cocoon-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Wong Shin Neng" <...@sebasasia.com>
Subject Re: SQLProcessor error
Date Fri, 11 Aug 2000 07:07:18 GMT
Sorry I totally ignored your instructions but just in case, here goes the code:

<?xml version="1.0"?>
<?cocoon-process type="sql"?>
<page>
   <connectiondefs>
      <connection name="test_connection">
         <driver>org.postgresql.Driver</driver>
         <dburl>jdbc:postgresql://127.0.0.1:5432/dbase</dburl>
         <username>postgres</username>
      </connection>
      <querydefs name="standard" doc-element="option" row-element="option" connection="test"/>
   </connectiondefs>
   <title>Testing</title>
   <query connection="test_connection">
   select * from customer
 </query>
</page>


Any info about what's happening will be valuable and appreciated.  Thanks :)
  ----- Original Message ----- 
  From: KN Yasa 
  To: 'cocoon-dev@xml.apache.org' 
  Sent: Friday, August 11, 2000 5:44 AM
  Subject: RE: SQLProcessor error


  Hi Shin,

  I guess it might help you, if you could go through how to create and implementation of tag
libraries and name spaces. 
   
  Thanks
  kn yasa
   

    -----Original Message-----
    From: Wong Shin Neng [mailto:wsn@sebasasia.com]
    Sent: Thursday, August 10, 2000 5:37 AM
    To: cocoon-dev@xml.apache.org
    Cc: KNYasa@Efavorites.com
    Subject: Re: SQLProcessor error


    KN,

    I'm also experiencing the same problem as Nadine when using the SQL processor.  However,
when using the XSP SQL Taglib, it works.  Why is this so?  Anybody got answers?

    Thanks in advance

    Shin Neng
      ----- Original Message ----- 
      From: KN Yasa 
      To: 'cocoon-dev@xml.apache.org' 
      Sent: Friday, August 04, 2000 9:36 PM
      Subject: RE: SQLProcessor error


      Hi Nadine--
       
      I guess this code might help you:
       
      <?xml version="1.0"?>
      <?cocoon-process type="xsp"?>
      <?cocoon-process type="sql"?>
      <?cocoon-process type="xslt"?>
      <?xml-stylesheet href="xsl/favsearch.xsl" type="text/xsl"?>

      <xsp:page
        language="java"
        xmlns:sql="http://www.apache.org/1999/SQL"
        xmlns:xsp="http://www.apache.org/1999/XSP/Core">

        <page title="SQL Search Results">
        <sql:execute-query>
        <sql:driver>weblogic.jdbc.oci.Driver</sql:driver>
        <sql:dburl>jdbc:weblogic:oracle:XXXdatasourcenameXXX</sql:dburl>
           <sql:username>member</sql:username>
           <sql:password>member</sql:password>
        <sql:tag-case>lower</sql:tag-case>
        <sql:null-indicator>yes</sql:null-indicator>
        <sql:doc-element>ROWSET</sql:doc-element>
        <sql:id-attribute-column>none</sql:id-attribute-column>
        <sql:query>select member_first_name from member where member_first_name like
'na%'</sql:query>
        <sql:count-attribute>nome</sql:count-attribute>
        </sql:execute-query>
        </page>
      </xsp:page>
       
      If you have any specific questions, I will be very happy to answer you..
       
      Thanks
      K N Yasa
        -----Original Message-----
        From: Nadine Carlton [mailto:nadine_carlton@hp.com]
        Sent: Thursday, August 03, 2000 7:10 PM
        To: cocoon-dev@xml.apache.org
        Subject: SQLProcessor error


        Hi,

          I've just installed Cocoon.  I have the Cocoon.xml status page coming back
        and the hello-page.xml works as well.  Unfortunately, I'm having trouble getting
        the database-page.xml working.  I have updated the connection information
        and the query for my NT 8.1.5 Oracle database to access the demo emp table, but 
        the returned page in the browser displays "select * from emp".
        The xml looks like:
        <?xml version="1.0"?>

        <?cocoon-process type="sql"?>

        <page><connectiondefs>

        <connection name="evue_customer_connection">

        <driver>oracle.jdbc.driver.OracleDriver</driver>

        <dburl>jdbc:oracle:thin:@nc703572:1521:orant815</dburl>

        <!--<username>scott</username>

        <password>tiger</password>-->

        </connection>

        </connectiondefs> 

        <sqlerror message="The database connection failed."/>

        <query connection="evue_customer_connection">

        select * from emp

        </query>

        </page>

        I turned on debug in the cocoon.properties file, but there are no 

        errors there.  The jdbc and cocoon libraries are in my wrapper.classpath also. What

        else can I do to debug this?

        Nadine Carlton 


Mime
View raw message