cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dag Sonstebo <Dag.Sonst...@shapeblue.com>
Subject Re: systemvm
Date Wed, 04 Apr 2018 10:38:07 GMT
Swastik,

What is your “host” global setting set to?

Also – the check script should be in /usr/local/cloud/systemvm/ssvm-check.sh – if this
is missing you have other issues – possibly with the systemvm.iso.

Regards,
Dag Sonstebo
Cloud Architect
ShapeBlue

On 04/04/2018, 11:07, "Swastik Mittal" <mittal.swastik@gmail.com> wrote:

    Hey @Stephen
    
    I am able to ping my management from ssvm. Also wget to internal
    server works fine, it took some time to establish connection
    initially.
    
    I don't have any ssvm-check.sh file. I forgot to mention it on this thread.
    
    Outputs:
    
    root@s-1-VM:~# ip a s
    1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 16436 qdisc noqueue state UNKNOWN
        link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
        inet 127.0.0.1/8 scope host lo
    2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast
    state UP qlen 1000
        link/ether 0e:00:a9:fe:02:2a brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
        inet 169.254.2.42/16 brd 169.254.255.255 scope global eth0
    3: eth1: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast
    state UP qlen 1000
        link/ether 1e:00:ce:00:00:0e brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
        inet 10.1.0.43/24 brd 10.1.0.255 scope global eth1
    4: eth2: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast
    state UP qlen 1000
        link/ether 1e:00:a1:00:00:a2 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
        inet 10.1.0.191/24 brd 10.1.0.255 scope global eth2
    
    
    root@s-1-VM:~# ip r s
    default via 10.1.0.2 dev eth2
    10.1.0.0/24 dev eth1  proto kernel  scope link  src 10.1.0.43
    10.1.0.0/24 dev eth2  proto kernel  scope link  src 10.1.0.191
    169.254.0.0/16 dev eth0  proto kernel  scope link  src 169.254.2.42
    
    Yes, my storage and management are the same.
    
    root@s-1-VM:~# route -n
    Kernel IP routing table
    Destination     Gateway         Genmask         Flags  Metric Ref    Use Iface
    0.0.0.0           10.1.0.2           0.0.0.0            UG      0
    0        0    eth2
    10.1.0.0          0.0.0.0           255.255.255.0    U       0      0
          0    eth1
    10.1.0.0          0.0.0.0           255.255.255.0    U       0      0
          0    eth2
    169.254.0.0     0.0.0.0           255.255.0.0       U       0      0
         0    eth0
    
    
    
    
    
    
    
