cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Cristian Ciobanu" <cristia...@istream.today>
Subject RE: FW: Password reset, not work after adding new Guest IP Class
Date Tue, 07 Jun 2016 13:46:37 GMT
Hi Marcus,

     I don't have any support becuase is did this installation on dedicated servers, they
don't provide support for cloudstack.


Regards,
Cristian

-----Original Message-----
From: Marc-Andre Jutras [mailto:marcus@marcuspocus.com] 
Sent: Tuesday, June 7, 2016 4:36 PM
To: users@cloudstack.apache.org
Subject: Re: FW: Password reset, not work after adding new Guest IP Class

yes I did...

So something is wrong on your setup, Still trying to figure it out what is wrong...

Do you have any support from you service provider ? if so, try to check with them if there's
anything they can do...

Marcus


On 2016-06-05 1:28 PM, Cristian Ciobanu wrote:
> Hi Marcus,
>
>      Did you recevied my last reply to this email ?
>
>    Thank you.
>
> Regards,
> Cristian
>
> -----Original Message-----
> From: Marc-Andre Jutras [mailto:marcus@marcuspocus.com]
> Sent: Thursday, June 2, 2016 12:06 AM
> To: users@cloudstack.apache.org
> Subject: Re: FW: Password reset, not work after adding new Guest IP 
> Class
>
> Thanks for the logs Cristian,
>
> You just forgot to include the : /var/log/cloud.log available on the 
> VR... ;)
>
> Also, quite Interesting to see that your VM can communicate with ACS correctly...
>
> Can you try to reproduce it again but this time with the default VM (
> ie: CentOS 5.6... ) Just want to see if it's going to behave the same 
> way with the default template... if it work, that will means something 
> is wrong with your VM template or something is wrong in your 
> cloud-init configuration
>
>
> Marcus
>
>
>
> On 2016-06-01 4:43 PM, Cristian Ciobanu wrote:
>> Hi Marcus,
>>
>>         I just reproduced this error, by removing an old VM (with and IP from previous
class ) also exported the last part from log :
>>
>>        VR LOG : hxxp://pastebin.com/TH8CcEL6
>>
>>
>>        Very interesting is what I saw on VM :
>>
>>        VM LOG : hxxp://pastebin.com/dn6Du4ci  ( in order to grab this 
>> part of the log I was able to login with default VM password which 
>> was set before when I created this template )
>>
>> Thank you !
>>
>> Regards,
>> Cristian
>>
>> -----Original Message-----
>> From: Marc-Andre Jutras [mailto:marcus@marcuspocus.com]
>> Sent: Wednesday, June 1, 2016 8:00 PM
>> To: users@cloudstack.apache.org
>> Subject: Re: FW: Password reset, not work after adding new Guest IP 
>> Class
>>
>> when your condition happen, is there any errors in the /var/log/cloud.log of your
VR ?
>>
>> Marcus
>>
>>
>> On 2016-06-01 12:21 PM, Cristian Ciobanu wrote:
>>> Hi Marcus,
>>>
>>>
>>>             Ok, please see, i also attached screenshots.
>>>
>>>            1. Yes, i'm using CloudStack 4.5.2 with Vmware 5.5 update3
>>>            2. vCenter version : hxxp://imgur.com/tcjY4kS
>>>            3. Host version : hxxp://imgur.com/ZIDKqWe
>>>            4. 2X NIC/hypervisor : hxxp://imgur.com/UefelGO
>>>            5.How many vm per hosts: 5-7 : hxxp://imgur.com/ZIDKqWe
>>>            6. How many vswitch port ? : 120  (looks like i forgot to change )
: hxxp://imgur.com/m3CPdSb
>>>            7. Networking setup : hxxp://imgur.com/UefelGO
>>>            8. I use only vswitch: hxxp://imgur.com/LJTx2gD
>>>            9. VR version : 4.5.2
>>>            10. Can you try to delete / expunge the VR and let the system re-create
it ? :   like i said before i do reboot or delete, when a new vm are deployd from another
class (  from X to Y to Z, etc  and viceversa )
>>>            11. On your VM : can you check which cloud-init version you're running
? ( could it be related ? : i'm not  sure if this can be related, i have about 7 OS Templates,
Windows, Linux and i have the same issue for all.
>>>             For Windows i use : cloudbaseinit 0.9
>>>             For Linux i use
>>> hxxps://github.com/HeinleinSupport/acs-template-scripts i also use 
>>> hxxp://cloudstack-administration.readthedocs.io/en/4.8/templates.htm
>>> l
>>> #
>>> linux-os-installation for centos 6.7
>>>            
>>>           Thank you !!
>>>
>>> Regards,
>>> Cristian
>>>             
>>>
>>>             
>>>          
>>>
>>> -----Original Message-----
>>> From: Marc-Andre Jutras [mailto:marcus@marcuspocus.com]
>>> Sent: Wednesday, June 1, 2016 5:07 PM
