users-unsubscribe@xml.apache.org>
For additional commands, e-mail: <cocoon-users-help@xml.apache.org>


Mime
View raw message