cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rafael Weingärtner <rafaelweingart...@gmail.com>
Subject Re: Unable to locate datastore with id
Date Thu, 24 Aug 2017 18:19:16 GMT
I would suggest you taking quite a lot of care before executing anything in
the database.
Please, do not hesitate to ask for further assistance here.

On Thu, Aug 24, 2017 at 2:15 PM, Asai <asai@globalchangemusic.org> wrote:

> Thank you very much for the assistance.  I will try that.
> Asai
> > On Aug 24, 2017, at 11:12 AM, Rafael Weingärtner <
> rafaelweingartner@gmail.com> wrote:
> >
> > Yes, quite easily.
> > I do not know if your problem is the same (you need a human not paying
> much
> > attention to cause this type of problem), but basically, you can check in
> > the database what is the data store with id = 3, and then the volumes of
> > snapshots that are allocated in this data store, and then you can remove
> > them manually setting the flags.
> >
> >
> > On Thu, Aug 24, 2017 at 2:09 PM, Asai <asai@globalchangemusic.org>
> wrote:
> >
> >> Do you recall if it was able to be fixed?
> >> Asai
> >>
> >>
> >>> On Aug 24, 2017, at 11:03 AM, Rafael Weingärtner <
> >> rafaelweingartner@gmail.com> wrote:
> >>>
> >>> I have seen this issue before. In the environment I noticed it, it was
> >>> caused by someone that manually deleted a volume in the database in
> order
> >>> to remove a data store, but the snapshot that was using that volume was
> >> not
> >>> removed. Then, the data store was removed. By delete here I mean
> setting
> >>> the flag "removed" in the database to some data and the "state" to
> >>> destroyed.
> >>>
> >>> On Thu, Aug 24, 2017 at 1:45 PM, Asai <asai@globalchangemusic.org>
> >> wrote:
> >>>
> >>>> Greetings,
> >>>>
> >>>> I was browsing to the Snapshots section under “Storage” today and
came
> >> up
> >>>> with this error:
> >>>>
> >>>> Unable to locate datastore with id 3
> >>>>
> >>>> I am unable to figure this out.  I went to the Secondary Storage
> server
> >>>> and it looks like all the snapshots are there from 2 days ago.  Can
> >> someone
> >>>> please assist me on how to troubleshoot this problem?
> >>>> Asai
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>
> >>>
> >>> --
> >>> Rafael Weingärtner
> >>
> >>
> >
> >
> > --
> > Rafael Weingärtner
>
>


-- 
Rafael Weingärtner

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message