    On 4/4/18, Stephan Seitz <s.seitz@heinlein-support.de> wrote:
    > Hu!
    >
    > I'ld recommend to log in to your ssvm and check if everything is able
    > to connect.
    >
    > I second dag's suggestion to double check your network setup.
    >
    > Inside your ssvm I'ld run
    >
    > /usr/local/cloud/systemvm/ssvm-check.sh
    >
    > also
    >
    > ip a s
    > ip r s
    >
    >
    > As an educated guess: did you setup your storage-network to the same
    > cidr as your management-network?
    >
    > if yes, maybe the default route inside your ssvm is setup wrong (on the
    > wrong NIC or errenously set up twice on two NICs)
    >
    >
    > cheers,
    >
    > - Stephan
    >
    >
    >
    >
    > Am Mittwoch, den 04.04.2018, 13:53 +0530 schrieb Swastik Mittal:
    >> @Dag
    >>
    >> By legacy I meant one way ssl. I have set ca strictness for client as
    >> false.
    >>
    >> I am using 1 nic common for all the network, that is one bridge
    >> serving
    >> both public and private network.
    >>
    >> I am setting up a basic zone so I set my management within ip range
    >> of 10
    >> and guest within a range of 100, and my statement vms get ip assigned
    >> within those ranges successfully.
    >>
    >> I used these similar configuration with ACL 4.6 and was able to run
    >> vm's
    >> successfully.
    >>
    >> Regards
    >> Swastik
    >>
    >> On 4 Apr 2018 1:44 p.m., "Dag Sonstebo" <Dag.Sonstebo@shapeblue.com>
    >> wrote:
    >>
    >> >
    >> > Swastik,
    >> >
    >> > Your issue is most likely with your network configuration rather
    >> > than
    >> > anything to do with firewalls or system VM templates.
    >> >
    >> > First of all – what do you mean by legacy mode? Are you referring
    >> > to
    >> > advanced or basic zone?
    >> >
    >> > Secondly – can you tell us how you have configured your networking?
    >> >
    >> > - How many NICs you are using and how have you configured them
    >> > - What management vs public IP ranges you are using
    >> > - How you have mapped your networking in CloudStack against the
    >> > underlying
    >> > hardware NICs
    >> > - Can you also check what your “host” global setting is set to
    >> >
    >> > Regards,
    >> > Dag Sonstebo
    >> > Cloud Architect
    >> > ShapeBlue
    >> >
    >> > On 04/04/2018, 09:07, "Swastik Mittal" <mittal.swastik@gmail.com>
    >> > wrote:
    >> >
    >> >     @jagdish
    >> >
    >> >     Yes I was using the same link.
    >> >
    >> >
    >> > Dag.Sonstebo@shapeblue.com
    >> > www.shapeblue.com
    >> > 53 Chandos Place, Covent Garden, London  WC2N 4HSUK
    >> > @shapeblue
    >> >
    >> >
    >> >
    >> > On 4 Apr 2018 1:07 p.m., "Jagdish Patil" <jagdishpatil316@gmail.com
    >> > >
    >> > wrote:
    >> >
    >> >     > Hey Swastik,
    >> >     >
    >> >     > download.cloudstack.org link doesn't look like an issue, but
    >> > which
    >> > version
    >> >     > and which hypervisor are you using?
    >> >     >
    >> >     > For KVM, download this:
    >> >     > http://download.cloudstack.org/systemvm/4.11/systemvmtemplat
    >> > e-4.11.0-kvm.
    >> >     > qcow2.bz2
    >> >     >
    >> >     > Regards,
    >> >     > Jagdish Patil
    >> >     >
    >> >     > On Wed, Apr 4, 2018 at 1:00 PM Swastik Mittal <
    >> > mittal.swastik@gmail.com>
    >> >     > wrote:
    >> >     >
    >> >     > > Hey @jagdish
    >> >     > >
    >> >     > > I was using download.cloudstack.org to download systemVM.
    >> > Is
    >> > there any
    >> >     > > bug within the template uploaded here?
    >> >     > >
    >> >     > > @Soundar
    >> >     > >
    >> >     > > I did disable firewall services but din't work. I'll check
    >> > it again
    >> >     > though.
    >> >     > >
    >> >     > > On 4/4/18, soundar rajan <bsoundarajan@gmail.com> wrote:
    >> >     > > > disabled firewalld service on the hostname and check.
you
    >> > should
    >> > able
    >> >     > to
    >> >     > > > access using console window.
    >> >     > > >
    >> >     > > > On Wed, Apr 4, 2018 at 10:07 AM, Swastik Mittal <
    >> >     > > mittal.swastik@gmail.com>
    >> >     > > > wrote:
    >> >     > > >
    >> >     > > >> Hey,
    >> >     > > >>
    >> >     > > >> I am installing ACS 4.11 (legacy mode), with management
    >> > and
    >> > host on
    >> >     > same
    >> >     > > >> server and out-of-band management disabled. My host
is
    >> > enabled
    >> > and up
    >> >     > > and
    >> >     > > >> ssvm successfully running. Though agent state column
    >> > shows only
    >> > '-'.
    >> >     > > >>
    >> >     > > >> CPVM is also running successfully but when I open
    >> > console
    >> > window I get
    >> >     > > >> unable to connect. Also I din't find check file in
SSVM
    >> > (accessed
    >> >     > > through
    >> >     > > >> terminal using ssh).
    >> >     > > >>
    >> >     > > >> From SSVM I can ssh into management but wget command
to
    >> > management
    >> >     > local
    >> >     > > >> host ain't working (is stuck at connecting but is
not
    >> > able to
    >> >     > connect.).
    >> >     > > >>
    >> >     > > >> Agent log does not show any error, just mentions
"trying
    >> > to
    >> > fetch
    >> >     > > storage
    >> >     > > >> pool from libvirt" all the time. I checked my storage
    >> > pool
    >> > through
    >> >     > > "virsh
    >> >     > > >> pool-list" and it shows the storage pool mentioned
in
    >> > local
    >> > storage
    >> >     > > under
    >> >     > > >> agent.properties.
    >> >     > > >>
    >> >     > > >> Any ideas?
    >> >     > > >>
    >> >     > > >> Regards
    >> >     > > >> Swastik
    >> >     > > >>
    >> >     > > >
    >> >     > >
    >> >     >
    >> >
    >> >
    >> >
    > --
    >
    > Heinlein Support GmbH
    > Schwedter Str. 8/9b, 10119 Berlin
    >
    > http://www.heinlein-support.de
    >
    > Tel: 030 / 405051-44
    > Fax: 030 / 405051-19
    >
    > Zwangsangaben lt. §35a GmbHG: HRB 93818 B / Amtsgericht
    > Berlin-Charlottenburg,
    > Geschäftsführer: Peer Heinlein -- Sitz: Berlin
    >
    >
    


Dag.Sonstebo@shapeblue.com 
www.shapeblue.com
53 Chandos Place, Covent Garden, London  WC2N 4HSUK
@shapeblue
  
 

Mime
View raw message