>>> To: users@cloudstack.apache.org
>>> Subject: Re: FW: Password reset, not work after adding new Guest IP 
>>> Class
>>>
>>> Hey !
>>>
>>> Ok, At this point, I will need a bit more info then... so far, looks like the
public core router can see correctly both public ip range and route them correctly...
>>>
>>> You mention that you're using Cloustack 4.5.2 wuth Vmware 5.5
>>>      - vmware : which latest fix / patch level installed ?
>>>      - approx : how many vm per hosts are you running
>>>      - how many NIC per hypervsor ? ( bonding ? )
>>>      - how many vswitch port ? (
>>> http://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-installation/e
>>> n / 4.6/hypervisor/vsphere.html#increasing-ports
>>> )
>>>      - can you send me a screenshot of your vsphere client // 
>>> networking setup ? ( 
>>> http://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-installation/e
>>> n / 4.6/hypervisor/vsphere.html#physical-host-networking
>>> )
>>>      - are you using any dvswitch or only vswitch ? if dvswitch, in ACS / Global
settings : vmware.use.dvswitch is enable ?
>>>      - on cloudstack : global settings / host : this IP is reachable internally
( RFC1918 - 10.x.x.x, 172.16.x.x, 192.168.x.x ) or externally ( public ip )
>>>      - - if public IP, any firewall or load balancer that could restraint or
limit the access ??
>>> - can you provide a quick networking layout on how you setup your 
>>> network ? ( example: hxxp://imgur.com/wZdjoqN )
>>> - VR version : log on the VR and do : cat /etc/cloudstack-release  ( 
>>> it shoud report 4.5 )
>>> - VR version: latest VR in place ?  ( 
>>> http://cloudstack.apt-get.eu/systemvm/4.5/ )
>>> - Can you try to delete / expunge the VR and let the system re-create it ?
>>> - on your VM : can you check which cloud-init version you're running ? ( could
it be related ? :
>>> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/cloud-init/+bug/1440263 )
>>>
>>> Marcus
>>>
>>> On 2016-05-31 4:21 PM, Cristian Ciobanu wrote:
>>>> Hi Marcus,
>>>>
>>>>           I the all requested tests, successfully, please see in provided
images.
>>>>
>>>>           IP to GW: hxxp://imgur.com/a/ON99N ( i also did ping on 
>>>> other GW not allocated on ACS)
>>>>      
>>>>           IP to IP: hxxp://imgur.com/a/uPlFr ( IP to Linux VM's 
>>>> from ACS environment )
>>>>
>>>>           IP to DNS : hxxp://imgur.com/a/oWrAj
>>>>           
>>>>        
>>>>        Thanks for support!
>>>>
>>>>
>>>> Regards,
>>>> Cristian
>>>>
>>>>
>>>> -----Original Message-----
>>>> From: Marc-Andre Jutras [mailto:marcus@marcuspocus.com]
>>>> Sent: Tuesday, May 31, 2016 6:19 PM
>>>> To: users@cloudstack.apache.org
>>>> Subject: Re: FW: Password reset, not work after adding new Guest IP 
>>>> Class
>>>>
>>>> Hey Cristian
>>>>
>>>> Can you go on the VR and try to run a ping from there ?
>>>>
>>>> procedure on VR:
>>>>
>>>> 1- update the ping util ( apt-get install iputils-ping )
>>>>
>>>> 2- run a ping test with different source IP  ( ping -I sourceIP DestIP
>>>>        ctrl-c to stop the ping )
>>>>
>>>>        - source IP : use the IP configured on the VR
>>>>
>>>>        - destination IP : try to ping the gateway, an IP on the other range
that should be reachable and not configured on the VR and another public IP...
>>>>
>>>>        a-1) ping -I 159.X.X.X 167.X.X.X-GW
>>>>
>>>>        a-2) ping -I 159.X.X.X 167.X.X.X-IP
>>>>
>>>>        a-3) ping -I 159.X.X.X 8.8.8.8
>>>>
>>>>        b-1) ping -I 167.X.X.X 159.X.X.X-GW
>>>>
>>>>        b-2) ping -I 167.X.X.X 159.X.X.X-IP
>>>>
>>>>        b-3) ping -I 167.X.X.X 8.8.8.8
>>>>
>>>>        post me the result...
>>>>
>>>> 3- re-load the original ping util... ( apt-get install 
>>>> inetutils-ping
>>>> -  or destroy / re-create your VR... )
>>>>
>>>> Normally, your core router should know about these two IP ranges, if so,
you can just force the core router to route one IP range to the other range and set only one
default gateway in Cloudstack/public ip range...
>>>>
>>>> Marcus
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On 2016-05-31 3:17 AM, Cristian Ciobanu wrote:
>>>>> Hi Marcus,
>>>>>
>>>>>         First of all, thanks for answer.
>>>>>
>>>>>         - I don't have access to border router ( i will try to get access
)
>>>>>         - Yes, each IP range have their gateway
>>>>>         - I'm not sure why is working after VR reboot/ each 
