cocoon-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 26011] New: - NullpointerException in CocoonServlet on SAP J2EE Engine 6.20
Date Fri, 09 Jan 2004 07:54:52 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG 
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=26011>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND 
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=26011

NullpointerException in CocoonServlet on SAP J2EE Engine 6.20

           Summary: NullpointerException in CocoonServlet on SAP J2EE Engine
                    6.20
           Product: Cocoon 2
           Version: 2.0.4
          Platform: PC
               URL: http://localhost/cocoon/...
        OS/Version: Windows XP
            Status: NEW
          Severity: Critical
          Priority: Other
         Component: core
        AssignedTo: dev@cocoon.apache.org
        ReportedBy: hans-joachim.odlozinski@axentiv.de


I am currently trying to port a cocoon application (for now only cocoon war) 
onto SAP J2EE Engine 6.20. The engine is Servlet2.3-compliant and therefore I 
did not expect any problems, but ...

... Exception occured:

java.lang.NullPointerException
	at org.apache.cocoon.servlet.CocoonServlet.service
(CocoonServlet.java:999)
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
	at com.inqmy.services.servlets_jsp.server.RunServlet.runSerlvet
(RunServlet.java:147)
...

The code from the cocoon sources shows:

...

        // We got it... Process the request
        String uri = request.getServletPath();
        if (uri == null) {   <---- after this the uri cannot be null!!!
            uri = "";
        }
        String pathInfo = request.getPathInfo();
        if (pathInfo != null) {
            // VG: WebLogic fix: Both uri and pathInfo starts with '/'
            // This problem exists only in WL6.1sp2, not in WL6.0sp2 or WL7.0b.
999------>  if (uri.length() > 0 && uri.charAt(0) == '/') {
                uri = uri.substring(1);
            }
            uri += pathInfo;
        }

...

>From this code uri could never be null, at the most empty! I have the slight 
feeling, that the sources and the binaries do not match. What else could be 
the reason?

Thanks in advance for some help.

Regards,
HaJo

Mime
View raw message