cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Cory Fuchs <CFu...@zimcom.net>
Subject Help with Usage data - There is no data from Cloudmonkey of types: 4,5,10,21,22,23 or 24 (Network and VM Disk data)
Date Fri, 17 Jun 2016 15:38:18 GMT
Hello Everyone,


I hope that someone can point me in the direction of how to resolve my issue and let me know
what I am doing wrong.


Cloudstack version: 4.5.2


Running the following command from Cloudmonkey returns no results.


     list usagerecords startdate=2016-06-16 enddate=2016-06-17 type=4


Changing the type to any of the following returns no results: 4, 5, 10, 21, 22, or 23

Changing the type to any of the following does return results: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 11, 12,
13, 14, or 25


This tells me the usage job is running and collecting data.  Just not on the Network or VM
Disk data.


Looking at /var/log/cloudstack/usage/usage.log


Grepping for an accountId that I know has usage on.  I get lines like the following.


     2016-06-17 00:15:03,347 DEBUG [cloud.usage.UsageManagerImpl] (Usage-Job-1:null) creating
networkHelperEntry...accountId: 7 in zone: 1; abr: 142919240951; abs: 40911793471; curABS:
40911793471; curABR: 142919240951; ubs: 0; ubr: 0

     2016-06-17 00:15:03,348 DEBUG [cloud.usage.UsageManagerImpl] (Usage-Job-1:null) getting
current accounted bytes for... accountId: 7 in zone: 1; abr: 39361808078; abs: 1006529247

      2016-06-17 00:15:03,348 DEBUG [cloud.usage.UsageManagerImpl] (Usage-Job-1:null) creating
networkHelperEntry... accountId: 7 in zone: 1; abr: 39361808078; abs: 1006529247; curABS:
1006529247; curABR: 39361808078; ubs: 0; ubr: 0



Grepping for account 7.  I get some of the following lines:


     2016-06-17 00:15:13,976 DEBUG [usage.parser.NetworkUsageParser] (Usage-Job-1:null) No
usage record (0 bytes used) generated for account: 7

     2016-06-17 00:15:13,976 DEBUG [usage.parser.NetworkUsageParser] (Usage-Job-1:null) No
usage record (0 bytes used) generated for account: 7

     2016-06-17 00:15:13,976 DEBUG [usage.parser.VmDiskUsageParser] (Usage-Job-1:null) Parsing
all Vm Disk usage events for account: 7

     2016-06-17 00:15:14,074 DEBUG [usage.parser.VmDiskUsageParser] (Usage-Job-1:null) No
vm disk usage record (0 bytes used) generated for account: 7

     2016-06-17 00:15:14,074 DEBUG [usage.parser.VmDiskUsageParser] (Usage-Job-1:null) No
vm disk usage record (0 bytes used) generated for account: 7


Where can I look or what am I doing wrong?

I am mainly looking for network usage.


Thank you to anyone that can assist.


Cory Fuchs



Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message