cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andrija Panic <andrija.pa...@gmail.com>
Subject Re: DNS is not working after adding a private gateway
Date Sat, 06 May 2017 15:18:00 GMT
I would check ethernet interfaces inside VR, (eth0 = loopback,
eth1=publicIP, eth2=guest, eth3=guest etc...) after reboot - we had some
situations long time ago, where incorrect ethernet interface (order) were
configured due to bug, and VR was unusable...


On 18 April 2017 at 08:11, Vivek Kumar <vivek.kumar@indiqus.com> wrote:

> Hello Rene,
>
> I rebooted via API, I mean from cloud stack GUI
> *Vivek Kumar*
> Virtualization and Cloud Consultant
>
>
>
> IndiQus Technologies Pvt Ltd
> A-98, LGF, C.R.Park, New Delhi - 110019
> 24x7 +91 11 4055 1409 <+91%2011%204055%201409> | M +91 7503460090
> <+91%2075034%2060090>
> www.indiqus.com
>
> On 18-Apr-2017, at 11:39 AM, Rene Moser <mail@renemoser.net> wrote:
>
> How did you reboot the router? By OS reboot or by cloudstack API?
>
> Regards
> René
>
> On 04/17/2017 10:33 PM, Vivek Kumar wrote:
>
> Hello Dag,
>
> Yes i have tried to add static route for the remote subnet in the tab of
> private gateway, and it works as well, but after rebooting the router
> doesnt resolve DNS, however i can ping to DNS IP but it's not resolving.
>
> So here is my complete scenario:
>
> 1- Create a VPC and create a Tier.
> 2- I go to my router and everything works fine on router and tier as well.
> 3- I can see  default route is my public gateway.
> 4- i also can see 4 interface, one for public, one for link local, one
> for Tier and last for loopback.
> 5- then i add a private gateway, and i can see that one more interface
> is also added in router.
> 6- I check on my router , everything looks good, internet is working ,
> DNS is also resolving on router and tier as well.
> 7- when i reboot my router, everything is stopped working.
>
> i also compared my iptables pre-reboot and post reboot, some changes
> has been made in iptables post reboot so it might be a cause,
>
> Any idea Dag ?
>
>
> *Vivek Kumar*
> Virtualization and Cloud Consultant____
>
> http://www.indiqus.com/images/logo.jpg  <http://www.indiqus.com/>
> *I*ndi*Q*us Technologies Pvt Ltd
> A-98, LGF, C.R.Park, New Delhi - 110019
> *O* +91 11 4055 1409 <+91%2011%204055%201409> ( 24*7 Support HelpLine )|
> *M* +91 7503460090 <+91%2075034%2060090>
> www.indiqus.com  <http://www.indiqus.com/>
>
>
> On Tue, Apr 18, 2017 at 12:36 AM, Dag Sonstebo
> <Dag.Sonstebo@shapeblue.com <mailto:Dag.Sonstebo@shapeblue.com
> <Dag.Sonstebo@shapeblue.com>>> wrote:
>
>    Hi Vivek,____
>
>    __ __
>
>    I’ve not spent a lot of time playing with private gateways – but
>    have you configured your routing table after adding this (Static
>    Routes tab on the private gw)?____
>
>    __ __
>
>    Regards,____
>
>    Dag Sonstebo____
>
>    Cloud Architect____
>
>    ShapeBlue____
>
>    __ __
>
>    Dag.Sonstebo@shapeblue.com <mailto:Dag.Sonstebo@shapeblue.com
> <Dag.Sonstebo@shapeblue.com>>
>    www.shapeblue.com <http://www.shapeblue.com>
>    @shapeblue
>
>
>
>
>    *From: *Vivek Kumar <vivek.kumar@indiqus.com
>    <mailto:vivek.kumar@indiqus.com <vivek.kumar@indiqus.com>>>
>    *Reply-To: *"users@cloudstack.apache.org
>    <mailto:users@cloudstack.apache.org <users@cloudstack.apache.org>>" <
> users@cloudstack.apache.org
>    <mailto:users@cloudstack.apache.org <users@cloudstack.apache.org>>>
>    *Date: *Monday, 17 April 2017 at 14:33
>    *To: *"users@cloudstack.apache.org
>    <mailto:users@cloudstack.apache.org <users@cloudstack.apache.org>>" <
> users@cloudstack.apache.org
>    <mailto:users@cloudstack.apache.org <users@cloudstack.apache.org>>>
>    *Subject: *DNS is not working after adding a private gateway____
>
>    __ __
>
>    Hello Team, ____
>
>    __ __
>
>    I have running ACS 4.7.1 with XenServer 6.5 SP1 and I have
>    configured  a VPC and everything seems fine and I am able to reach
>    internet and all vm’s inside the tiers as well, but when I create a
>    private gateway and reboot the router, it stops working , neither I
>    am able to reach internet or  able to resolve DNS ( however I am
>    able to reach IP of any public address i.e 4.2.2.2 and 8.8.8.8 and I
>    am also using same as a DNS ). Can anyone help me out? Even I tried
>    to remove the private gateway also but still no luck.____
>
>    __ __
>
>    I tried to trace route from the VR and its saying:____
>
>    __ __
>
>    root@r-960-VM:~# traceroute google.com <http://google.com>____
>
>    google.com <http://google.com>: Name or service not known____
>
>    Cannot handle "host" cmdline arg `google.com <http://google.com>' on
>    position 1 (argc 1)____
>
>    __ __
>
>    Before Private Gateway it was  running fine.____
>
>    __ __
>
>    *Vivek Kumar*
>    Virtualization and Cloud Consultant____
>
>
>
>    IndiQus Technologies Pvt Ltd
>    A-98, LGF, C.R.Park, New Delhi - 110019
>    24x7 +91 11 4055 1409 <+91%2011%204055%201409> | M +91 7503460090
> <+91%2075034%2060090>
>    www.indiqus.com <http://www.indiqus.com> ____
>
>    __ __
>
>
>
>


-- 

Andrija Panić

Mime
  • Unnamed multipart/related (inline, None, 0 bytes)
View raw message