>>>>> reboot, looks lie is doing a switch from , i also provided a 
>>>>> screenshot where i run a ping test from IP X to Gateway Y
>>>>>
>>>>>          Please see:  http://i.imgur.com/T0w3fdZ.jpg
>>>>>
>>>>>
>>>>> Regards,
>>>>> Cristian
>>>>>          
>>>>>
>>>>> -----Original Message-----
>>>>> From: Marc-Andre Jutras [mailto:marcus@marcuspocus.com]
>>>>> Sent: Monday, May 30, 2016 9:46 PM
>>>>> To: users@cloudstack.apache.org
>>>>> Subject: Re: FW: Password reset, not work after adding new Guest 
>>>>> IP Class
>>>>>
>>>>> Hi Cristian,
>>>>>
>>>>> Sound like a networking issue // gateway mismatch on your side and not
an issue with ACS: TCP packet seems to be blocked on the border router... ie: ip on 159.X.X.X
network is trying to reach your ACS server via the 167.X.X.X gateway or vice-versa; VR is
not managing two different default gateway !
>>>>>
>>>>> Do you have some control or can modify config on your border router ?
( where both ip range got their gateway ? ) if so, check there to allow source IP : 159.X
to be able to reach GW : 167 or vice-versa...
>>>>>
>>>>> Marcus
>>>>>
>>>>> On 2016-05-19 4:29 AM, Cristian Ciobanu wrote:
>>>>>> Hello All,
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>> I will insist on this topic because i don’t recevied any answer,
i just want to know if is possibile to fix this issue.
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>> Thank you !
>>>>>>
>>>>>> Cristian
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>> From: Cristian Ciobanu [mailto:cristian.c@istream.today]
>>>>>> Sent: Monday, May 16, 2016 10:35 AM
>>>>>> To: users@cloudstack.apache.org
>>>>>> Subject: RE: Password reset, not work after adding new Guest IP 
>>>>>> Class
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>> Hello,
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>>           This issue persist, each time i have to reboot the VR.
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>>           Example.
>>>>>>
>>>>>>          
>>>>>>
>>>>>>            IP class - X
>>>>>>
>>>>>>            IP class – Y
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>> 1.      Build VM  from IP class X, password reset on deploy works
>>>>>>
>>>>>> 2.      Build VM  from IP class X, password reset on deploy works
>>>>>>
>>>>>> 3.      Build VM  from IP class X, password reset on deploy works
>>>>>>
>>>>>> 4.      Build VM  from IP class Y, not working
>>>>>>
>>>>>> 5.      Reboot VR
>>>>>>
>>>>>> 6.      Build VM  from IP class Y, password reset on deploy works
>>>>>>
>>>>>> 7.      Build VM  from IP class Y, password reset on deploy works
>>>>>>
>>>>>> 8.      Remove a VM from IP class X
>>>>>>
>>>>>> 9.      Build VM from IP class X, not working
>>>>>>
>>>>>> 10.   Each time is switch from Y to X and vice versa i need to reboot
VR
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>>            I have this issue with any OS, also i have 2 
>>>>>> Enviorments with ACS 4.5.2 Vmware 5.5
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>>          Can i get some help ?
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>> From: Cristian Ciobanu [mailto:cristian.c@istream.today]
>>>>>> Sent: Saturday, March 26, 2016 3:06 PM
>>>>>> To: users@cloudstack.apache.org
>>>>>> <mailto:users@cloudstack.apache.org>
>>>>>> Subject: Re: Password reset, not work after adding new Guest IP 
>>>>>> Class
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>> Can someone help me regarding my issue ?   for sure this is a CS
bug, but i need to know if this can be solved on 4.5.2
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>> Thank you all
>>>>>>
>>>>>> Cristian
>>>>>>
>>>>>> On 25.03.2016 21:41:06, Cristian Ciobanu <cristian.c@istream.today
<mailto:cristian.c@istream.today> > wrote:
>>>>>>
>>>>>> Hi,
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>>             Yes, i have basic zone configured on my ACS environment,
also i was able to see two networks on VR only after i did rebuild for the router.
>>>>>>
>>>>>>           
>>>>>>
>>>>>>               1 x IP class 158.X  /28
>>>>>>
>>>>>>               2 x IP class 167.X  /28
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>>            1. Rebuild router
>>>>>>
>>>>>>            2. Removed VM's in order to retest a deploy on first 
>>>>>> (158.X)IP Class
>>>>>>
>>>>>>            3. Deploy VM, everything works, also after this deploy

