cocoon-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From eirikdentz <eirikde...@brainlink.com>
Subject Re: Problems with Xvfb
Date Thu, 14 Jun 2001 14:25:44 GMT
Did you check to see what your DISPLAY environmental variable is set to,
prior to starting tomcat?
i.e. echo $DISPLAY

If you are starting Xvfb without a wrapper script that sets it for you,
you'll probably need to set it with:
export DISPLAY=:0
The other thing is that you might need to configure the Xserver to allow the
user that you run Tomcat under to connect to the :0 display. Many default
configurations only allow the root user to connect to the :0 (default)
display

If you start tomcat as root, you shouldn't have that problem, which is what
you might want to do during the configuration and testing phase.  Of course
that's a security risk that you probably wouldn't want to take on a
production system,  ;-)


HTH
eirik

"Wesselmann, Marcus" wrote:

> Hi,
>
> I've installed Xvfb to get the SVG features. It's now running on :0.0
> 800x600x8
>
> But I still get an error message in the cocoon.log, that it's not possible
> to connect to :0.0.
>
> Did I forget something ???
>
> Thanks,
>
> Marcus
>
> b u. w TELEFONMARKETING
>
> Marcus Wesselmann
> IT-Manager CRM & Middleware
>
> ____________________________________________
>
> b u. w TELEFONMARKETING GmbH
> Rheiner Landstr. 195
> 49078 Osnabrück
>
> Tel:    +49 (0)5 41-94 62-1 88
> Fax:    +49 (0)5 41-94 62-4 84
> mobil:     +49 (0)1 70-6 38 27 61
> eMail:  marcus.wesselmann@buw.de
> Web:    www.buw.de
> ____________________________________________
>
> ---------------------------------------------------------------------
> Please check that your question has not already been answered in the
> FAQ before posting. <http://xml.apache.org/cocoon/faqs.html>
>
> To unsubscribe, e-mail: <cocoon-users-unsubscribe@xml.apache.org>
> For additional commands, e-mail: <cocoon-users-help@xml.apache.org>

Mime
View raw message