cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andrija Panic <andrija.pa...@gmail.com>
Subject Re: KVM HostHA
Date Wed, 07 Mar 2018 18:22:38 GMT
Hi Victor,

zero experience here with 4.11 in general, but what are you expecting to
happen ?

you powered off a host, so nothing for IPMI driver to do - host is down
already, no host HA actions are expected afaik.

I guess you might have have wanted to i.e. unplug NIC (cause network issues
on MGMT network), or... kill agent service and then observe the actions.

Were VMs started on another host, in your test?

Cheers

On 7 March 2018 at 18:01, victor <victor@ihnetworks.com> wrote:

> Hello Guys,
>
> I have installed cloudstack 4.11. I have enabled HA for each hosts I have
> added. I have also added ipmi successfully (using ipmi driver).   The hosts
> are showing like the following.
>
> =======
>
> HA Enabled      Yes
> HA State        Available
> HA Provider     kvmhaprovider
>
> ======
>
> Also the host is showing the following correctly
>
> Resource state --> Enabled
> State --> UP
> Power state --> On
>
> So I have shutdown one of the hosts to see how the KVM hosts Ha is
> working.  I have waited for half an hour. But nothing has happened. What
> will happen to the VM's in that host, if the host failed to back up. There
> isn't much from logs.
>
> Regards
> Victor
>



-- 

Andrija Panić

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message