cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andrija Panic <andrija.pa...@gmail.com>
Subject Re: Problem with install Cloudstack 4.13
Date Fri, 10 Jan 2020 16:42:57 GMT
Hi,

Jan 10 08:37:15 render009.progiss.fr java[4759]: INFO
[utils.nio.NioClient] (main:) (logid:) Connecting to localhost:8250
Jan 10 08:37:15 render009.progiss.fr java[4759]: WARN
[utils.nio.NioConnection] (main:) (logid:) Unable to connect to remote: is
there a server running on port 8250

This means that the agent is trying to connect to itself on port 8250,
instead of to the management server on port 8250.
Check the global setting "host", which is by default set to "localhost" and
change it to the IP of the first Management server (no need to restart mgmt
service after that).

Depending on the state of your KVM hosts,  you might want to completely
remove host, wipe it (uninstall CloudStack packages, don't ask why...),
install cloudstack-agent/cloudstack-common again, and try to add host again
to the cluster in CloudStack.
Or, before that, depending on the state/how "complete" the agent/KVM host
was configured previously, you can try to
edit /etc/cloudstack/agent/agent.properties on the KVM host,  to add/change
line "host=1.2.3.4" (1.2.3.4 = the IP of your management server) and then
restart cloudstack-agent service. If the host doesn't connect after that, I
suggest removing it and re-adding it as explained previously. Actually,
better wipe the KVM host and start over.

Cheers

On Fri, 10 Jan 2020 at 17:26, Philippe Luneau <man3d109.hotmail@gmail.com>
wrote:

> Hello,
>
> I am installing cloudstack 4.13 infrastructure.
> In my infrastructure I have 2 HP Proliant DL360p gen8 server to make 2
> manager (Manager 1, Manager 2), 1 HP Proliant DL360p gen 8 server for the
> Database and an HP StoreEasy 1830 STorage server for primary and secondary
> storage on a volume in Raid 5.
> Until then everything connects well but when I want to create my first
> Zone in the CLoudStack interface everything goes well until the creation of
> the first Host (my Host are Huawei servers with double network connection
> to make a zone in Advanced Network), there the Host is not created and on
> this host I have this error:
>
> [root@render009 ~]# systemctl status libvirtd
> ● libvirtd.service - Virtualization daemon
>    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/libvirtd.service; enabled;
> vendor preset: enabled)
>    Active: active (running) since Fri 2020-01-10 08:41:06 CET; 1h 56min ago
>      Docs: man:libvirtd(8)
>            https://libvirt.org
>  Main PID: 5689 (libvirtd)
>    CGroup: /system.slice/libvirtd.service
>            └─5689 /usr/sbin/libvirtd -l
>
> Jan 10 08:41:05 render009.progiss.fr systemd[1]: Starting Virtualization
> daemon...
> Jan 10 08:41:06 render009.progiss.fr systemd[1]: Started Virtualization
> daemon.
> Jan 10 08:41:06 render009.progiss.fr libvirtd[5689]: 2020-01-10
> 07:41:06.302+0000: 5706: info : libvirt version: 4.5.0, package: 23.el7_7.3
> (CentOS BuildSystem <http://bug...centos.org)
> Jan 10 08:41:06 render009.progiss.fr libvirtd[5689]: 2020-01-10
> 07:41:06.302+0000: 5706: info : hostname: render009.progiss.fr
> Jan 10 08:41:06 render009.progiss.fr libvirtd[5689]: 2020-01-10
> 07:41:06.302+0000: 5706: warning : virSecurityManagerNew:189 : Configured
> security driver "none" disables d...ined guests
> Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in full.
> [root@render009 ~]# systemctl status cloudstack-agent
> ● cloudstack-agent.service - CloudStack Agent
>    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/cloudstack-agent.service;
> enabled; vendor preset: disabled)
>    Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2020-01-10 08:37:16 CET;
> 2h 0min ago
>      Docs: http://www.cloudstack.org/
>  Main PID: 4759 (code=exited, status=143)
>
> Jan 10 08:37:10 render009.progiss.fr java[4759]: WARN
> [utils.nio.NioConnection] (main:) (logid:) Unable to connect to remote: is
> there a server running on port 8250
> Jan 10 08:37:15 render009.progiss.fr systemd[1]: Stopping CloudStack
> Agent...
> Jan 10 08:37:15 render009.progiss.fr java[4759]: INFO
> [cloud.agent.Agent] (AgentShutdownThread:) (logid:) Stopping the agent:
> Reason = sig.kill
> Jan 10 08:37:15 render009.progiss.fr java[4759]: INFO
> [cloud.agent.Agent] (main:) (logid:) Connecting to host:localhost
> Jan 10 08:37:15 render009.progiss.fr java[4759]: INFO
> [utils.nio.NioClient] (main:) (logid:) Connecting to localhost:8250
> Jan 10 08:37:15 render009.progiss.fr java[4759]: WARN
> [utils.nio.NioConnection] (main:) (logid:) Unable to connect to remote: is
> there a server running on port 8250
> Jan 10 08:37:16 render009.progiss.fr systemd[1]:
> cloudstack-agent.service: main process exited, code=exited, status=143/n/a
> Jan 10 08:37:16 render009.progiss.fr systemd[1]: Stopped CloudStack Agent.
> Jan 10 08:37:16 render009.progiss.fr systemd[1]: Unit
> cloudstack-agent.service entered failed state.
> Jan 10 08:37:16 render009.progiss.fr systemd[1]: cloudstack-agent.service
> failed.
> [root@render009 ~]#
>
>
> Can someone help me I can't find a way to solve this problem, thanks in
> advance.
>


-- 

Andrija Panić

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message