>>>>>> i don't have available IP's from this class (158.X)
>>>>>>
>>>>>>            4. Deploy VM on secondary IP class (167.X) , password
not working, i was able to login on VM only with static password.
>>>>>>
>>>>>>            5. Removed VM from class(158.X)
>>>>>>
>>>>>>            6 Deploy VM on (158.X)  Not working again
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>>             
>>>>>>
>>>>>>            
>>>>>>
>>>>>>             Please see the screenshots, i don't provided screenshot
from VM when generated password works :
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>>              Zone/Guest : http://i.imgur.com/h2npDcP.jpg
>>>>>>
>>>>>>              VR: http://i.imgur.com/TsCTRu6.jpg and 
>>>>>> http://i.imgur.com/TsCTRu6.jpg
>>>>>>
>>>>>>              Pods: http://i.imgur.com/y0Oqgk9.jpg
>>>>>>
>>>>>>              VR ip a : http://i.imgur.com/7MBzggM.jpg
>>>>>>
>>>>>>              VM (test linux ) : http://i.imgur.com/uWtTIpI.jpg
>>>>>>
>>>>>>              VM (test Windows) :http://i.imgur.com/T0w3fdZ.jpg
>>>>>>
>>>>>>              
>>>>>>
>>>>>>          Thank you !
>>>>>>
>>>>>>          
>>>>>>
>>>>>>        
>>>>>>
>>>>>> Regards,
>>>>>>
>>>>>> Cristian
>>>>>>
>>>>>> On 25.03.2016 19:49:57, Stephan Seitz <s.seitz@secretresearchfacility.com
<mailto:s.seitz@secretresearchfacility.com> > wrote:
>>>>>>
>>>>>> Hi!
>>>>>>
>>>>>> Did you add two networks with dhcp? what shows your guests 
>>>>>> routing table? obviously two default gateways? did you check if 
>>>>>> your virtual router is reachable from within the guest?
>>>>>>
>>>>>> Am Freitag, den 25.03.2016, 15:18 +0200 schrieb Cristian Ciobanu:
>>>>>>> Hello,
>>>>>>>
>>>>>>> Looks like after adding a second IP class for Guest, password

>>>>>>> generator is not working for New VM on first deploy and password

>>>>>>> reset.
>>>>>>>
>>>>>>> Password is provided on CloudStack but when i try to login on

>>>>>>> new VM is not working.
>>>>>>>
>>>>>>> I just added a another /28 for the moment i have 2 x /28 on this

>>>>>>> zone running on ACS 4.5.2 with VMware 5.5.
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Any info/help ?
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Thank you !
>>>>>>>
>>>>>>> Regards,
>>>>>>> Cristian
>



Mime
View raw message