cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Yuriy Karpel <yu...@karpel.su>
Subject Re: KVM disk cache option has no effect
Date Thu, 12 May 2016 12:07:39 GMT
The same function does not work on centos + ceph. CloudStack 4.7.1

2016-05-12 14:29 GMT+03:00 Andrei Mikhailovsky <andrei@arhont.com>:

> Hi Shweta,
>
> thanks for your findings. I am very much surprised to see this was not
> discovered earlier, especially since this feature has been implemented many
> versions back (back in version 4.4 or 4.5 i think). I was under the
> impression that people are testing and reporting on the new features before
> they hit the release, which apparently is not the case, at least for some
> new features. From what I can see this feature was completed about a year
> ago.
>
> I've tried to reopen this issue, but i don't have the rights due to the
> Jira being in a temporary Lockdown mode.
>
> Could someone with the right access reopen this issue on the grounds that
> it was reported (by at least two individuals) that this feature is not
> working.
>
> Many thanks
>
> Andrei
>
> ----- Original Message -----
> > From: "Shweta Agarwal" <shweta.agarwal1@accelerite.com>
> > To: "users" <users@cloudstack.apache.org>
> > Sent: Thursday, 12 May, 2016 12:02:59
> > Subject: RE: KVM disk cache option has no effect
>
> > Hi Andrei,
> >
> > Few days back I was also doing some testing in this area and then we
> found out
> > that cache field in disk offering is just a UI or API parameter. But in
> actual
> > implementation of the API we are just neglecting this parameter . So
> > effectively these parameters in disk offering does nothing  .
> >
> > Thanks
> > Shweta
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Andrei Mikhailovsky [mailto:andrei@arhont.com]
> > Sent: Thursday, May 12, 2016 4:07 PM
> > To: users
> > Subject: KVM disk cache option has no effect
> >
> > Hello
> >
> > I've been trying to use cache = writeback option for my KVM hypervisor
> with ceph
> > backend storage. However, when I am launching a vm that uses the disk
> offering
> > with cache=writeback, the cache setting is still set to =none according
> to the
> > ps aux command.The same applies to the root as well as additional data
> volumes.
> >
> > I am using ACS 4.7.1, both management and hypervisor servers are Ubuntu
> 14.04.
> >
> >
> > Could someone please advise on how enable writeback cache?
> >
> > Cheers
> >
> > Andrei
> >
> >
> >
> >
> >
> > DISCLAIMER
> > ==========
> > This e-mail may contain privileged and confidential information which is
> the
> > property of Accelerite, a Persistent Systems business. It is intended
> only for
> > the use of the individual or entity to which it is addressed. If you are
> not
> > the intended recipient, you are not authorized to read, retain, copy,
> print,
> > distribute or use this message. If you have received this communication
> in
> > error, please notify the sender and delete all copies of this message.
> > Accelerite, a Persistent Systems business does not accept any liability
> for
> > virus infected mails.
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message