cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rafael Weingärtner <rafaelweingart...@gmail.com>
Subject Re: Unable to add *.iso templates on clean installation (4.8.0)
Date Thu, 14 Apr 2016 01:23:20 GMT
how are you adding the ISO?
I mean uploading or registering a link? After you add, is there any
progress on the download? Didn't you see any other log on
management-server.og?

On Wed, Apr 13, 2016 at 10:06 PM, Tim Mackey <tmackey@gmail.com> wrote:

> Welcome, Carlos.
>
> There are a few possibilities, but the first thing to know is that
> catalina.out isn't the log you should be looking at. Take a look here for
> some tips on troubleshooting:
>
> http://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-administration/en/4.8/troubleshooting.html
> .
> The one thing you'll note is management-server.log is rather verbose, so
> it's not a bad idea to have it running through tail while performing
> whatever task isn't cooperating.
>
> In terms of possibilities for what's going on, you should know that
> registering it via the UI adds it to the database, but there is a
> background task which actually copies the ISO contents, and that could be
> erroring out. I don't have the UI in front of me, but if you click on the
> ISO name, you'll see an icon for details in the zone. Click on that and you
> can see the status. Under normal conditions, it'll show "x%" while
> downloading, and "Ready" when done. "Error" obviously means something went
> wrong, and the management server log will be your friend.
>
> One thing to note is that if you're using a private address for your
> upload, then you need to set the global properties for
> "secstorage.allowed.internal.sites" to the CIDR which encompasses the HTTP
> server. This change will require the management server to be restarted, but
> is easily the 80% case if your secondary storage is correct.
>
> btw, once you get this sorted out for ISOs, you'll have also sorted it out
> for templates.
>
> -tim
>
> On Wed, Apr 13, 2016 at 8:55 PM, Carlos Miranda Molina (Mstaaravin) <
> mstaaravin@gmail.com> wrote:
>
> > Hello everyone!
> >
> > I have a clean installation of the last Cloudstack version in a single
> > server, all works fine (installation process)
> >
> > When I try to add/register ISO the process on admin finish ok, but in my
> > catalina.out i saw this:
> >
> > INFO  [o.a.c.s.d.l.CloudStackImageStoreLifeCycleImpl]
> > (catalina-exec-22:ctx-4f830014 ctx-b5de287f) (logid:7ced2224) Trying to
> add
> > a new data store at nfs://cloud01/secondary to data center 1
> >
> > And of course the *.iso wan't added.
> >
> > An df -h on my single server show me this:
> >
> > [root@cloud01 ~]# mount
> > /dev/vda1 on / type ext4 (rw)
> > proc on /proc type proc (rw)
> > sysfs on /sys type sysfs (rw)
> > devpts on /dev/pts type devpts (rw,gid=5,mode=620)
> > tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw)
> > none on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw)
> > sunrpc on /var/lib/nfs/rpc_pipefs type rpc_pipefs (rw)
> > nfsd on /proc/fs/nfsd type nfsd (rw)
> > cloud01:/primary on /mnt/85d75932-3c49-371c-8680-ce1c8fb2e216 type nfs
> > (rw,noac,actimeo=0,vers=4,addr=172.16.251.51,clientaddr=172.16.251.51)
> >
> > Any suggestion...?
> >
> > Regards
> >
> > --
> > "La Voluntad es el único motor de nuestros logros"
> > http://blog.ngen.com.ar/
> >
>



-- 
Rafael Weingärtner

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message